Отново сме на първо място в негативна класация на Европа. Този път по лентяйстваща младеж. 22 на сто от младите хора в страната не учат, не работят, а последната мисъл през главите им е да подобряват професионалната си квалификация. Резултатите от националното изследване праща България на първо място по този показател сред страните в Европейския съюз. Става въпрос за хората във възрастовата група 15-24 години. За изключването им от трудовия пазар и образователния процес, както и от възможностите за допълнителна квалификация, влияние оказват семейната и социалната среда, начинът им на живот и личната мотивация, сочи изследването.
С други думи положението е следното: пари няма и желание да се правят пари-също. Звучи странно, особено за страна като нашата, в която в култ е издигнат силиконът, перхидролът, високите скорости с лъскави возила и поне две пачки с банкноти в джоба за бутане в деколтето на танцьорките в чалга бара. Как само звучи „Ще бъдеш в бяло" на Яворов на фона на действителността! В колко ли ученически глави се е врътнала мисълта за „белото в носа" по време на матурите? След изпита пък се почва купонът по баловете и тогава със сигурност подобни екстри ще има ведно с пиячката. Цяла армия напуска училище и трябва да хваща живота си в ръце. Голяма част ще продължи да учи, друга ще забегне зад граница, трети ще се впишат в процентите на лентяите, чиято мечта е да живеят като герои в чалга клип, но пък няма да си мръднат пръста, за да постигнат дори тази силиконова илюзия.
Има обаче деца, които няма да се спрат пред нищо, за да докажат себе си в живота. Те са се калили още в ранна възраст и никога не биха допуснали да застанат на страната на аутсайдерите в обществото. Те по-рядко влизат в класации, просто защото никой не се вълнува от позитивните такива. Това обаче по никакъв начин не ги прави незабележими.
24rodopi.com

Как и защо бягат работягите
280 лв за два месеца хамалогия в Родопите - 130 евро на ден на плажа във Франция - четете тук
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/5/15 09:29

    А бе Жельо, по вулгарно не можа ли да го напишеш?! Дупката ?!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/5/15 09:42

    заради турсите.рушвет дават

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/5/15 10:08

    Алуууууу младите не са мързеливи и не са лентаиии......за 300 лв да дойдат да работят умните и интелигентните от крадливия и насран катун София......това си е БЪЛГАРСКО РОБСТВО.ГЕНОЦИД над народа....депутатите прибират по 5000 лв на месец а откъде накъде народа ще се труди за 300 лв....нема да стане....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/5/15 10:16

    Спасението братя и сестри българи,турци,роми е всенародна революция и да се избият всички крадци и предатели- мекерета на прехода до 9 коляно....иначе бг бавно но славно изчезва от картата на света.......ДОЛУ СОФИЙСКОТО РОБСТВО.....София НЕ Е БЪЛГАРИЯ

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/5/15 10:43

    tova e laja. tesi hora uchat, ucheneto e rabota. te uchat za diplomi. diplomite sa skapa investicia. i vse edin pat ste se realizira tasi investiia dokato stanat na 65-95 godini i se pensionirat:-) chestit vi praznik na svetloto!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/5/15 13:51

    Като нямаме правителства с политика,която е в интерес на БГ.ИТака ще е докато ни управлват мутри,гейове олигофрени и КРАДЦИ!!!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/5/15 13:52

    Дипломите от университетите са чиста кражба... Това са парите на честните данъкоплатци, спестени с много лишения, труд... Гърбави станахме богати не станахме.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/5/15 14:06

    Какви 300 лева? Ако учи както трябва, то повече ще изкарва.....понеже ахмаци младежи и нищо не умеят, затова и 300 лева. Искаш да дойдеш на работа без да умееш нищо и 2000 да вземеш?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/5/15 15:07

    23/5/15 09:42 Първо се научи да пишеш правилно!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/5/15 20:19

    турците нямат вина. и те са потърпевши като нас. хубавото при тях е, че не си дадоха парите напразно за образование. след завършването на ср.образование се запътиха към скандинавските страни и спечелиха. 25 години нищо старо не е забравено и нищо ново не се случва...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен23/5/15 20:42

    Bg bio natura - bg lenivets :)

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен24/5/15 10:21

    По добре кради като циганите отколкото да рабоптиш за 200 лева на месец,преди 2 дена "българския съд" отмени решението на министерския съвет за заплата от 340 лева,били много,решението е взето след жалба на "РАБОТОДАТЕЛИТЕ" на БУЛГАРИСТАН.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.