Световно неизвестният кипърски гражданин Георгиус Георгиу е собственик на ОЦК – Кърджали, сочи разследване на „Бивол".
Роденият през 1971 година Георгиу е адресно регистриран в скромно предградие на Никозия, твърдят от сайта. По откритите досега документи обаче кипърецът е собственик на мащабни активи в България: остатъците от Кремиковци, на ОЦК Кърджали, знакови фирми като Витоша Ски и Юлен АД, на строителен, транспортен и туристически бизнес. Тези придобивки обаче са свързани със задължения към ПИБ за над 800 млн. лева. Това надхвърля собствения капитал на банката, който е 719,5 млн. лв. Кредитите, които е получил кипърския грък се доближават по количество до 900-те млн.лв., които банката не върна на държавния бюджет от спасителната помощ, с която бе реанимирана през лятото на 2014 г.
Въпреки мащабния си бизнес за стотици милиони, Георгиус Георгиу изглежда е в нужда. Той подработва и като директор във фирмата LEGNANO ENTERPRISES, собственост на Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев. В края на 2013 Георгиус им продава фирмата.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/1/15 22:27

    По-добре да отим в Кипър да работим отколкото да гълтаме отровата на ОЦК...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/1/15 22:38

    Така е, ама и там станаха много маймуните на клона. А че този е подставено лице на някой бг тарикат е повече от ясно.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/1/15 00:39

    Ех не се наяде този червен башибозук, ненаситен е!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/1/15 09:18

    Това крадливо българско племе в стремежа си да краде се надупва на всеки чужденец,трябва втори Хитлер за да унищожи това крадливо и алчно племе.

    ОтговорИзтриване
  5. Захариев27/1/15 10:12

    Не е вярно , истинските собственици са Реджи от село Лисиците и един инженер с колело, а този е тяхно поставено мекере

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/1/15 11:25

    TOVA NOVINA LI E ???? TO E YASNO KOE KAK E... SEGA SE CHAKAT MILIONERI DA KUPYAT TEZI AKTIVI NO MAY NYAMA TAKIVA ....... SAMO ZA SKRAP STAVAT VECHE... I POSLE ZA STROITELSTVO ZA JILISHTA NO I ZA TYAH NYAMA DA IMA HORA CHE SKORO STE SME ZAPUSTELI... OSHTE 20 GODINI PENSIONERITE UMIRAT MLADI NYAMA I VIJ TI PARKOVETE I PATISHTATA

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/1/15 13:02

    Нашите тарикати са намерили един глупав кипарец .. преписали са му фирми с големите кредити и задължения

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/1/15 13:03

    Май скоро ще ви затворят ...
    Кой Ви е разрешил да пишете такива работи?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/1/15 13:09

    27/1/15 10:12
    абе тебе май са те опънали здраво тия от село лисиците, всички новини ги свързваш с това село.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/1/15 14:26

    Вече преминахме на офшорки в Кипър! Това е причината и да си наемаме не български цигани , а кипърски за "собственици" на имотите ни.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/1/15 14:35

    ОЦК Кърджали и КАТЕКС - Казанлък са на едно котило "бизнесмени" собственост. Преди десетина години бяха на Цветелина Бориславова и тогава част от персонала на Катекс се водеше на заплата в ОЦК, въпреки че не го знаеха къде е - явно финансови игрички на собствениците. Общата дупка е в СИ-банк, там е заровено кучето.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/1/15 14:51

    най-мръсните предприятия са в града ни. олово в кръвта. %, моля ! колко хора са болни и колко всеки ден умират от това оцк....

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен27/1/15 18:23

    бентонит 49% закупен от гърци, сега оцк от гърци ... ако оцк преработи... много хора ще си отидат при децата си в големите градове...по-добре здрав и с по-малка заплата, отколкото болен и с голяма заплата...

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен27/1/15 19:50

    до Анонимен
    27/1/15 18:23

    въъх! то пък големите заплати! като изкараш тези пари които не можаха да си ги вземат , и разделиш заплатите им на месеци ще видиш че са били тотално ПРЕЕБАНИ...работили са за нормални пари..с болести като добавки.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен27/1/15 20:28

    И ние сме хора, къде кво има в Кърджали, да ама не-оцк.. Този път границите са отворени и знаем какво да правим...Ша одим да чистим на запад, но в оцк нема да РАПтим. Тази неделя един господин от честните забогатели българи беше в предаването по Нова телевизия при г-н Дикофф. От България по-хубаво нема.. Нема господине, но да работи твоята жена при теб и децата ти и тогава друга песен ще запееш. В Германия ще продаваш имуществото...Ами ще го продаваш, нема как. Там нема будали както в бг да работят по 12-15 часа за жълти стотинки. Искате децата да са възпитани... Те милите като се върнат у дома са изцедени като лимон и нямат време да обърнат внимание на децата си, а храна, пране...те си знаят. По-добре стари моми и ергени, отколкото осакатени поколения-яяяяяяяя

    ОтговорИзтриване
  16. турчин съм ,но това ми е родината..27/1/15 21:37

    до Анонимен
    27/1/15 20:28

    иди се прегледай бее! тежък случай си!! на тази германия и 3баха мамата руснаците..но природни недоразумения като ТЕБ не бяха я ПРЕДАТЕЛИ! без родители без деца без роднини всички умрели останаха ТАМ да гладуват, на ДА изгрядят нещо по добре за дами го хвалиш сега!! вместо да се хвалиш кажи ТИ ГАДИНО!!!!! какво си направил за родината си за да е по добре? напиши го тук ,ако има такова. гьотверени като теб изягаха от тук продадаха си всичко родно за ПАРИ които след като пукнете (дано да е по скоро АМИН) ще ви ги тъпчем в гъзовете с еврата ви .. отатък нищо не се носи.. от най малкото избягахте!!! след война какво ще правите къде ще ходите..

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен27/1/15 22:05

    Поздрави от професор ВучкоВВВВ. Селувам Ви всички знайни и незнайни
    Оставете манговците да работятТТТда дават надбавки нъл така господари на ефира...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.