Кметът на Кърджали Хасан Азис дари близо 2800 деца от общината с мартенички по случай Баба Марта. Пижо и Пенда имаше за малчуганите от 24-те детски заведения, Дневен център за деца с увреждания "Надежда", за децата от защитеното жилище и центровете от семеен тип. Кметът закичи лично малчуганите от ОДЗ "Орфей" в Кърджали и Група детски градини "Славейче" в с. Широко поле, които се посещават от общо 239 деца.
„Бъдете живи и здрави, весели и засмени!", пожела на децата инж. Азис. Малчуганите бяха развълнувани от  визитата и също закичиха кмета с мартеничка.
Градоначалникът използва случая да поговори с директорите на ОДЗ"Орфей" Димитрина Колева и на ГДГ"Славейче" Росица Николова за проблемите на детските заведения. През 2015 г. общината ще инвестира по капиталовия списък над 400 хил.лв. за ремонт на кухни, хидроизолация на покриви и др. в детските градини. Всяка година от общинския бюджет се заделят близо 500 хил.лв. за ремонтни дейности в детските заведения. 80 на сто от градините са санирани и са създадени по-добри условия за децата, грижата за тях винаги е била приоритет на общинското ръководство, сподели инж. Азис. По тази причина не е повишавана и таксата за градините. В ОДЗ"Орфей" м.г. е изградено локално парно. В детското заведение в Широко поле директорът сподели, че има нужда от ремонт на физкултурния салон.
Кметът използва случая да инспектира и съхранението на хранителните продукти в детските заведения, разговаря по темата с директорите и получи уверение от тях, че контролът по качеството на храните се извършва ефективно.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/3/15 19:07

    Зарадвали сте децата, браво!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/3/15 21:09

    И гледайте кои крадливи,насрани фирми ще ги " ремонтират"... все едни и същи келеши фирми

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/3/15 11:43

    Крайно време е да се обърне внимание и на детската градина и ясла " Максим Горки в кв. Байкал. Там ситуацията е направо плачевна.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/3/15 12:37

    Обещанието не е като даденото кмете! Няма ли да помислиш поне малко за детската градина,през която е минал почти целия град-"Максим Горки",та тя отвънка прилича на съборетина,или парите ще отидат пак по селата,където има по 10,15 деца? Само защото са ти сигурни гласове,пренебрегваш доста градини в града.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/3/15 12:42

    Браво кмете,а на 3-ти март може да закичиш по един трибагреник-все пак това е най-светлия български празник!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/3/18 10:29

    Много обещания първо старите обещания после новите обеща пред 17 блок кв Възрожденци да оправят тротоара и детска площадка ха да видем късмет Хасан Азис

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.