Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве разкри МБАЛ"Д-р Атанас Дафовски", съобщиха от здравното заведение. В него ще се осигурява комплексно обслужване на родилки и бременни жени с патология на бременността, на деца с увреждания и с хронични заболявания и техните майки по време на престоя им болницата или амбулаторно проследяване.
Новата услуга стартира във връзка с изпълнението на „Националната програма за подобряване на майчиното и детското здраве 2014–2020 г." и сключен договор с Министерството на здравеопазването. Центърът ще работи всеки делничен ден от 8.00 до 15.00 ч. Основната му цел е предоставянето на здравно-информационни, консултативни, координиращи и насочващи услуги, психологична подкрепа и специализирани консултации от медицински и немедицински специалисти. Консултациите ще се извършват както на място в центъра, така и в дома на пациентите. Насочването към центъра се извършва от личния лекар на детето или от лекар-специалист от извънболничната медицинска помощ. Домашните посещение се предоставят на деца с увреждания, недоносени и с хронични заболявания до навършване на 1 година.
Предоставянето на услугите се осъществява от координатор, който организира дейностите, психолог и социален работник.
Телефонът за информация е: 0361/6 8459.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/11/15 18:56

    Прекрасно! Нека ги консултира и как да се пазят от Ташева! Тя само си мисли, че е доктор!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/11/15 22:06

    Уважеми директори, - госпожо Паракозова и госпожо Василева,
    както и Вие господа Бекир, Черкезов и Пасев,
    Бихте ли обяснили на мен и на увреденото ми дете с какво точно ще ми помогнете, защото от тази публикация не ми е ясно?
    Апропо, кой написа това съобщение в медиите? Колко платихте от бюджета на болницата за него и на кого? Говори се, че сте платили хонорар за тази празна дейност на гоподин с инициали Г.Ч., който бил близък до бивши упавляващи.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.