Първото дело на Лютви Местан срещу държавата за 15-те глоби за говорене на майчин език в предизборната кампания ще се гледа на 1 април в Момчилград. Насроченото за 28 януари заседание за глобата в размер на 2000 лева, наложена на лидера на ДПС за речта му в село Подкова  на 28 септември м. г., бе отложено заради отсъствието на 4-ма свидетели от ЦИК. Те били ангажирани с провеждането на частични избори. В залата не дойде и самият Местан.
Както вече 24rodopi.com писа, по казуса „Лютви Местан агитира на майчин език, глобяват го 15 пъти" ще се произнесе еврокомисарят по правата на човека Франс Тимерман. Това стана ясно на заседание в Европейския парламент в Страсбург на Интергрупата за традиционните малцинства, националните общности и малцинствените езици в Европейския съюз. 65 депутати от 21 държави членуват в Интергрупата.
„Взе се решение въпросът да бъде зададен на вицепрезидента на Европейската комисия, еврокомисар Тимерман. Към него ще бъдат отнесени всички приложения и актове, които са направени на г-н Местан", заяви пред 24rodopi евродепутатът Неджми Али.
Холандецът Франс Тимерман e първи заместник-председател на Европейската комисия, чийто ресор са междуинституционалните отношения, върховенството на закона и хартата за основните човешки права.
Ще припомним, че лидерът на ДПС Лютви Местан бe санкциониран 15 пъти по време на предизборната кампания през миналата година за говорене на майчин език.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/1/15 17:03

    Г-Н МЕСТАН
    АКО МОЖЕ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ГОВОРЕТЕ НА СЛЕДНИТЕ ЕЗИЦИ И АКО И ТОГАВА ВИ САНКЦИОНИРАТ ДА МУ МИСЯЛТ ГЕНЕРАЛНИТЕ КОНСУЛОСИ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ФРАНЦИЯ САЩ И РУСИЯ
    ЗНАЧИ МОЛЯ ВИ ГОВОРЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ АНГЛИЙСКИ ФРЕНСКИ И РУСКИ И АКО И ТОГАВА ВИ ГЛОБЯТ ПЪРВА НОТА ДО КОНСУЛСТВАТА НА ТЕЗИ СТРАНИ
    АКО НЕ ВИ ГЛОБЯТ ДРУГИЯ ПЪТ ПОЧВАТЕ НА БЪЛГАРСКИ ПОСЛЕ НА ТУРСКИ И ПОСЛЕ НА АНГЛЕЙСКИ ИЛИ РУСКИ

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/1/15 17:11

    Как хитро Местан сега ще яхне темата, ама и тупаните от ЦИК са си за ебане. Ако бяха дошли, цялото чудо щеше да продължи три дни. Ама сега нали е далеч от изборите. Съдията да провери къде в България има частични избори. Глупакът който е забранил на четиримата да пътуват за Момчилград си е чиста проба глупак.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/1/15 19:36

    ABE KULII elektorata vi a i samiq MESTAN DAVUTOGLU znae li tolkova ezici a? NEMA DA PRAVITE TOVA KOTO SSI ISKATE QKO GARCH VECHE ZA VAS hite lideri

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/1/15 19:37

    NE SE SARDETE PISHA VI NA LATINICA TAI KATO ELEKTORATA NA DPS NE ZNAE BALGARSKI nalim zatova pledirate

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/1/15 19:38

    До 17:03, става въпрос за спазване на законите на Репулика България, в която законотворец е Лютви Местан, всичко друго е блябля, анадъмму консулос!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/1/15 19:38

    jjjjjjjjjjjjjj

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/1/15 21:16

    Еврокомисара Тимерман му е през оная работа, кво става в България. Лютви ага да се оплаче на султана в анадола. Щом законите не се спазват от политиците, чакай да се оправи таз държава.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/1/15 21:23

    Местанчо, моето момче, къде бяхте толкова години след 1990 година. Защо не направихте поне опити да премахнете тази забрана от закона за изборите.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/1/15 21:38

    ИНТЕРЕСНО МИ Е ДАЛИ В ОСМАНСКАТА ИМПЕТИЯ, НЯКОГА БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК Е БИЛ ЗАБРАНЯВАН, НЕ НАЛИ. А В ДНЕШНА УЖ ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ ТУРСКИЯТ ЕЗИК Е ЗАБРАНЕН НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА. ЕТО ЕДНА ОТ РАЗЛИКИТЕ , ЩЕ ОТКРИЕМ И ДРУГИ.
    СЕТЕТРЕ

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен28/1/15 22:09

    Аяяяяяяяяяяяя Ааааяяяяя поздрави от Рачков. Да живее България аяяяяяя

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен29/1/15 07:19

    Научете се да говорите на български език! Живеете в република България следователно сте задължени да говорите на български език на публични и обществени места, макар и булшинството от вас да играят математика когато говорят български. А в домовете си говорете и на Курейски ако желаете!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен29/1/15 13:19

    До 07:19 Ти не си този да кажи кой къде на какъв език ще говори в дома си или в улицата Ас съм Турчин нико й няма право дами каже на мен с кого се срещам на улицата и на какъв език ще трябва да говоря с човека който ми е на среща ако е турчин разбирасе на турски език ако е българин който не владее турски разбирасе че на български Акое грък на английски или немски ако е Англичанин разбирасе и на английски език.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен29/1/15 19:15

    ДО 07:19 НЕ ЗАБРАВЯЙ ЧЕ ЖИВЕЕШ В КЪРДЖА АЛИ, ТОВА Е НАШИЯТ ГРАД, КОНСТИТУЦИЯТА ВАЖИ СЛЕД ПАНИЧКОВО И МИНЕРАЛНИ БАНИ, ТУК ЩЕ ПРАВИШ ТОВА ЙОЕТО Е УГОДНО НА НАС МНОЗИНСТВОТО, Т.Е. ТУРЦИТЕ.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен29/1/15 23:48

    Виждам че и двама сте много глупави.... И половината от написаното не разбрахте! Но вие нито български нито турски можете да говорите... Като идете в турция ви се смеят как гоговорите кривиманарки 😊😄 толково умствено ограничени че нямам думи (говоря конкретно за вас двамата)

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен30/1/15 00:38

    КАТО ГОВОРИШ ВАЖНОТО Е НЯКОЙ ДА ТЕ ЧУВА. А НИЕ ТУРЦИТЕ НЕ СМЕ СВИКНАЛИ ДА СЛУШАМЕ, ОСОБЕНО ХОРА КОИТО В ПО ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ИСТОРИЯТА СИ ДОРИ НЕ СА ИМАЛИ СВОЯ ДЪРЖАВА. ЗАПАЗИ СИ МНЕНИЯТА И КОНСТИТУЦИЯТА ЗА СЕБЕ СИ. АЗ УТРЕ ЩЕ ИДА ДО ЗЕМРДЕЛИЕТО И ГОРСКОТО И ТАМ ЩЕ ГОВОРЯ НА НАЙ РАЗПРОСТРАНЕНИЯ ТУК ЕЗИК ТУРСКИЯ, ТИ ПРИЯТЕЛЮ ЕЛА ДА МИ НАПРАВИШ ЗАБЕЛЕЖКА, АКО ТИ СТИСКА РАЗБИРА СЕ. ГЕЛ БАКАЛЪМ.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен30/1/15 01:51

    До 21:38, Я, как щяло да е бил забраняван българския език в османската империя, но какво общо имаш ти с османската империя? Турският език не е забранен на публични места, само не може да агитираш на чужд език по време избори!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.