Групата общински съветници на БСП в Кърджали внесоха днес официално предложение за провеждане на референдум . Като се позовават на чл.27.ал.1,точка 1 от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, седемте съветника на БСП предлагат референдумът да се произведе по въпроса „Подкрепяте ли обособяването на град Кърджали в отделна община?".
Мотивите на съветниците от третата политическа сила в Кърджали са, че така ще предостави възможност на съседните селски райони да привличат допълнителни средства по Оперативна програма „Развитие на селските райони", с което ще могат да подобрят инфраструктурата на селата. Освен това разпределението на държавната субсидия, предвидена за общините и средствата от местни данъци и такси ще бъдат разходвани за подобряването на живота в град Кърджали. Хората в селата имат по-различен начин на живот в сравнение с живеещите в областния град, както и специфични проблеми за решаване. Отделянето на града от тях ще позволи тези проблеми да бъдат решени много по-добре, смятат съветниците от БСП . Те посочват, че в страната има утвърдени успешни практики като обособяването на град Ямбол и град Добрич в самостоятелни общини.
Предложението за провеждане на референдум е внесено до председателя на Общински съвет – Кърджали, Раиф Мустафа от Георги Кючуков, общински съветник и председател на Областният съвет на БСП.
Ако Общинският съвет отхвърли предложението, БСП ще инициира подписка сред жителите на Кърджали за провеждането на референдум, съобщиха „червените" в Кърджали.
24rodopi.com
Карта: Google
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

32 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/7/15 16:20

    Аз вече не съм Пинокио, аз съм Ратко Младич.
    Това рече лидера на БСП, който носи турска фамилия.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/7/15 16:20

    нЯМА УПРАВИЯ В ТАЗИ ПРОКЪЛНАТА ДЪРЖАВА.ТУРЦИТЕ ДА СИ РАЗВЯВАТ БАЙРЯКА КАТО ТРОЯНСКИ КОНЕ НА ТУРЦИЯ.АКО МИЛЕЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ МОИТЕ УВАЖЕНИЯ НО 97 % АКЪЛА ИМ Е ОТАТЪК.ТАЗИ ПРОКЛЕТА ТУРСКА ПАРТИЯ ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ НА.ДА СЕ ЗАТРИЕ НО...........ЩЕ ДОИЗЕ И ТО МНОГО СКОРО НАРОДА САМ ДА СЕ ОПРАВЯ.ЕТНИЧЕСКИ МИР АЛА БАЛА КОЙТО Е ЗА БЪЛГАРИЯ ДА-КОИТО НЕ ШУТОВЕ ДЗА ТУРЦИЯ И ЗА СИРИЯ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 16:20 Педерунгел такъв, никаде няма да ходим и ще продължаваме да се размножаваме тук в родината си !!! Вмирисан и пропаднал простак за никакъв чеп не ставаш !

      Изтриване
    2. Анонимен3/7/15 23:12

      На пук заради такива като теб ще останем и ще те тормозим даже и в гроба нещастник убит

      Изтриване
  3. Аптикадир3/7/15 16:29

    Подлоги на ДПС ! Още не сме забравили как стояхте наведени пред АМЕТ Доган, а сега ще се правите на големи противници на ДПС, а ?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/7/15 16:45

    Къде е малоумницата с "червения башибозук", "тИкмето" и "шЪмара"? Липсва ми! Веднага да се обозначи и да постне нещо, щото ми оставя голяма душевна празнина!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/7/15 16:51

    Кърджали да се отдели. Стига са давали нашите пари селата! Там асфалт и тротоари, тук дупка до дупка.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/7/15 16:59

    Истината е,че Кърджалийци не могат да гласуват за селски кмет,а селяните могат за нашия да гласуват.Града си избира своя кмет,той си слага заместник по селските въпроси.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/7/15 17:14

    БСП за сетен път доказва, че работи за победата на ДПС. С това искане Хасан Азис от днес може да черпи за победа на първи тур. Как мислите, че сега ще гласува електоратът на ДПС? Дали ще се намери и един човек, който да не гласува. Това не е предложение, подписка или референдум. Това си а ачик ачик насаждане на етническа омраза.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен3/7/15 17:19

    Глупости на търкалета. Това няма да стане никогиЖ.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен3/7/15 17:21

    Сега вече и за слепите и глухите е ясно, че БСП работи ачик ачик за ДПС. Хасан Азис може да черпи от днес, че ще спечели изборите на първи тур, защото БСП прави всичко възможно да накара и последния избирател на ДПС да не пропусне да гласува.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен3/7/15 17:22

    Нещо ми мирише на възраждане на ОКЗНИ. Димитър Арнаудов умря, ама Минчо Минчев може да го докарате и да го издигнете и за кмет.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен3/7/15 19:32

    Аве тия хептен ни взеха на канарчета, кво ми пречи на мен селянина да се регистрирам в Кьрджали ако дпс няма сила в града да победи след успешен референдум да кажем само дето ще се свали тьрговията на половина щото за печат ще пия кайвето в Перперек. Тенкю от името на ДПС имаме повод да надьхваме Аз казах.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен3/7/15 19:34

    17:22
    Измишльотини. Видяло се е/както казват учените/, че след време един християнин няма да остане на тая земя. Живейте си спокойно и не вдигайте умрелите от гроба. Имам предвид Димитър Арнаудов. Бог да го прости!

    ОтговорИзтриване
  13. Дърт комунист3/7/15 20:38

    Никакви имитации на омраза към към ДПС не ме греят.
    Срамувам се от Вас подлоги на ДПС !

    ОтговорИзтриване
  14. Пенсионер3/7/15 20:58

    Съжалявам, че гласувах за подлоги на ДПС като Вас ! Иде ми се да отрежа с брадва ръката си от рамото с която гласувах за Вас !

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен3/7/15 23:13

    Човек трябва да е много глупав, за да не разбере, че целта е кметския стол! Тия от `БиСиПи-то` хептен за канарчета ни взеха !J Много ви е плитка водата бре!J То бива, ама чак пък толкоз – не бива бре чоджум! Много ви е Кючук /малък / акъла!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен4/7/15 00:40

    удрежи си к..а бе боклук,а не рамото.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен4/7/15 00:53

    трябвa дa се зaбрaни тaзи етническa пaртия,всички мaнaфи дa си ходят с шaлвaрите в aнaдолa.В европa никaде не съм чувaл aрaбскa,турскa,негaрскa пaртия и т.н зa жaлост нямaме държaвa сaмо мошенници ,кито изобщо не мислят зa БЪЛГAРИЯ

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 00:53 Педерунгел такъв, никаде няма да ходим и ще продължаваме да се размножаваме тук в родината си !!! Вмирисан педерас !

      Изтриване
  18. Анонимен4/7/15 07:46

    НАЙ - НАКРАЯ НЕЩО ХУБАВО
    СТИГА СТЕ СПАМИЛИ ГЕРБЕРАСТИ СМОТАНИ 17:14 И 17 :21 АЗ ИСКАМ МОИТЕ ДАНЪЦИ ДА ОТИВАТ ЗА МОЯ ГРАД ,А НЕ ЗА СЕЛАТА ДА РЕМОНТИРАТ В ГРАДА ОСВЕТЛЕНИЕТО И ПЪТИЩАТА ДА НЕ СИ ТРОШИМ КОЛИТЕ , А ВИЕ ГО ОБРЪЩАТЕ НА ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА МНОГО СТЕ ПРОСТИ ЕЙ

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен4/7/15 07:48

    ЕДИНСТВЕНИТЕ ПОДЛОГИ НА ДПС СА ГЕРБ ЦВЕТКЕ НАЛИ НЯМАШЕ ДА ПРАВИМ КОАЛИЦИЯ С ДПС ЗАЩО НИ ИЗЛЪГА ОТГОВОРИ НА ЕЛЕКТОРАТА

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аптикадир4/7/15 13:59

      А БСП ПЪК СТОЯХА НАВЕДЕНИ ПРЕД АМЕТ ДОГАН !

      Изтриване
  20. Анонимен4/7/15 09:58

    Всички злини на България през последните 70г., довели я допросешка тояга, са следствие от политиката на БСП (преди БКП), има ли още глупци, които да не са го разбрали ?!

    ОтговорИзтриване
  21. Do 00.53 .takiv komentar si drusnal li4i 4e si natsionalist,prosto neznaesh istoriata ili zakonite. zapadna Evropa vsi4ki sa emigranti a ne maltsinstvo i vsi4ko se gradi za blagodenstvoto na 4ove4estvoto .Vsi4ki sa ednakvi pred zakonite na etni4eska,religiozna i pro4ie.I nikoga nyama da kajat mars v Anadola ili Bg ili drugade kakto pravite vie .

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен4/7/15 14:57

    Идея, която може да се роди само в главата на комунист. Цял свят се чудят как да намалят администрацията, а нашите комунисти търсят начини да я увеличат двойно. Целта е ясна - повече хрантутници на държавна ясла. На тези, които не им харесва в Кърджали да отидат малко в Северозападна България. Само не знам там кой ще им е виновен. Проблемът на хората е, че разчитат на БСП, ДПС, ГЕРБ, АТАКА и тем подобни, да ги оправят, впрочем с тази задача те успешно се справят, а не на собствените си сили.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен4/7/15 17:24

    КАКВА ГЛУПОСТ..... ТИЯ ВЕЧЕ ТОТАЛНО СА СЕ ИЗЧЕРПАЛИ.... ТАКА Е С ТАКИВА КАДРИ, ТАКИВА ИДЕИ.....

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен4/7/15 21:20

    Идея, която може да се роди само в главата на комунист. Цял свят се чудят как да намалят администрацията, а нашите комунисти търсят начини да я увеличат двойно. Целта е ясна - повече хрантутници на държавна ясла. На тези, които не им харесва в Кърджали да отидат малко в Северозападна България. Само не знам там кой ще им е виновен. Проблемът на хората е, че разчитат на БСП, ДПС, ГЕРБ, АТАКА и тем подобни, да ги оправят, впрочем с тази задача те успешно се справят, а не на собствените си сили.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен5/7/15 16:51

    никога повече БСП на власт.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен6/7/15 19:07

    До 00.53 Сега ли разбра че нема такава държава ! Добре дошъл в Булгаристан !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.