23 са утвърдените приемни семейства в област Кърджали, като в 15 от тях са настанени 16 деца. Това обявиха от Регионалната дирекция „Социално подпомагане". От ведомството посочиха още, че целта е броят на семействата да бъде увеличен, а в региона да има родители, които са готови да приемат и деца от 0 до 3-годишна възраст. „До този момент желанията на семействата са за отглеждане на деца над 3 години. За нас е много важно да успеем да осигурим родителска грижа и за новородени, за да не се достига до институционализирането им", посочи директорът на „Социално подпомагане" Нермин Мехмед.
22 от приемните семейства в региона са професионални. Размерът на основното трудово възнагржадение за тях е в размер на 468 лева за едно дете, като то расте при полагане на грижи за две или повече деца.
От „Социално подпомагане" допълниха, че вече е започнало събирането на документи по програмата „Нови възможности за грижа". Чрез нея ще бъде предоставяна услугата „домашен асистент" на хора с увреждания и самотноживеещи в областта в продължение на 10 месеца. Срокът за подаване на заявленията по общини е до 9 април.
На снимката: Регионалният шеф на дирекцията Нермин Мехмед (вляво), началникът на „Социално подпомагане"-Кърджали Красимир Ралев и началникът на отдел „Закрила на детето" Росица Стоянова
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Петкова27/3/15 21:49

    Отидох в отдела за закрила на детето при началничката му Росица Стоянова с желанието да стана приемен родител, но само си изгубих времето и си изхабих маса нерви. Един час Стоянова ми говори за закони, за правилници, за деинстуциализация като тая дума ми я повтори поне 10 пъти и т.н. Помолих да поговорим човешки, но срещу мен имаше един бездушен буквояд и си останах с молбата. Не получих отговор на нито един от въпросите си. Мен парите не ме интересуват, но си тръгнах объркана и разочарована. Жалко, че на такива постове има такива хора, които правят всичко възможно да те объркват и да те отказват за да не си създават те работа. Много съм огорчена и разочарована.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/3/15 09:25

      Тя очаквала да и кажеш- разделяме парите

      Изтриване
  2. Анонимен28/3/15 08:21

    proizvodstvoto na priemni deca se e uvelichilo li prez mesec fevruari? kolko broiki e exporta? kolko broiki sa za vatreshno potreblenie?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/3/15 15:29

    То в дирекцията в Кли няма един свястен служител и тая Нермин какъв директор може да бъде депесарски издънки

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/3/15 19:17

    Do 15:29
    Idi togava ti stani ditektor.Kakvo i ima na Nermin.inteligentna i imna jena e

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.