Делото срещу кърджалийския лекар д-р Чанко Митрев бе прекратено от Окръжния съд. То бе заведено от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски", като искът бе за 191 186 лева.
Както вече съобщихме болницата в Кърджали съди д-р Чанко Митрев заради лекарска грешка при лечение на 6-годишно дете. Става дума за малкия М. Ч. от Джебелско, който бе осакатен през април 2010 година, за който скандал първи 24rodopi.com писа.
Заведеният регресен иск срещу д-р Митрев в размер на 191 186.44 лева представлява част от изплатеното обезщетение на З.А.Ч. и Р.Ю.Ч., като родители и законни представители на малолетния М.З.Ч. в общ размер на 582 372.88 лева, ведно със законната лихва върху сумата, предмет на иска, считано от 12.02.2014 година - датата на която била изплатена цялата сума.
Болницата в Кърджали и д-р Чанко Митрев бяха осъдени от Върховния касационен съд да платят рекордното обезщетение в съдебната практика на България (404 161 лева и 71 стотинки към онзи момент - б. р.).
Ще припомним, че първоначалният иск бе за 900 000 лева.
Сумата, която получи 6-годишното момче, е обезщетение за причинените му в резултат на извършено на 15.04.2010 г. електрическо изгаряне и необратима некроза на кожата и целия полов член, водещо до детеродна неспособност, неимуществени вреди, изразяващи се в претърпените болки и страдания от изгарянето на половия член и мъдниците, от претърпените четири хирургически интервенции през периода 15.04.2010 г. – 21.07.2010 г.; от невъзможността детето да уринира до пълно задържане на урина и носене на катетър за период от четири месеца; от пълната липса на полов член; детеродна неспособност; невъзможност да осъществява завинаги полов акт; преживян стрес, дълбока психологическа травма и липса на самочувствие от невъзможността да контактува с други деца в детски заведения, тъй като няма полов орган и уринира клекнал; естетически дискомфорт от обезобразените части на тялото и наличие на дупка в тялото вместо полов орган.
Припомняме, че здравното заведение бе осъдено да заплати 582 372,88 лева за това,че при сюнет на невръстният М.З.Ч. е бул увреден членът.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/11/14 14:03

    Какъв доктор може да е този? На това дете живота му е съсипан,и никакво обезщетение няма да промени това.Спи ли спокойно изобщо този "доктор" като знае какво причинява на хората,заради некадърността си? Щом има лекарска грешка трябва да му се забрани до живот да практикува професията си.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/11/14 14:07

    I znachi ne e osaden taka li

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/11/14 14:19

    Стига с тоя член, скъсахте се да драскате. Какво следва след като делото е прекратено? Какво ще стане с доктора? А с детето?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/11/14 14:50

    ami da ne gi obriazvat.kakvo machat decata si,palni nenormalnici!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/11/14 16:21

    Нали е доктор уж защо не си е свършил работата си както трябва този глупак

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/11/14 16:22

    kazano na razbiraem ciganski ezik " okrajniat kircaliiski sad stopira deloto..."

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/11/14 20:28

    TOYA DOKTOR LI E KASAPIN LI E.....VEDNAGA OSTAVKA

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/11/14 22:02

    Аре стига бе, и лекарите с хора и те грешат. Д-р Митрев да не го направил нарочно това, което е станало с детенцето? Не то оправдавам, но се замислете, че самолети падат поради човешки грешки и загиват стотици хора от даден полет, атомни централи избухват и пак загиват хиляди хора...Войните на тази планета са все плод на човешки ум... Това в случая с д-р Митрев просто една случайност. Не го е направил нарочно, нито го е направил от незнание. Случва се. Стига вече сте скачали против човека. Аз съм сигурна, че това е единствения му такъв случай. Трябва да има прошка в крайна сметка. Да са живи и здрави всички лекари, които се грижат за нас. Надявам се и вярвам, че повечето не гледат на нас, пациентите като на ходещи портмонета, а спазват Хипократовата клетва и силата, която ги ръководи е най-вече човещината, а не парата.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/11/14 22:27

    KIM 22:02 .... AKO BE6E SE SLU4ILO NA TVOETO DETE DALI TAKA 6TE6E DA REYAGIRA6.. ZA TOYA KASAPIN DETO NYAKOI MU VIKAT DOKTOR ... POZNAVAM GO OTDAVNA PILEN MO6ENIK I RU6VET4IYA... MOJE I DA E NATSIONALIST NARO4NO DA E OSAKATILO DETETO ILI E BIL PIYAN. DAJE BEZ DA SA ZAVIR6ILI MEDITSINA PRAVYAT TAYA OPERATSIYA... TAKIVA ,,DOKTORI,, IM VZIMAT DIPLOMITE I GI VKARVAT V ZATVORA V EVROPEYSKITE DIRJAVI KAKVATO NE E BG....

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/11/14 22:38

    BOLNITSATA KAKVA VINA IMA TOYA TOKMAK DA PLATI TSYALATA SUMA. DAJE E MALKO.. AKO PLATI BOLNITSATA STE LIPSVAT SREDSTVA PAK ZA NORMALNITE BOLNI...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен26/11/14 23:51

    Vseki si plasta za greskite. Doktora ne e iskal da stane taka. Ama teya iznudvaniya za pregledi ot jena mu... Em doktore kakto plastahme nie se si plashtash i ti. Taya bolnica upravnici yavno nyama

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен26/11/14 23:53

    22:02 Ам аре да ти е на детето ма паткооооооооо

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен27/11/14 00:11

    "Патката" рече: Всеки божи ден умират хора от лекарски грешки. Не го пожелавам и на най-големия си враг. Преди два дни осъдиха условно трима лекари за смъртта на едно момиченце след операция на сливиците, не знам коментиращите дали знаят този случай. Парите от обезщетения не могат да компенсират ничий живот, нито осакатявания, но пак казвам, че нито един лекар не може според мен да действа умишлено така че да навреди на някой пациент. Иначе съм за отнемане на лекарски практики при драстични нарушения, сакатлъци и смърт. И все пак детето е живо. А можеше родителите да не го обрязват. Ако го бяха закарали при някой сюнетчия и станеше същото дали щяха да претендират за същите пари? Не ме кълнете, че клетвите се връщат ако не знаете. Не защитавам доктора, трябвало да е внимава, но на всеки може да се случи да сгреши. Всички да сме живи и здрави и дано никога повече не четем за такива случаи. Жалко за момченцето и за неговите родители.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен27/11/14 08:28

    Двама лекари са виновни за смърта на майка ми, но няма да предявя иск за парична компенсация към болницата.Оставям това да лежи на съвестта им. Майка ми е безценна за мен и не мога да я приравня живота й към никаква сума.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен27/11/14 14:26

    Obidite ne gi obicham, ama az lichno smqtam, che ne e kulnene, a e svarzano s po-gorniq komemtar. Prosto se opitaite da se postavite na mqstoto na roditelite gospojo. Da pazi gospod vseki ot podobni greski. Lekarq ne go e iskal, toi si znae kakvo mu e...

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен27/11/14 20:06

    До ръководството на б-ца "Ат.Дафовски
    В града се носи слух ,че не достигат кадри от мед сестри в отделенията.Пълно било с назначени на 4 часа такива.Къде са завършилите такива?Не искат да работят като такива ,защото твърде много са им вменили и работата на лекарите.Не трябва да се наричат милосърдни сестри а пишещи компютарни пчелички,наведени над тефтери,журнали,тетрадки,заявки,сканиране и т.н.Дерзайте и работете за 400лв.Ново попълнение няма да дойде,ще работите до прегърбване ,напикаване и за пенсия от 250 лв. ако доживеете до нея или Ви намери деменцията.
    Защото професията Ви е много отговорна ,хуманна,стресираща от смъртта на болните,болките им,страданията и безсилието понякога пред болестта.40 год. работиш на смени делнични и празднични дни,изживяваш смъртта на болния починал в твоята смяна,ръсиш адреналина в себе си и накрая мизерстваш с пенсия от 200 лв.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.