Ние от ДСБ-Кърджали, като част от Реформаторския блок, не можем да носим т. нар. споделена отговорност с коалиционния си партньор ГЕРБ, тъй като в област Кърджали не участваме в управлението с ГЕРБ на никакво ниво и по никакъв начин. Това се казва в декларация на Демократи за силна България в Кърджали. В Реформаторския блок влиза още Народна партия „Свободна и достойнство", който искаше позицията на „зам-областен управител" в Кърджали, но номинациите й бяха отхвърлени.
Реално други формации на Реформаторския блок няма.
Вижте пълния текст на декларацията:


ДЕКЛАРАЦИЯ
На Политическа партия Демократи за силна България - Кърджали

  Провокирано от последните назначения в държавната администрация в област Кърджали, Общинското ръководство на Политическа партия Демократи за силна България изразява своeто несъгласие с неспазването на конкурсното начало и със заобикалянето на законодателството, които ГЕРБ прилага.
Утвърдените по време на последните четири правителства практики за политическо кадруване отново са в сила. Срещу тези практики Политическа партия ГЕРБ нееднократно е възразявала, дори и от трибуната на Народното събрание, но когато се извършват от друга политическа формация, а не от ГЕРБ. С действията си по т. нар. „кадрова политика" ГЕРБ–Кърджали за съжаление наподобява своите предшественици във властта БСП и ДПС.
Ние от ДСБ-Кърджали не приемаме назначения до обявяването на конкурс, който никога не се обявява; осъждаме заобикалянето на законодателството и използването на предвидени в закона изключения като назначения на  непълен работен ден; прехвърляне на държавен служител от една административна структура в друга /временно, което става постоянно/; назначаването на държавни служители, издържали конкурс без спазване на изискванията на закона за конкурентност при избора и основани на принципа „Моите хора са по-добри от твоите".
Ние от ДСБ призоваваме областния управител Илия Илиев, в изпълнение на задълженията си, да назначи проверка във всички звена на изпълнителната власт на територията на Област Кърджали за наличието, на назначения без спазване на изискванията на Закона за държавния служител и/или неговото заобикаляне /чл.16а:чл81а и 81б от закона за държавния служител/. Резултатите от извършената проверка да бъдат предоставени на съответните органи по назначаването им и да бъдат публично оповестени, за да станат достояние на обществото, а не само на определени политическите кръгове.
Ние от ДСБ-Кърджали, като част от Реформаторския блок, не можем да носим т. нар. споделена отговорност с коалиционния си партньор ГЕРБ, тъй като в област Кърджали не участваме в управлението с ГЕРБ на никакво ниво и по никакъв начин.
Ние от ДСБ винаги сме били за спазване на законите на страната, тяхното прилагане и против всяко управление, което би компрометирало основните  демократични принципи.
Общински съвет на ДСБ-Кърджали
18 декември 2014 година
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. BG konsult18/12/14 18:41

    Кой ли те слуша пенкеле.
    Едно е да надупиш.
    Друго е да си надупен.
    Герб ги оправяяяя.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/12/14 19:02

    Браво, много добре и го казахте на Караянчева, която продължава да говори откровени лъжи на ляво и надясно. Още при предишното им управление въведоха тази порочна практика на тотално незачитане на конкурсните резултати, липса на конкурси, нагласени конкурси или най-често срещаното масово назначаване като се заобикаля закона или направо назначения на границата на законно и незаконно. Точно от тази, която ревеше и крещеше от трибуната на народното събрание в защита на тези същите, които лично тя бе назначили без конкурси и много често без подходящо образование. Много от тези заеха места на хора с точна квалификация за дадената позиция, и такива които някога спечелили конкурса за мястото си.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/12/14 19:19

    Дефакто ДСБ и НПСД са опозиция ,ГЕРБ,ДПС и БСП са коалиция и упавляват .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/12/14 19:38

    ОСТАВКА!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/12/14 19:39

    Браво на Реформаторите ще си търсите правата момчета иначе и капка вода няма да видите от ГЕРБ. .при тях няма деление ...те само взимат..събира..като митничарите...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/12/14 20:31

    ДСБ - не мога да се сетя за някой техен представител - Дора Христова ?????????

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/12/14 20:58

    ............и колко гласа имаха реформаторите , та не си спомням???

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/12/14 21:03

    Има още един скрит партньор на тази безпринципна коалиция и това е ДПС. То се вижда най-добре в парламента, и по начина по който гласуват в ущърб на народа.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/12/14 21:22

    Следващите избори всички да гласуваме за РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК ,от ГЕРБ нищо не става.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/12/14 21:37

    Най-после нещо смислено излезе и от редиците на ДСБ. Браво и стига сте стояли наведени вече, че си вредите сами!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен18/12/14 21:38

    Реформатори каде Ви са реформите,които обещавахте на всякаде. Така Ви опънаха герберите,че свят Ви се зави.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/12/14 21:26

    E, такава простотия, отдавна не е публикувана! Въпреки добрите им намерения, мотивацията е плачевна и он вея прозира отчаянието на нереализираните клиентелисти.
    Как е възможно да твърдиш, че някой заобикаля закона и в същото време да цитираш, че нещата са се случили съгласно конкретни членове на същия този закон, т.е. потвърждаваш, че всичко е законно?!
    Апропо, кои са тези предстватели на ДСБ в Кърджали, че нещо обществеността затъна в зоната на здрача, опитвайки се да се сети поне за едно име или лице от тяхната група, което да заслужава да заеме някаква длъжност в изпълнителната власт.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен19/12/14 21:48

    ДО ПОСЛЕДНИЯ ФИЛОСОФ ОТ ГЕРБ. НЕ СЕ ПРАВИ НА МНОГО УМЕН, ТАМ ОСТАНАХТЕ САМО БГНАЦИОНАЛИСТИ И ШЕПА ПОМАЦИ, И ВСИЧКО ЗАРАДИ ТРАКИЙСКИТЕ И ДЕЛОВИСКИ МЕРАЦИ НА КАРАЯНЧЕВАТА ЦВЕТА, АЗ СЪЩО БЯХ В ГЕРБ, НО СЕ ОТВРАТИХ КАТО ВИЖДАХ КАК НА ИЗБОРИ ПРЕЗ 10 МИНУТИ Г-ЖА ЦВЕТА ЗВЪНИ НА АТАКИСТИТЕ В КЪРДЖАЛИ ЗА ПОДКРЕПА- 'ЧИЧЕВ ТРЯБВАТ МИ ОЩЕ 60 ЧОВЕКА ЗА ДЖЕБЕЛ, ЧИЧЕВ ТРЯБВАТ МИ ОЩЕ 100 ЧОВЕКА ЗА МЕСТАНЛЪ И Т.Н.'

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен19/12/14 22:37

    Колко човека гласуваха за ДСБ в Кърджали - 5-6, които сега плачат, че не са получили постове

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.