18 блока с договори за безплатно саниране в града край Арда
Кметът на Кърджали Хасан Азис е готов да се срещне с кърджалиец, живеещ в столицата, за да го убеди да подпише декларация за осигуряване на достъп до жилището му, за да може цял блок да бъде саниран. Само заради този отказ, първото регистрирано и одобрено за саниране сдружение на собствениците отпада от програмата, заяви кметът на Кърджали. Той посочи, че ще бъде изпратено писмо до собственика на въпросния апартамент и при желание от негова страна, кметът, заедно с други живеещи в блока, ще се срещнат с него, за да обсъдят възможностите по програмата.
„Готов съм да подпомогна процеса за всяка една сграда, която влиза в програмата, и да се срещна със собствениците и разговарям с тях. Смятам, че Кърджали може да е една от общините първенци, възползвали се от безплатното саниране", допълни кметът.
14 са сключените договори с Българската банка за развитие по програмата за енергийна ефективност в община Кърджали, като до седмица се очаква те да станат 18. Точно толкова са и одобрените заявления, подадени от сдружения на собствениците на многофамилни жилища, които могат да се възползват от безплатно саниране, обяви кметът на Кърджали Хасан Азис. Регистрираните сдружение в общината пък са 43.
През следващата седмица предстои старт на процедурата по избор на изпълнител за обследването на сградите и изготвянето на техническия паспорт, допълни кметът.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/3/15 15:20

    Бравос!
    Хубава гледка. Прилича ми на Ни Йорк, а що не и на Канада, бе,, пухчо!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/3/15 16:18

    Погледни същото място вечер и веднага ще разбереш, че, си в Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/3/15 17:27

    I jenite socialiski ot kardjali haresvat snimkata

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/3/15 17:58

    КЪДЕ МИ Е КОМЕНТАРА ЗА САНИРАНЕТО

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/3/15 00:10

    МОЖЕ ЛИ БЛОК КОИТО Е ОДОБРЕН ЗА САНИРАНЕ МАЗЕТО ОТ 20 г ДА НЯМА ТОК КОТКИТЕ ДА СЕ РАЗВЪЖДАТ, БАЛХИТЕ ДА ТЕ ЯДЪТ, МИШКИТЕ ДА ТЕ ПРЕСКАЧАТ ВЪВ КОИ ВЕК ЖИВЕЕМ. ТОВА Е ВЪЗРОЖДЕЦИ. ДАВАИ КМЕТЕ......

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.