Родителите на 20-годишния Бекир от село Жинзифово, който беше прободен в сърцето с нож от бившето си гадже Гьокчан, искат по-тежка присъда за нея. Те потвърдиха, че ще обжалват присъдата от 12 години, наложена на 21-годишната Гьокчан, от Окръжния съд в Кърджали.
Както вече 24rodopi.com писа, Снежа Атанасова заяви на 28 април: „Моят син е в гроба, искаме убийцата да получи доживотен затвор". Семейството решило да не отстъпва и до последно за се бори за най-тежката присъда.
Както вече 24rodopi.com, адвокатът на Гьокчан също обяви, че ще обжалват присъдата от 12 години „Лишаване от свобода" и 300 000 лева обезщетение.
Гьокчан Гюлестан и Бекир Рамадан се запознали във Фейсбук, а връзката им стартирала през септември 2012 година. Интимните си срещи правили в хотели в Кърджали, а 21-годишният мъж дори обещавал да се ожени за момичето. Година по-късно обаче Бекир започнал връзка с девойка от Хасково и прекратил взаимоотношенията си с Гьокчан. Въпреки това продължил да иска интимната им връзка да продължи, използвайки секс компромат срещу нея. Когато и 20-годишното момиче започнала друга връзка, Бекир настоял тя да не се среща с други мъже.
На 9 май м.г. Бекир поискал да се срещне отново с Гьокчан, като за целта тя трябвало да наеме стая в местен хотел, която да плати. Момичето пожелало обаче да се срещнат на усамотено място извън населено място с мотив, че нямала достатъчно пари, за да плати хотела. Бекир взел момичето с автомобила си два дни по-късно. Мъжът паркирал „Опел"-а на брат си в землището на село Широко поле и накарал Гьокчан да се преместят на задната седалка. Момичето извадило кухненски нож, закупен преди това от нея самата, и незабелязано го пуснала между седалките. Минути по-късно забила 10-сантиметровото острие в областта на сърцето на Бекир. Младият мъж излязъл от колата и опитал да седне на шофьорското място, но политнал и паднал. Гьокчан избягала, оставяйки Бекир все още жив. Смъртта му настъпила след минути вследствие на остра кръвозагуба. Момичето повикало такси и се отправила към Кърджали, където се срещнала с новото си гадже. Приятелят й не забелязал нищо необичайно в поведението й…
Всичко това стана ясно в съдебното заседание за убийството на 21-годишния Бекир Рамадан от село Жинзифово. След повече от три часа, обвиняемата Гьокчан Гюлестан чу своята присъда -12 години затвор. Наказанието от 18 години лишаване от свобода, което поиска прокуратурата, бе редуцирано с 1/3 поради поисканото от защита дело „по съкратена процедура" и пълните самопризнания на 21-годишната Гюлестан.
По време на заседанието имаше сълзи и от двете страни. След изслушването на свидетелите, майката на Бекир - Снежа Асенова избухна в плач и започна да скубе косите си. Майката на Гьокчан също не успя да сдържи сълзите си, когато адвокатът на на почерненото семейство заяви за Гьокчан „Тя е нанесла удар с умението на касапин". „Тя твърди, че е жертва, а той - злодей. Запознала се е с него когато е била на 17 години. В продължение на повече от година са имали полови взаимоотношения, правили са планове за бъдещето. По думите й той я е заплашвал с групово изнасилване, запис, който да покаже нейния нисък морал. Разпечатките от телефонните й разговори показват обаче, че тя е била водещата страна. Срещите им винаги са били в хотели, където е немислимо да се изпълни заплаха от групово изнасилване.  Гьокчан е казала, че обмисля самоубийство, но не е потърсила съдействие от лекар, от полиция. Вместо самоубийство обаче е взела решение да извърши убийство. Неслучайно отказва да отидат отново в хотел, което обикновено са правили. Това е поведение на хладнокръвен убиец, не на тормозен и изтерзан човек", посочи адвокатът на семейството на Бекир Рамадан. Частните обвинители поискаха кръвнина в размер на 1 млн.лв.
„Не исках да го убивам, а само да го уплаша. Не улучих точно там. Не исках в сърцето. Той започна да крещи, уплаших се!", заяви пред магистратите Гьокчан Гюлестан.
Защитникът на младата жена посочи, че убийството не е било планирано, а извършено по непредпазливост. Гюлестан искала да забие ножа в рамото на момчето, но в последния момент той се извъртял и острието попаднало в сърцето му.
„Момчето е мъртво, искаме доживотен затвор!", заяви веднага след заседанието майката на убития Снежа Асенова. Роднините на Гьокчан и Бекир си размениха реплики на турски език в съдебната зала, но бързо страстите бяха потушени от охраната.
Окръжните магистрати присъдиха обезщетение на бащата и майката на Бекир Рамадан в общ размер на 300 000 лева. Осъдената ще трябва да плати разноски на съда и Областната дирекция на МВР, както и на семейството на убития в размер на 23 000 лева.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/4/16 11:52

    Te dobre iskat dojivoten smart , no i tehniq sin ne e bezvinoven !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/4/16 12:47

    Evlencem demiş hep yarmış gızanı
    5 sene yeterli çok bile

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/4/16 13:29

    Bсе едно техния син е света ненапита вода ще изнудва момичето така 12 години са прекалено много!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/4/16 15:53

    СВОБОДА за момичето....тя е невинна

    ОтговорИзтриване
  5. Ulan kizi s.iktin s.ktin heves verdin, sonra da at bi kenara copluk gibi. Pislik. Iyi yapmis kiz iste.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/4/16 17:57

    Kiz haklidir kizin serbes kalmasi gerekiyor

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/4/16 18:03

    Bahti negramotnite vi komentari

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/4/16 19:13

    bu s..ilmezmi mala baksana

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен30/4/16 21:09

    Mrlsnite vi komentari i mrlsnitevi vijdaniya tazi kucka ubila bez povod i iska svoboda a kogato seye cukala po hotelite bilamuye hubavo no kat pocnala da se cuka i slz drugi pakmuye bila hubava bekir neye edinstveniyat slz kogotoseye cukala ima i drugi cukaci mehmedali iliknur i drugi tlpkaci i se pravi na svasna ha momceto si otide bokubokuna bez grah

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен30/4/16 23:16

    bu s..ilmezmi mala baksana
    XXAXAXAXAXAXAXA :D PRAV SI BRATO
    LEKA MU PRUST NA MOMCHETO

    ОтговорИзтриване
  11. Реджеп от Лисиците30/4/16 23:37

    На тоя трябваше да му се отрежат топките и да го оставят да живее без топки. Но и така става, два метра под земята. Аз ако имах такъв син бих се срамувал.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/5/16 00:11

      Ti nese pritisnavay za topkitemu toy si bese mnogo dobro i smelo hubavo momce seloto nego poznavat i v rayona kato neznaes nemu misli za topkitemu a stose otnasya za onaya ubiytsa deto oste ot uceniceski godini iskarvsl noj na momceta ina momiceta ise mislila za geroyinya stignal seltasi no Allah e mnogo golam znaye koga i kak da nakazva nese pritisnavay ti

      Изтриване
    2. Реджеп от Лисиците1/5/16 02:58

      Е Аллах може да е зает, за това браво на момичето. Ако беше в Турция този пезевенк щяха да го обесят роднините на момичето още като се приближи до нея. И аз съм бил млад, но тези работи ставаха по взаимно съгласие, а пезевенка ще я изнудва с секс видео. Дано и на тебе някой да чука дъщеря ти по този начин, тогава да видя как ще реагираш.

      Изтриване
    3. Реджеп от Лисиците1/5/16 03:01

      toy si bese mnogo dobro i smelo hubavo momce seloto nego poznavat.....


      А знаеха ли, че е мръсен пезевенкин? Добър пезевенкин няма.

      Изтриване
  12. Анонимен30/4/16 23:54

    Cocuk gitiyse bir gun oda gider Allah buk bu dunyada kimse kalmlhor orada nasil hesap verecek

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен1/5/16 00:54

    Ах бе Бекиер изгоря и себе си и момичето, и близките

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен1/5/16 14:25

    MNOGO DOBRE E NAPRAVILA MOMICHETO.TOZI PEZEVENK KOITO SE GAVRI PO DOBRE DA BUDE DVA METRA POD ZEMYATA.

    ОтговорИзтриване
  15. Реджеп от Лисиците1/5/16 16:53

    Когато мислиш с малката глава, а не с голямата глава такива сакатлъци стават. За това мозъка е в горната глава, а не в долната.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен2/5/16 07:38

    svoboda za momicheto

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.