Глоби от по 200 лева за четиримата Хаджиюсеин в Златоград

Глоби от по 200 лева отнесоха четирима от членовете на скандалната фамилия Хаджиюсен от кирковското село Каялоба. Причина отново бе хулиганско поведение. Двамата братя Лютви и Раим, заедно със синовете си Ерай и Сезер показали невербално, че ще „режат глави и уши”. Заплахите с жестове били отправени към компанията на „стари техни врагове”, с която се засекли в дискотека в Златоград.
Четиримата Хаджиюсеин влезли в заведението и малко след като се настанили… трябвало охраната да се намеси. Фамилията влязла в пререкание с другата компания заради стари вражди, а с жестове за рязане на глави и размахване на средни пръсти, семейството било принудено да напусне нощното заведение. Два дни по-късно на четиримата били съставени предупредителни протоколи. Районните магистрати в Златоград потвърдиха наложените им глоби по указа за борба с дребното хулиганство. Четиримата обаче обжалваха решението пред Окръжния съд в Смолян.
Припомняме, че скандалната фамилия от Кирковско, нашумя преди две години, когато стотици златоградчани се вдигнаха на протест срещу семейството. До недоволството в родопския град се стигна, след като Раим, Лютви и Сезер Хаджиюсеин пребиха брутално крупие в местно казино. Тогава по случая бе образувано досъдебно производство, а в общественото пространство силно се заговори за „чадър” над семейството. Поводът за побоя пък било отмъщение затова, че крупието Виктор Баткаджов се намесил да ги разтървава с негов братовчед в дискотека предната вечер. През юни м.г. тримата Хаджиюсеин подписаха споразумение с прокуратурата и получиха по една година условно, а тогавашният тийнейджър Сезер-6 месеца.
Месец по-късно, през юли миналата година, пък Ерай Хаджиюсеин уби при катастрофа 55-годишния геодезист Емил Ехленов. Инцидентът стана минути след полунощ на 25 юли на пътя Бенковски-Златоград. Тогава мощното „БМВ” на 29-годишния бизнесмен смля лекият автомобил на Ехленов. Хаджиюсеин напуснал мястото на произшествието без да уведоми контролните органи или да окаже помощ на тежко ранения геодезист. По-късно експертизата доказа, че Ехленов е можел да оцелее ако на място веднага е бил пратен медицински екип. Алкохолната проба на Ерай часове след инцидента показала 1,77 промила. Вина за катастрофата пое братовчед му Сезер. Истината обче се установи в хода на разследването. Зад гърба си Ерай Хаджиюсеин има 6 условни присъди. След убийството на пътя обаче, той може да влезе зад решетките за 10 години, коментираха за 24rodopi юристи, запознати със случая. Към момента делото е на ниво Върховен съд, като се чака тепърва магистратите да се произнесат.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/7/15 09:40

    Селяни с пари, демек комплексари и то много големи. Въобразили са си, че са феодали. Вместо да се съберат цялото село и да им метнат по един хубав пердах, ходят по съдилищата. По двеста лева бълха ги ухапала.

    ОтговорИзтриване
  2. реалист3/7/15 10:35

    Защо всички мълчат като насрани риби и не казват,че бабаитите са местни лидери на ДПС, ояли се с власт и пари и почнали да се имат за безнаказани...Типично за местните кадри на ДПС като манталитет и поведение. Почти е сигурно,че тоя коментар няма да види свят, защото веднага ще бъде изтрит като неудобен, но нека подмазвачите от вестника си помислят дали завирането на главата в пясъка е помогнало на някого... Като скривате истината от това тя не става по малко истина, напротив постигате обратния ефект.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/7/15 10:54

    Селяните винаги са били с предимство-и през соца и сега...През соца носиха на началниците си торби с кар..., а сега са бизнесмени/не всички разбира се/, а тези, които нямат бизнес пак по същият начин...с торбите...Не е шега работата. Единни са-братя,сестри,братовчеди,селски...помагат си един на друг. Имаме очи и виждаме. Много са трудолюбиви. На ти са със земеделската работа, където има празно местенце го обработват и сеят ....отглеждането на животинки-кокошки и пр....На такова не е за завиждане. Изкупуват къщи към вътрешността от християните. Старите къщи ги правят замъци. Единство братя...А ние за една педя земя ще се изядем. Умните ни братя и сестри ни вземат и последният ни залък...Е, как по-бедния ще се оправи...богатият християнин става по-богат, а брат му-бедният, който му се полага наследство не може нищо да вземе и така ...бедният по беден. А при тях това е непознато, което ви описвам. Задружни са. Работливи са. Издръжливи са на физически труд, а от тях има много умни и начетени, и изчели доста дебели книги. ДПС им дава земя...??? идват от селата и построяват замъци...братя,сестри,децата им,внуците им...Това е самата действителност. Дори и турците, които живеят всред тях си казват, че не могат да ги стигнат. От село в град, за тях това е рай, а за старите кърджалийци това е ад...така мисля...От лошо на хубаво се свиква лесно, но от хубаво на лошо едва ли...???? Всички сме временно на тоя свят. Да се молим за здраве, че трябва да се работи до 65 години, което хич не е радостно за обикновеният човек...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/7/15 11:38

    Тези цървули бяха дошли веднъж и в Момчилград,но за минута ги развинтиха и си заминаха с пердаха.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/7/15 18:48

    TOVA E DPS yazik

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/7/15 18:52

    10.54 ima nesto vyarno mai zabravilsi i predateli

    ОтговорИзтриване
  7. a be tiya salvari v lebed gi nakarahme da pluvat na nivata,malele

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен3/7/15 20:57

    Koyto nyama prilitsno dirjanie sred obstestvoto i uvajeniye kim vsitcki hora tryabva da si poluci zaslujenoto.(nakazaniyeto)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.