Не е нормално в една от професионалните гимназии в града да завършват само 12 ученика, от тях девет да се явят на матура и само един да я издържи, коментира Иванка Караколева, кандидат за общински съветник
Достойно заплащане на труда на учителите в Кърджали поискаха на среща с педагози кандидатът за кмет на общината Георги Кючуков,  Милко Багдасаров - председател на инициативния комитет за провеждането на референдум за отделянето на града в самостоятелна община, и кандидати от листата за общински съветници на БСП.
Иванка Караколева, трета в листата на социалистите от гражданската квота, посочи фрапиращи разлики в заплащането на учителите. Възнаграждението на преподавателите в някои от училищата в областният център е по-ниско от заплатите на възпитателите в детските градини в Крумовград. В много от основните училища в областта заплатите на педагозите са равни или по-високи от тези на учителите в елитните гимназии в Кърджали. Аномалиите се получават заради несвършената работа на общинските администрации по критериите за нормативните разпоредби, обясни Караколева.
На срещата беше посочено, че политиката на управляващата в момента негласна коалиция между ГЕРБ, ДПС и другите присъдружни парламентарни партии, в сферата на образованието е довела до надделяване на партийните над професионалните критерии. Това е и едно от обясненията за лошото състояние на професионалните гимназии в района и липсата на връзка между реалните потребности на местния бизнес и подготвяните от образованието кадри. Не е нормално в една от професионалните гимназии в града да завършват само 12 ученика, от тях девет да се явят на матура и само един да я издържи, коментира Иванка Караколева. На срещата беше посочен и фактът, че община Кърджали е занемарила проблема с възпитанието на децата в до училищна възраст. За последните години в Кърджали няма открита нито една нова детска градина, въпреки че сме свидетели на опашки за записване на деца и недостига на места в съществуващите.
Реформа в образованието в Кърджали и гарантиране на високо качество на обучението на децата, обеща кандидатът на БСП за кмет на общината Георги Кючуков. Ако бъда избран, ще използвам всички възможности за повишаване на възнаграждението на хората, ангажирани с най-важната задача – образованието и възпитанието на децата, каза той. Георги Кючуков обеща и нулева толерантност към опитите да се трупат печалби за сметка на най-малките жители на Кърджали. Той посочи фрапиращите примери след инициираната от БСП проверка  за качеството на храната в детските градини в общината. При нея бяха открити хранителни продукти с необосновано завишени цени, изгнили и негодни за консумация плодове и зеленчуци, както и сирене с растителни мазнини.
Образованието в Кърджали е водещ приоритет за БСП, заяви Милко Багдасаров. Той посочи, че социалистите са единствената партия в общината с изключително високо ниво на експертност в тази сфера.
24rodopi.com
Купуването и продаването на гласове е престъпление
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/10/15 16:33

    всички ПГ са на този хал, Евридика, ТМТ, т.н. електорника, строителния и прочие, идете и вижте за какво става въпрос, не Нина Терекиева да се прави на големия директор, а в клас по 3-ма ученика

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/10/15 19:59

    За каква реформа да говорим, когато един пенсионер директор от училище Нановица не бъде сменен от години насам, въпреки че имаше много негативни деяния сред учениците, учителския колектив и населението, като нанасяне на бой на учителки, кражби на ученически храни, фалшиви фактури, диктаторско отношение към учениците и учителите. Въпреки всичко това директорът пенсионер на 68 години продължава да е директор.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/10/15 22:20

    образованието е пред колабс!!! Караколева е права! Трябват промени!Браво за решителността и да се кандидатира!БСП и вие... интересен ход! Успех!!!Хората от тази сфера имаме нужда от подкрепа !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/10/15 00:42

    Хубаво! Подкрепям! Нека реформата започне със сливането на двете гимназии - туризма и икономиката . След това - Тикме

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/10/15 08:03

    Учителите в професионалн ите гимназии са повече от учениците.Измислиха задочни , вечерни форми,курсове за обучение без да има ученици,само и само да оправдават заплатитет си.В селското я има , я няма 30 деца, в облеклото ,механото и строителното същото положение.Господин Колев не вижда ли ,че това са кухи училища- няма ученици, но заплати, персонал има.Направете една професионална гимназия и всичко си идва на място.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.