„Нямаме потвърждение от турското посолство, че на Ахмед Доган и Делян Пеевски е забранено да влизат в Турция. Засега само по медиите има такава информация", каза в предаването „Лице в лице" по bTV депутатът от ГЕРБ от Кърджали Цвета Караянчева.
Тя коментира как вижда тази забрана, ако тя се потвърди: „Това е първата стъпка към подкрепа на Лютви Местан. Не казвам „партията на Лютви Местан", защото още няма такъв субект". Депутатката припомни, че Местан е поредният, който излиза от ДПС и прави своя формация.
„Местан има да отговори на много въпроси - защо търси подкрепа в Турция, защо търси подкрепа от турското посолство. Турските медии в момента неистово го подкрепят ", каза Караянчева.
„При всички тези неща, как ще обясни на българските граждани, че това е една българска партия", попита депутатът. Тя изтъкна, че всички около Местан са свързани с религията и са проповедници и даде за пример Хюсеин Хафъзов и Шабанали Ахмед.
„Разбиването на монопола на ДПС става бавно, трябва да имаш структури", каза Караянчева. По думите й, никоя партия, освен ДПС и ГЕРБ, не излиза от областния център – Кърджали, и не работи в другите общини. А в момента там цари объркване. „Та, се прокарва линията - Турция с Местан, Русия с Доган. Хората имат сантимент, защото имат близки в Турция. Не мисля, че нито ДПС, нито г-н Местан имат представа с каква подкрепа разполагат", посочи тя. Но по нейни сведения, хората са доста объркани.
В крайна сметка, според нея, дори Местан да разчита на връзките на българските мюсюлмани с Турция, сметките му могат да излязат много криви, тъй като истинският тест за една такава партия са изборите.
"Ако такава забрана е налице, тя показва по недвусмислен начин, че позицията на почетния председател на ПП „Движение за права и свободи" г-н Ахмед Доган, която аз категорично подкрепям, е била правилна и е постигнала своята цел – защита на българските национални интереси", това пък заявява депутатът Делян Пеевски в писмо, адресирано до редакциите на няколко медии.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

53 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/2/16 19:22

    Госпожо Караянчева,защо задавате реторични въпроси???Местан търси подкрепа от турското посолство,защото е турчин.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/2/16 20:30

      Ами,като е турчин да стане политик в Турция.

      Изтриване
    2. Анонимен11/2/16 21:50

      той нали прави

      Изтриване
  2. Анонимен11/2/16 19:23

    Yavno neste gledali preskonferenciqtq na Mestan tam otgovori gospojo Karaqnceva.

    ОтговорИзтриване
  3. Осман11/2/16 19:26

    Слабо, много слабо!
    Ще кажеш че герб не се ползва с преференции пред определени държави.
    Какво значение има на кого слугуваш, дали на турция или сащ, или ссср, щом за народа не мислите.
    За тези 25 години само на будали дет ни правите.
    Вие госпожо Караянчева, вместо да мрънкате сега, трябваше да вземете властта в града на последните избори когато имахте възможност, но след като бойко и доган си разделиха баницата, трябваше да мълчите нали?
    Всичките сте ми еднакви мекерета.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/2/16 19:36

    Май се плашиш че няма да те изберат вече от Кърджали

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/2/16 19:39

    Кажи на лидера си да го пита защо, нали той си пи кафето с него в кърджали?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/2/16 19:50

    В РУСКОТО ПОСОЛСТВО ЛИ ДА ТЪРСИ ПОДКРЕПА Г-ЖО КАРАЯНЧЕВА??

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/2/16 19:52

    То и герб са подлоги на чужди послства и чужди държави...колко министри,депутати,медиии,прокурори има в правителството на Бойко в момента на заплати на разни предателски фондациии от чужбина.,.Доган ги изчиства националните предадтели а Бойко ги преназначава от една служба в друга по висша.....има ли истински българи освен Доган в България...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/2/16 19:54

    Края на Лозанското примирие е към края си и ще има ново териториално разделение на държавите от Балканите...значи мирише на барут и кръв

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/2/16 19:56

    Супер,на следващите избори за кмет най после няма да е кмет Хасан.Турците ще разделят гласовете си и ГЕРБ ще спечели.Всяко зло за добро.Най после ще се освободим от ДЕПЕСАРСКОТО иго и ние в тоя град.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аптикадир12/2/16 12:27

      19:56 Не се радвай ! Фесовете се роят като гъби и до тогава ще има достатъчно гласоподаватели за де се казва кмета пак Хасан, или Али !

      Изтриване
  10. Анонимен11/2/16 19:57

    Караянчева нещо да каже за американското,френското,немското посолство....всичко се знае от Тигрите на Родопа планина и някой ден като дойде народния съд ,до 9 коляно на дръвника....

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен11/2/16 19:57

    То си ясно относно местаня човек който предава собствения си народ утре ще предаде и България затова съд за предателите и забрана като политик е изхода..

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен11/2/16 19:59

    А кои бяха депутатите на герб които ходеха при султана на Турция Ердоган и му целуваха краката.....

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен11/2/16 20:00

    ГЕРБ = ДПС
    Гласуваш за ГЕРБ получаваш ДПС

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен11/2/16 20:05

    Не съм гледал предаването, но относно въпроса, мога да заявя това което е най-логично. Местан е кукла на конци в случая, както и последвалите го хора. Зависими са от турците. И тука става въпрос за страшно много пари. А както знаем, безплатно е само сиренето в капана за мишки. По принцип Местан е светски човек, едва ли някога е влизал в джамия по своя воля и защото изповядва исляма като вярващ. Ама като е взимал, се е продал. Така че, него аз донякъде го разбирам. Не разбирам тези, които реват тука във форума, че ще го последват и че изборът е между Турция и Русия. Дреме им на двете държави за прашинки като нас. Русия и Турция години наред се прегръщаха, правеха бизнес заедно, турците си вземаха жени от Русия. В в момента има проблем единствено заради идиотската политика на Ердоган. И той скоро ще настъпи мотиката. Турците са умен народ, няма да го търпят още дълго. И тогава Турция и Русия пак ще се прегърнат защото политика не се прави за месц или два напред, а за десетилетия. А България би спечелила само от добри отношения с Русия, защото ние имаме и може да имаме производство, което да изнасяме в Русия и да печелим пари. Ама никой от тукашните турци не мисли в тази насока. И друго не мога да разбера, до преди месец всички масово се кланяхте на Ататюрк, сега какво стана, че изведнъж обърнахте гръб именно на това, което той е създал, а приемате радикалния ислям, който проповядва Ердоган? Искате да си забулите майките, жените и дъщерите като неговата жена ли?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/2/16 22:40

      Абе глупако иди на почивка в Турция и после приказвай!В държавите в които се управлява с радикален ислям бесят или обезглавяват в центъра на града.Ти май си само един хабер от света,за твое сведение и Ердоган и правителство в Турция фойфоха на власт след демократично провели се избори т.е с глас народен,а не като комунистите в България с преврат.

      Изтриване
    2. Анонимен12/2/16 08:03

      Отиди на площад Таксим да ги обясняваш тея работи

      Изтриване
  15. Анонимен11/2/16 20:05

    Г-жа Караянчева България отдавна е продадена,подарена от етническите българи които някои от тях са на власт с герб в момента,целия Деформаторски блок са национални предатели от зората на прехода и в момента сте в един отбор с тия кръвожадни хиени....СРАМ и ПОЗОР е това национално-предателско правителство на Боко

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен11/2/16 20:10

    От казаното от Караянчева разбрах,че тя е с леви възгледи,няма да гласувам вече за нейната партия.Да живее Местан.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен11/2/16 20:32

    до редакцията защо спираш това да гласуваш за герб = дпс

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен11/2/16 20:36

    Първо ясно и точно Борисов да обясни пред БГ народ Защо търси подкрепата третополовите чиновници от Вашингтон,Лондон,Брюксел..Борисов също е голям фен на Ердоган,с подаръка за въздушното пространство на Бг се видя и маските паднаха

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/2/16 22:07

      заштото без комшия не може нийе трябва да сме заедно друго алтернива нямаме. ако има казвайте

      Изтриване
  19. Анонимен11/2/16 20:44

    Бог да бие душманите на България,без значение дали с турски,американски,руски или български произход.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен11/2/16 21:11

    Пази, боже, сляпо да прогледа – Алеко Константинов dr.)
    Chestito-gleda,che GERB sa stanali advokai na DPS-neshto izvednaj vsichki(DPS,GERB,ABV i dr.)pochnaha mnogo da se starhuvat ot Mestan ......a be tuka neshto stava ama .....

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен11/2/16 21:52

    komunisticheskite partii vzemaha gi shubhe za dpsto ha ha ha grim da Vi izgori maka vi.

    ОтговорИзтриване
  22. Димитър Рачков11/2/16 21:57

    ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен11/2/16 23:19

    22:40 бре голям си тъпак ама ти е простено като си събиран от чаршафа е така .Бре сус ам Гърция иТурция до коя година имаха хунта и военни режими бре хаиванин ,и след тях какво стана мамсалак пезевенк неграмотен фалити по няколко пъти.Колко да е демократично бре в турция като има гражданска война като се убиват опозиционни политиси на площада като има репресии и постояни убийства на протестиращи , аи сиктир бре на аадолско чобанската ти демокрация

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен12/2/16 09:58

      Щом знаеш за всичките тези случили се неща би трябва да знаеш,че Ердоган нее бил начело на диктатурата,но на теб целта тие съвсем друга,понеже мразиш мюсюлманите опитваш се с жалките си коментари да очерниш мюсюлман лидери като Ердоган!Ти по добре иди при доган на него ще си му полезен проклет махмурлия такъв!!!

      Изтриване
  24. Реджеб от Лисиците12/2/16 04:31

    Анонимен 11/2/16 20:05
    И друго не мога да разбера, до преди месец всички масово се кланяхте на Ататюрк, сега какво стана, че изведнъж обърнахте гръб именно на това, което той е създал,


    Абе и аз не мога да разбера, защо вие се обърнахте срещу руснаците,нали и вие се заричахте във вярност към Русия, а сега плюхте на сурата и.

    ОтговорИзтриване
  25. zaferiyus12/2/16 05:23

    Хубаво си беше местенцето на караянчева в парламамента.
    Недоволните от дпс еоод гласуваха за нея.
    Ами сега местаня хвърли око на всичко почти нейно.
    Лошо караянчева, черни облаци виждам над твоето владение.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен12/2/16 09:41

      Е Зафер гардашъм много точен и правилен коментар си ударил,ейвалла.

      Изтриване
  26. Анонимен12/2/16 08:39

    Г-жо Караянчева, изключително много Ви уважавам иценя от досегашните Ви изяви.Не се познаваме персонално, но...Започнах все повече да се разочаровам от Водача Ви г-н Борисов. Много негови решения реализирани чрез останалите от Герб са абсурдни. Избирането на Манолова която Ви съсипа, на Бокова и още и още-да не изброявам. Допусна провалянето на кариерата на Цветан Цветанов подадесе на поредната провокация че даал недал разрешение за някакви СРС, имал два апартамента и дрън дрън. Откраднаха България другите вижте само КТБ и др.и нищо-от пусто в празно. Сега Борисов трябваше на пук на всички останали да реабилитира Цветанов и да го върне най малркото на същата позиция ако ще да се съдерат останалите. Оправдание от рода в името на стабилност и т.н.не вървят повече. Запомнете- много като меен са разочаровани и мног много ще загубите ГЕРБ а останалите само това чакат. Предайте това на лидера си не се страхувайте.това е самата истина.

    ОтговорИзтриване
  27. Реджи12/2/16 08:57

    Сега ще ви кажа отговора Караянчева
    1 Защото Боко е клекнал пред Ердоган
    2 Боко да каже какво са говорили на срещата на Ердоган с Боко и Местан , тогава ще научите останалата част на отговора

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен12/2/16 09:24

    Колко ги е страх ,че Българина и Турчина взеха да разбират ,че всичките са един дол измекяри... Представа си нямат,ако се обединят хората ,какво ги чака.. Дръжте се заедно обикновени ,работещи хора!

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен12/2/16 09:53

    Чета коментарийте и се очудвам,че толкова много от коментиращите разбират от политика, няма да остане работа за политиците и ей така ще си вземат парите. Има реалности в България, българите мюсулмани са част от тях, също и тези с двойно гражданство живеещи в Турция. Крайно време е да свикнем да живеем заедно и да се подкрепяме и помагаме с каквото можем. Никой няма интерес от омразата, политическите интереси са едни, отношенията между хората други. Изборите решават кой ще е във властта, затова е време да мислим дали и за кого да гласуваме, това решава нашата съдба. Приказките само объркват хората, а пазара за политици е слаб, едни и същи са от години и нещата не се подобряват или съвсем малко се променят за съжаление.

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен12/2/16 10:29

    ГЕРБ ЕООД е бита карта..народа е тотално разачарован от това правителсто което подари националните интереси на страната......

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен12/2/16 10:37

    Г-жа Караянчева,политиката е за умни и богати хора.Лъжите изречени по електронни медии не са водещи в политиката.25 години сме лъгани.По умни и по богати не станахме,а продължаваме да обедняваме.Радваме се на разпада на ДПС евентуално да черпим бъдещи изгоди от това.Няма как да стане.С тази политика,с този популизъм няма как ГЕРБ да спечели сърцата на хората ,освен избирателните секции.Иначе ГЕРБ има потенциал,но много слаб материал по районите.Всички кадруват,всички назначават и уволняват.

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен12/2/16 10:38

    Абре моме нали дпс беше протурска партия, кво стана сега че тръгнахте да ги защитавате?
    Вие сте против всичко ново, само и само да сте на власт. Какво направи Желев, царя... и накрая вие, нали са все български партии. Докарахте народа до просешка тояга, корупция, безработица, мафия.... Нали гребахте всичките заедно с ДПС. Фурнаджийски лопати...

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен12/2/16 11:15

    GOSPOJI KARAYANCEVA OBRISTAM SE SIS MOLBA KIM VAS DOKOGA V OBSTINA MOMCILGRAD SE IMA HORA KOITO OTIVAT ZAD GRANITSAA NA RABOTA V CUJBINA ZA BRANE NA YABILKI I RABOTYAT V DIRJAVNA RABOTA ,,,,, PUSKAT ZA DVA MESETSA NEPLATEN OTPUSK I KATO SE VIRNAT RABOTATA IM CAKA PAK NIE SME BEZ RABOTA MOJEM DA RABITIM BEZ SA HODIM V CUJBINA NEKA TEZI HORA DA SE OSVOBODYAT OT RABOTA,,NAPRIMER V SELO RAVEN CITALISNATA BIBLIOTEKARKA VSYAKA GODINA OTSISTVA DVA MESESA I POLOVINA YA NYAMA I SLED KATO SE VIRNE RABOTATA MU CAKA ZASTO TOGAVA NI ENUJNO CITALISTE STOM DETSATA NI NE MOGAT DA SE VIZPOLZVAT PT TOVA KIDE MOJEM DA SE OPLACEM ZASTOTO SELSKATA KMETITSA MU PRIYATELKA A PREDSEDATELYA E SEVAT KOYTO OT TRI MESTA POLUCAVA ZAPLATA .. MNOGO VI SE MOLYA NEZABAVNO RESETE PROBLEMA .. S UVAJENIYE CAKAME PTGOVOR .....

    ОтговорИзтриване
  34. багера12/2/16 11:42

    ВЪШКАТА КАТО СЕ НАЯДЕ ИЗЛИЗА НА ЧЕЛОТО!

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен12/2/16 12:24

    Ама нали Вие в Турция бяхте на първите редици на конгреса на партията на ислямиста Ердоган ?

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен12/2/16 13:02

    Прав си бил танас, когато ми казваше. А ма де да съм те послушала, ЧЕ НЯМА СМИСЪЛ ОТ УЧЕНЕ. Родителите на съучениците ти дадоха много пари за висшу, а ти сега живееш без диплома. Тя сега баба ти Цвета, нали е дЕМОКРАТ назначава ТВОИ Приятели в Горското..., зълва, племенник и др. нейни близки. Те това се казва Демокрация, а не Анархия. Нали така Танасе?!! На това му се казва ПРОЗРАЧНОСТ! Ех живот, живот ! Здраве да е! Понякога, когато искат да ти извадят очите ти изписват веждите. На запад се работи яко, но си 1000000 пъти по-щастлив от Бг.
    КОЙТО НЕ РАБОТИ, ДЯВОЛЪТ РАБОТИ ЗА НЕГО. (1936)

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен12/2/16 13:06

    за ваше сведение,
    НЕЕЕЕ мИИИ ПУБЛикуВайТЕ, зАщОтО ИмЪ ОТМЪЩЕНИЕ, А не ми се занимава с некачествени хора да се разПРАВЯМ !
    Д
    Нищо вечно няма на този свят!
    И ние имаме комшии от ДПС депутат/ка, но живеят скромно, красиви са, децата им са лекари, гинеколози, ама са къде, къде образовани, па макар да са възрастни.

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен12/2/16 13:41

    Чудно: Защо г-н Л. Фустан не е с Доган , а е с Ер Доган ?

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен12/2/16 16:25

    EVALA CVETE DO SEGA SE TE PLIOEH NO ZA TEZ PRIKAZKI 6APKA TI SVALQM AMA 6TE SE NAU4I6 I TI KAK DA SE DARJI6 SAS KOITO KAKTO TREBVA

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен12/2/16 17:55

    ДО 19,22 КАТО Е ТУРЧИН ДА ВЪРВИ В ТУРЦИЯ ТУК Е БЪЛГАРИЯ....

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен12/2/16 19:33

    Депутатке, хубаво анализираш другите ама що не направи нищо на изборите за кмет? Не ти вярват вече хората, само с кадруване се занимавате, не са ви читави хората, матряла не го бива. Къде са ви кадрите, това ли е политиката ви? Шанс има, голям шанс но .........

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен12/2/16 20:00

    Tuk e balgariq no jibeyat i turci bokluk kakto se saobraziavali osmancite sas balgarite i vie she se saobraziavate marshi

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен12/2/16 21:00

    ОСТАВКА на мутренската,крадливата,корумпираната,некомпетентната коалиция на Бостан,ОСТАВКА на националните предатели.за шепа жълтици продадоха милата ни Татковина България....ОСТАВКА и на дръвника

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.