Обсъдиха разпределението на средствата за издръжка на школата в общината


Общинската болница в Момчилград постигнала забележителни финансови резултати, същото могат да направят и училищата в общината, смята кметът Акиф Акиф.
На работна среща с директорите на училищата, организирана от Община Момчилград, бе обсъдена формулата за разпределение на средствата за училищата по единни разходни стандарти за 2015 г.
От отдел „Хуманитарни дейности" уточниха, че окончателният вариант на формулата е съобразен с направените от директорите на учебните заведения предложения и предишни обсъждания.
„За нас е важно заедно с директорите да намерим общият път за издръжката на училищата. Убеден съм, че при разпределението на средствата се гарантира нормалната дейност на всички учебни заведения. В никакъв случай няма да оставим никое училище на произвола", заяви кметът на община Момчилград Акиф Акиф.
Той даде за пример състоянието на общинската МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев", която през 2011 година бе на ръба на фалита, а вече се издържа от собствени приходи.  Кметът отбеляза, че при необходимост, Общинска администрация ще предприеме необходимите мерки и за заздравяването на учебни заведения, изпитващи бюджетни финансови проблем.
От ръководството на Община Момчилград увериха директорите на училищата, че ще пренесат мненията и препоръките им относно учебната дейност на следващото заседание на Националното сдружение на общините.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/1/15 14:52

    Браво на кмета за усилията и всичко което направи и прави за болницата в Момчилград.
    А окръжната болница в Кърджали с такъв директор.......................................
    Скоро май ще търсим качествено лечение във болницата в Момчилград.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/1/15 16:22

    Ot peralnyata li se samoizdirja.....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/1/15 16:50

    Абе смешници оправете си корумпирания състав на тая болница, та тогава си се хвалете. ХУБАВА БОЛНИЦА НА ВИД, А РАБОТЕЩИТЕ -КОРУПЯЦИ ВЪТРЕ КОГА ЩЕ ГИ ОПРАВИТЕ. НЕ СЕ НАЯДОХА ТИЯ ОТ БОЛНИЦАТА.....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/1/15 16:58

    От кого се одобряват коментарите

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/1/15 16:58

    От кого се одобряват коментарите

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/1/15 16:59

    Глупости! Не познава българските закони или не иска да ги спазва щом няма далавера!Пак да отскочи до Турция и да пита кой финансира образованието им по общини!Взела ли е общината кредит! Кой и как ще го връща!Пиша си ей така, ама знам ,че и този коментар няма да публикувате , нали има свобода на купеното слово!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/1/15 17:03

    ПРЕБОЯДИСАНА БОЛНИЦА БЕЗ ЛЕКАРИ ......

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/1/15 17:14

    БРОВО КМЕТЕ ТИ СИ НОМЕР ЕДНО ВЪВ БЪЛГАРИЯ

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/1/15 21:27

    za da namerite ob6tiya pit za izlizane ot krizata,redno e pirvo da smenite direktorite,za6toto tiya pensioneri samo kretat.Osebeno Seydali i Yusenka sklerozata gi hvana odavna... Samo mladi i sposobni kadri 6te spasyat u4ili6tata.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен28/1/15 21:38

    Спасете просветата от директори -пенсионери.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен28/1/15 21:55

    Бре, тия директори пуснали корени в тез училища.
    Много са цветни нещо...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен28/1/15 22:06

    Ustra hotel e tovkova vinovna

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен28/1/15 23:30

    Да се затвори Болницата в Момчилград,тя нение нужна без кадърни лекари.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен29/1/15 08:40

    Директора на училището в Звездел-Юсенката не беше ри бивш доносник на ДС ?

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен29/1/15 10:06

    Много лекари от Окръжната болница в Кърджали се преместиха в Момчилград.Не отговаря на истината горния коментар, че няма специалисти.
    До 17.03 май си от администрацията на Окръжната болница.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.