"Днешният събор е повод да покажем, че селото ни е живо и многолюдно, че можем не само здраво да се трудим, но можем и да празнуваме, а най-добрият пример за това са нашите деца, едни истински малки таланти, които днес ще ни веселят с песни и танци“, заяви кметът на джебелското село Припек Стефан Джуванов.
Всяка година през месец май припекчани организират празник на родопския фолклор, традиции и колорит, с който отбелязват разбуждането на природата и началото на активния земеделски сезон.
„Радвам се да видя на този площад толкова много усмихнати хора, чеда на Родопа планина, които обичат своето родно място и милеят за него. Искам младите семейства да останат в Припек, да имат работа, сигурност и удобства за отглеждането на децата си. Защото децата са най-голямото ни богатство и всичко което правим сега, е посветено на тях и на тяхното бъдеще”, обърна се към жителите и гостите на селото кметът Стефан Джуванов.
Сред гостите бяха областният управител Илия Илиев и народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева.
Областният управител Илия Илиев пожела на припекчани да са здрави и сплотени, да се гордеят с корените си, с уникалната си природа и самобитен фолклор и да знаят, че в него лице имат приятел и поддръжник. „Държавата и правителството ще продължат да полагат грижи за благоустрояването на Припек“, заяви Караянчева.
Впечатляващ спектакъл от съвременни танци и автентичен фолклор изнесоха децата от ЦДГ „Песнопой”, учениците от местната гимназия и самодейците от читалището. Поздравиха ги и гостите от Тракийското читалище в Кърджали и техните ръководители Величко Петров и Йордан Митев.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/5/15 19:03

    двамата аркадаши серго и босев там ли са

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/5/15 19:40

      Най отзад са - със зелената и синята тиниска

      Изтриване
  2. Анонимен23/5/15 19:45

    ПРИКРИТИ ДЕПЕСАРИ !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/5/15 12:10

    Hubavi hora sa pripekchanite, trudolyubivi I duhom svobodni.
    Gol9mo BRAVO ot men!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.