„Джунейт Шефкет излезе от затвора, вече е в чужбина при баща си", това заявиха пред 24rodopi.com приятели и бивши съученици на момчето, което бе осъдено да лежи в затвора 7 години и 4 месеца за убийството на майка си и малкото си братче. Реакцията им бе провокирана от публикацията ни „Мечтата на Убиеца в Родопите - лекар, обичан, с нови маратонки! Ужасяващите кървави драми и профилът на превърналия се в звяр".
„Изкупи си вината, излежа си присъдата по-рано от предвиденото. Оставете го на мира, той е силен, ще се оправи в живота", казаха приятелите му.
Джунейт е напуснал затвора в Стара Загора и категорично отказал да се върне в Кърджали, за да завърши средно образование като частен ученик, твърдят приятелите му. Официални източници не потвърждават това. Според тях Джунейт все още е в затвора.
Разследване на 24rodopi.com установи, че Джунейт Шефкет все още е "вътре".
Ще припомним, че двойното убийство бе извършено на 21 срещу 22 януари 2011 година на кърджалийската улица „Стадионска".  36-годишната Невджин Шефкет бе открита мъртва върху спалнята в семейния апартамент на Шефкетови. В ранния следобяд на 22 януари на покрива на жилищния блок беше открито и тялото на мъртвия Енис Шефкет. 6-годишното момче било удушено с голи ръце. Дълбоко в гърлото му пък са били натъпкани парчета от собствената му пижама.
Малко по-късно Джунейт направи пълни самопризнания за престъпленията. Поиска бърз процес и получи наказание „Лишаване от свобода" 7 години и 4 месеца от съда в Кърджали. Съкратената съдебна процедура означава, че по закон подсъдимият трябва да получи една трета по-малко от най-високия срок за излежаване на подобно престъпление – 12 години.
Адвокатът на Джунейт Николай Беров съобщи, че е обжалвал присъдата пред Апелативния съд в Пловдив. Няколко дни по-късно обаче защитникът посетил вече пълнолетния мъж в затвора в Стара Загора, за да му съобщи за обжалването и да поговорят. Джунейт обаче му заявил, че всъщност е по-добре да не се обжалва присъдата на втора инстанция, тъй като малцина са получили по-малко наказание. Дори напротив - имало възможност то да се завиши. Затова след разговор между двамата юристът оттеглил въззивната си жалба до пловдивския съд. Прокуратурата също не протестира присъдата и тя влезе в сила в началото на 2012 година.
Още тогава се смяташе, че Джунейт трябва да лежи в затвора до 2018 година, но ако има добро поведение, ще излезе на свобода доста по-рано.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/5/15 22:14

    Е гати измислената и корумпираната бананова държава.....да се върнат крумовите закони..........???

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/5/15 23:12

    Какво е това,бе?Убиваш хора и лежиш само 2-3 год.?!?!?!?Ужас!

    ОтговорИзтриване
  3. Bastuncho17/5/15 23:57

    Nikade nqma takiv Haos samo pri nas

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/5/15 00:28

    E, sega shte prodiljava pak da ubiva!
    Vsishtnost bashta mu beshe ubietsa, a Djuneyt ubi bezpitnata si mayka I brat si za 4iyto proizhod maykata beshe priznala!!?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/5/15 07:34

    Nema dirjava vsicki sa menteta

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/5/15 07:42

    Az kato kazvam che partiq dps gi vadi ot zatvora mn po rano, shte izvadqt i ubiicata na bekir sled 3-4 godini

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/5/15 08:34

    Kak edin bashta shte iska da jivee sys sina si? Stranna rabota, a bashta mu ne beshe li lekar v bolnicata, ili se byrkam?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/5/15 08:43

    tsiganska dirjava stanala nyam da ostane bilgari sled izvestno vreme

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/5/15 09:00

    Grajdanska voyna trqbva

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/5/15 09:01

    PODOBRE DA SE SAMOUBIE TAKIW PODLEZ.SIS KAKWO DOSTOYNSTWO,STE JIWEE SRED OBSTESTWOTO.BOG STE GO NAKAJE JESTOKO.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен18/5/15 10:14

    Това не е справедливо, убиваш 2ма по особено жесток начин и за 4 години си вънка. Според мен не е вярно, родопи24 да разбере точно дали е излязъл и ако е така да покаже реална снимка как изглежда сега. Да знаем от кой да се пазим ние и дъщерите ни!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен18/5/15 10:47

    7 godini tolkovo barzo li mina? ?

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен18/5/15 10:55

    i ko stana sq pusnaxa boklika na svoboda boklyk da umre dano

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен18/5/15 11:47

    До 10;14 съгласен съм с теб! Такива времена настанаха, че трябва да ни е страх от хората, а не от животните!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен18/5/15 13:30

    Това справедлива присъда ли е според вас-да убиеш собствената си майка и по-малък брат и то по такъв жесток начин? Адвоката му добре ли спи и каква присъда би отсъдил ако става въпрос за неговата майка и роднина? Тоя изрод трябва да е в затвора до живот!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен18/5/15 13:31

    Този да не е от османската империя-да коли който му падне....

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен18/5/15 13:51

    И след всичко изписано досега да обобщим: Джунейт все още е в затвора и не е вярно, че е излязъл. Язък за коментарите...

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен18/5/15 14:09

    Истинският убиец на жената и детето никога не е бил в затвора,момчето понесе вината на баща си- бащата е истинския убиец бе хора.Всеки ,който го познава знае на какво е способен,колко пъти е блъскал и крещял по жена си по улицата ,а вкъщи какво е било...комшиите от отсрещния блок са свидетели на безброй боища и скандали от тоя идиот.Е,тя е имала любовник и това е било в основата на всичко.Момчето не е способно да извърши тия зверски неща- не знам дали знаете,ама кожата на главата й е била одрана ,лицето и е било обезобразено...и сега си живуркат добре двамата баща и син

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен18/5/15 16:44

    А така освобождавайте да се увеличават броя на килерите и после и вас дави унищожат.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен21/5/15 07:19

    covek kato ne znae koy kakiv e,,,da ne prikazva mnogo;;;;vseki si ima greski ,,,,no koyto mu kaje edna duma az ste sim mu nasresta

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен17/6/15 12:26

    I az sam mu na sreshta bratcede moy toi ne e vinoven vinoven e koito go nqma do nego det ne iska da go wijdha wastoru ma

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.