Британец реши да заживее в мир с природата, напусна Острова и се засели в Родопите. Климатът в ардинското село Любино обаче му се е сторил райски за… отглеждане на марихуана. Заради страстта си към наркотичните растения Ричард Х. получи 4-месечна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок от районните магистрати в Ардино. Дейността на родения в Грантхам, Великобритания, мъж станала достояние на органите на реда, дори и в почти обезлюденото родопско село. В къщата на британеца бяха открити саксии с марихуана, 35 броя семена и готова за употреба дрога с нетно тегло 56.2708 грама на обща стойност 337,62 лева.
След споразумение с прокуратурата, Ричард Х. отърва ефективна присъда. Той ще трябва да плати глоба в размер на 2000 лева, както и разноските по делото и хонорар за преводач.
Мъжът е със статут на продължително пребиваващ чужденец с валидност на документите до февруари 2020 година. Както вече 24rodopi писа, мъжът бе задържан при полицейска акция на 16 юли т.г.
Ричард се признава за виновен. При първите разпити пред полицаите той твърдял, че намереното в него наркотично вещество е за негова лична употреба и го е закупил от непознато лице в Пловдив. Той е безработен.
На 19 май 2015 г. при рутинна проверка в село Стояново, община Ардино, е извършена полицейска проверка за установяване на самоличността на К. Д. При личен обиск на лицето е установено, че в допълнително направен джоб на якето е поставено прозрачно пакетче със зелена суха листна маса. По досъдебното производство е назначена съдебна физико-химическа експертиза и от заключението на вещото лице е видно, че растителната маса е марихуана с тегло 0,9153 грама на стойност 5,49 лева. По-късно е проведена акция и в село Любино.
Марихуаната е наркотично средство, няма легална употреба у нас, пазар и производство и е под контрол, съгласно Единната конвенция на ООН за упойващите средства от 1961 г., ратифицирана от Република България и съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, обнародван в „Държавен вестник".
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/10/15 15:08

    старите британци, които идват у нас са с високи пенсии и тук им е уютно, а младите кви са според вас ...наркоманчетааааааааааа

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/10/15 16:51

    У нас читави чужденци не идват - алкохолици, наркомани и потенциални престъпници!
    Помислете защо?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/10/15 17:47

    Жалко е, че все още има хора възприемащи марихуаната за наркотик. А ако хората в Родопите бяха умни и законодателството позволяваше отглеждането на марихуана/коноп, сега нямаше да сеете тютюн за жълти стотинки, а марихуана драги ми родопчани... И щяхте да живеете безгрижно!

    ОтговорИзтриване
  4. Човека си употребява марихуана и на никого не пречи , най-големия трън на държавата е това , което трябва да се легализира от години.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/10/15 19:58

    Нали България е в европейския съюз, защо в холандия е разрешена марихуаната, а тука не? Те да не би да са изостанали африканци, и те са в евросъюза. Поне ако не за комсумация, да се разреши отглеждането и износа за медицински нужди. За няколко години бедноста и немотията ще останат в историята завинаги. Но на политиците не е нужен богат електорат... и още... и още!!!!
    За тия които ще ме критикуват, от рода на ,,още един изпаднал наркоман,,: никога не съм употребявал наркотици..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.