Ново обвинение срещу Александрина Ангелова от Старцево


Съпругата на имама на златоградското село Старцево е проповядвала омраза на религиозна основа чрез превод и разпространение на книгата "Науакиду`л Ислям (Вероотстъпване) – текст и разяснение". Тя е призовавала и за война чрез развяване на знамето на „Ислямска държава" в джамията в родопското село. Това се посочва в обвинителния акт срещу Александрина Ангелова и още 13 души, който бе внесен от прокуратурата в Окръжния съд в Пазарджик.
Припомняме, че Ангелова бе задържана в края на миналата година при мащабна операция на ДАНС на териториите на няколко области. Тогава тя бе посочена за „мозъка" на групата около имама от Пазарджик Ахмед Муса. Обвиненията бяха за проповядване на радикален ислям. Месеци по-късно тя бе освободена под гаранция, след като стана ясно, че се е съгласила да свидетелства срещу групата на Муса. По последни данни, тя се е върнала отново при съпруга си в Старцево.
Ангелова е живеела затворено, била е виждана рядко из селото, а когато това е ставало тя винаги е била с бурка. Тя и другата жена, разпитана от агенти на ДАНС-Моника Веизова, са били единствените, които се обличали по традиционните за шериата порядки, разказаха за „Родопи voice" жители на златоградското село.
При акцията м.г. в Смолянско срещу поддръжници на „Ислямска държава" бяха задържани трима души. Двама от тях-имамът на Старцево Хасан Щърбов и Моника Веизова, бяха освободени.
Ангелова живеела на семейни начала с духовното лице от три години. Родом тя е от Силистра. Ангелова е с шест години по-възрастна от 25-годишния имам в селото.
„Не знаем да е работила някъде. Рядко излизаше, не сме я срещали. Живееха затворено, изолирано. Старцево е спокойно село, населението е мирно, труди се усърдно и се справя с кризата. Тази акция на ДАНС наистина ни учуди. Чух твърденията на прокуратурата, че е имало контакти на задържаните с джихадисти, но аз лично нито съм видял, нито съм чул от хора в селото за присъствие на непознати лица с характерните белези на хората, принадлежащи към „Ислямска държава", заяви малко след акцията за „Родопи voice" кметът Хари Торманов.
Новото обвинение срещу Ангелова е, че в периода от юни до ноември 2014 година в с. Старцево, ул. "Кольо Фичето" № 26, чрез осигуряване и излагане на показ на знаме с логото на „Ислямска държава" в помещение към джамията на същото село, е пропагандирала за война в нарушение на Международния пакт за граждански и политически права на ООН.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/7/15 08:58

    Откачена помокиня.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/7/15 09:36

    Тази не е помакиня.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/7/15 10:02

    А каква е ?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/7/15 10:21

    Баси забуленият съсел.Да и дадат един боц с големият пръст в забуленият задник.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/7/15 10:38

    На сиганка ми мяса

    ОтговорИзтриване
  6. реалист3/7/15 10:41

    Намерили една луда циганка , дето даже не е местна от Старцево и сега хвърлят кал по помаците .. А старцевлии са едни от най-спокойните и миролюбиви хора в България.
    Хората там са традиционалисти , мюсюлмани сунити и изобщо не ги интересуват никакви други простотии... Имам чувството,че където се появи политика , без значение от партиите винаги се оцапва и измазва с лайна всичко чисто и нормално. Не случайно политика в моралния рейтинг на обикновения човек е някъде между циганина и престъпника...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/7/15 12:17

    Ееее нищо лошо нема. Циганки ще женят за помаци и обратно помакини за цигани. Не зная този случай дали е такъв, но имам впредвид един случай и той е: помакиня е омъжена за циганин и детенцето е черничкоооо. Нищо срамно и лошо не виждам. По всяко време е имало смесени бракове, но в онова време нямаше гласност и много хора не знаят, а сега има гласност и се вайкат....

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен3/7/15 15:09

    До 12:17 някой помак сигурно ти оправя жена ти , затова си толкова злобен ,(нищо срамно и лошо невиждам) със здраве!!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Помак3/7/15 16:18

    Тези наши помаци от Старцево как може да са такива ахмаци, сопи няма ли в Старцево бой по гаджето на ходжата,той сигурно не може да я оправя и тя затова се занимава с глупости,да я накара да сее тютюн и ...бан толкова пъти на ден колкото молитви пее от минарето и ял да видиш как ще хвърли и бурка и гащи и всичко.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен3/7/15 18:23

    cistokrivna ciganka

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен3/7/15 18:45

    GOSPODI PROSTI

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен3/7/15 18:53

    V TOVA TIHO SELO DA NE MOGAT DA I 4UPIAT GLAVATA NA TAIA MRASNA CIGANKA VEDNAGA DA OTIDAT DVE TRI MOM4ETA I DA IA PRI4KAT V TAMNOTO I DAI 4UPIAT ZABITE RACATE I KRAKATA I CIGANKATA POVE4E NIAMA DA NOSI BURKA

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен4/7/15 08:25

    Трепане !

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен4/7/15 12:22

    Мяса на Иванчо приватизаторчето, нали така Мише !

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен4/7/15 16:22

    Тва е братчеТката на Иван Костов циганчето !

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен4/7/15 20:48

    Александрина е болна от жълтеница. Да оди на дохтор !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.