Таксата за битови отпадъци на Кърджали влезе в съда. Областният управител Илия Илиев атакува решението на Общинския съвет пред административните магистрати.
Припомняме, че Илиев върна вече веднъж решението на разпоредителния орган, след което се стигна до ново гласуване на такса „Смет".
„Според новоприетите текстове, годишният размер на таксата следва да се определя според количеството смет, събирана в съответните съдове за отпадъци и съобразно определената честота на извозването им за годината, а когато не може да се определи какво е количеството отпадъци за всеки отделен имот, таксата се определя на база квадратен метър разгърната застроена площ на сградите. Формулирани по този начин, поправките в Наредбата представляват нарушение на Закона за местните данъци и такси, тъй като е видно, че Общинският съвет е предвидил алтернативни способи за определяне на таксата за смет, но не му е предоставена възможност за преценка кой от тях да бъде приложен", бе един от мотивите за върнатото решение от областния управител.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/2/16 16:19

    Не стана ясно ГЕРБ имат ли някаква позиция, или единствената им позиция е да са на контра. Имат ли позиция ГЕРБ, май не.!!??? Как тогава ще обяснят позицията си ПРОТИВ. Може би просто да са против, а защо не знаят

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/2/16 16:35

    Нали, много знаехте едва ли не изкарахте герои ония, които гласуваха такса смет. Оказа се, че истината е друга. Браво на областния управител.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/2/16 16:47

    На 70 кв/м.жилищна площ са регистрирани по няколко дузини избиратели от Турция,ДПС няма да допусне таксата да се определя от броя на живеещите в дадено жилище.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/2/16 17:53

    Браво на областния управител!
    На ход са героите от
    Рб!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/2/16 18:34

    Браво г-н Илиев, браво на ГЕРБ. Не може за 100 кв. магазин за обувки да се плаща 800 лв. такса смет. На следващите избори пак ще гласувам за вас.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/2/16 18:47

    Какво "браво на областния", той областният предложил ли е алтернатива някаква, групата на ГЕРБ, предложили ли са някаква алтернатива.Единствената алтернатива, която ГЕРБ ни предлагат е да тънем в боклуци

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/2/16 18:49

    Абе какво разбира Илиев от работа на общинския съвет, та той не може да се сети в кои комисии е работил като съветник :)

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/2/16 19:02

    Областният управител е прав.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/2/16 19:18

    Редно е колкото повече човека са регистрирани на даден адрес да се плаща повече такса смет.Не може една баба в 100 кв/м апартамент да плаща такса смет колкото 50 регистрирани в едно жилище на един адрес.Нека има справедливост. ДПС може да си брани избирателите регистрирани незаконно къде ли не адресно,но ние гражданите живеещи в града ни смятаме,че трябва да плащаме толкова за колкото цапаме.Редно е не само областният да застава на тази позиция а и гражданите д излезем пред общината и да заявим кое и как е редно да се случи.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен11/2/16 19:40

    НАЙ СПРАВЕДЛИВО Е ТАКСА СМЕТ ДА СЕ ЗАПЛАщА НА БАЗА КОЛИ4ЕСТВО СМЕТ ОТ ДОМАКИНСТВО,КАТО,ТОВА СЕ ДОКАЗВА С ПЛАСТМАСОВИ 4УВАЛИ,КАКТО В БРюКСЕЛ ОБщИНАТА ПРОДАВА НАЙЛОНОВИ 4УВАЛИ ЗА ОТПАДАЦИТЕ ТАКАВА Е ЕВРОПЕЙСКАТА ПРАКТИКА,ВСЕКИ САМ ПРЕЦЕНЯ, КОЛКО 4УВАЛИ ДА СИ КУПИ,СПОРЕД СМЕТТА КОЯТО ИЗХВЪРЛЯ ДОМАКИНСТВОТО ЗА СЕДМИЦА, МЕСЕЦ И ГОДИНА.ТАКА И АКО ОБИТАТЕЛИТЕ ОТСЪСТВАТ ОТ ДОМА СИ НЕ КУПУВАТ 4УВАЛ И НЕ ПЛАщА ТАКСА СМЕТ.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен11/2/16 20:03

    Тоя пък чували ще купуваме и събираме.Къде ще съхраняваме боклука и как ще се отчитат тези чували.Знаеш ли че има места в града където колата за боклук минава един път на седмица и къде ще се събира този боклук докът дойде колата.Истината е да се накарат онези 3000 домакинства в циганската махала да си плащат такса смет и всичко ще си дойде на местото.Сега ние плащаме а на тях им чистят без пари а те как цапат.Никой не решава проблемите в града а само мислят как да съдерат кожата на съвестните граждани за сметка на паразитите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/2/16 22:21

      sami ste si transportirate bokluka i ste si go slagate na kantara v obstinskata ili chastnata slujba po higienata i recyclinga, tam ste si plastate po tarifa na kilogram srestu kasov bon...:-):-):-):-) s sobstven ili pod naem prevoz...:-):-):-)
      Koito pravi smesen bokluk, plasta...razdelno sabiran bokluk e gratis....:-):-):-):-):-)naprimer pet pvc butilki ot mineralna voda i drugi technosti...aluminievi kutiiki ot bira, cocacola, pepsi, ayran, boza, naturaen sok, chai, kafe...zeleni stakla ot cherveno vino, astika, zagorka, kamenica, shumemensko.. beli stakla ot likior, beli vina, martini, rakii, ouzo, tsipouro, rom....kafiavi stakla ot wisky, cogniac, beck, carlsberg...:-):-):-):-)

      Изтриване
  12. Анонимен11/2/16 21:16

    samo taka gospodin iliyev

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен11/2/16 21:58

    Готин, скромен, тракиец !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/2/16 23:52

      Да Коджаманов е точно както го описваш

      Изтриване
  14. Анонимен12/2/16 10:01

    Само в Кърджали ли събират такса смет, такава се събира от всички общини в страната, а тук има проблем, защо, като администрациите на общината и областта не могат да се разберат и определят таксата, съгласно закона, да си ходят, след като сами се определят за неможещи да се справят.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.