Премиерите на България и Турция Бойко Борисов и Ахмет Давутоглу ще бъдат поканени да прережат лентата на третия завод на компанията за автомобилни части „Теклас", съобщиха за 24rodopi.com организаторите на церемонията. Датата все още не е насрочена. В "Теклас" очакват отговорите от кабинетите на Борисов и Давутоглу.
Третият корпус отдавна е готов, но ръководството забави датата за откриването заради предсрочните избори в България и за да може да бъдат поканени двамата премиери, разкриха за 24rodopi от дружеството. Ще припомним, че строителните работи започнаха през юни 2013 година.
Амбицията на ръководството на „Теклас" е компанията да стане третата в Европа в осигуряването на охладителни детайли и системи за автомобилната индустрия. В ход е изнасяне на част от производствата от Турция в Кърджали. „Теклас" работи основно с производители на автомобили от Европейския съюз и иска да избегне тежките мита.
Разширението на „Теклас-България" се наложи поради рязко нарасналите поръчки от световните автомобилни гиганти. Освен каучукови детайли за охладителните системи на водещите марки автомобили, компанията планира да произвежда целите охладителни системи, които ще включват и пластмасови, и метални детайли.
В третия корпус ще се правят детайли от пластмаса чрез термоформиране. Те ще бъдат предназначени за поточните линии на автомобилните гиганти „Фолксваген Груп", "Дженерал моторс", "Даймлер Бенц", БМВ и „Рено". Изделията се влагат в автомобилите и не са предназначени за търговската мрежа за резервни части.
Проектът „Теклас-България" стартира през 2005 г.,когато е взето решението и започва изграждането на първия корпус на фирмата край Кърджали. През 2006 г.заводът е готов и през следващата година започва да произвежда продукция за марките на „Фолксваген Груп"- „Фолксваген", "Шкода", СЕАТ, "Ауди","Порше". През 2008 г. се изпълняват поръчки и за марките на „Дженерал мотърс"- „Шевролет" и „Опел". През 2010 предприятието е посетено от представители на „Мерцедес-Бенц", БМВ, "Рено", ФИАТ. Печелят търгове за 2011 г. Разработват големи проекти с гигантите в автомобилостроенето. Дългосрочно е сътрудничеството им с „Фолксваген Груп". Поръчките налагат през 2010 г. да започне изграждането на втория корпус.
Третият корпус се простира на площ от 10 000 кв.м. 2 000 кв.м.ще бъдат отделени за цех за миксиране на каучук. 1 000 кв.м.ще бъдат заети от нов склад.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/11/14 20:03

    Nyakoi ot patrioticniya front ste poludeyat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/11/14 20:15

    На Боисов май му хареса кафето в Кърджали. Нещо взе често да идва

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/11/14 20:34

    И хубави работи да се чуват за този град най сетне

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/11/14 20:36

    Nqma losho nali,vidqhte che i drugite partii osven dps uvajavat turcite...balgari i turci vinagi trqbva da sme zaedno sreshtu politicite,koito iskat da ni razdelqt

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/11/14 20:45

    iznasyali proizvodstvo ot turtsiya...byagat ot tam.... tam po golemi sanksiii za ekologiya ima... samo za tova kakvi tejki mita za turtsiya mita li ima..hahaaaaaaaaaaaa tuk nikoy ne pita zashto palyat otpadatsite i dim i mirizma... v gebze nyama kak dagi palyat..hahaaaaaaa

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/11/14 20:51

    Nali mrazihte yujnata ni sasedka Turcia?vijdate li drugari balgari!? Zapomnete edno ne6o zavinagi,ce ot komsiya zlo nikoga nyama da vidite!

    ОтговорИзтриване
  7. зафер ертюрк-здравко сербезов26/11/14 22:52

    Давут бей идва да си провери раяата.
    Бейлер бейи Бойко ще го посрещне.
    Знаете ли за кучето и кайъшката.
    Давут Ага ще инструктира бойко, кое и колко може.
    Да да даааа да живее герб под крилото на Ердоган.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/11/14 23:28

    boiko kehaya cherpi na tepsia kato s rahat fistik lokum na klechka edna suria bg robi za drebni groshove na erdoan pasha :)
    urush na eu robite s minimalni zaplati 100 grosha, erdoan pasha!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/11/14 09:22

    Абе вие сериозно ли още не сте осъзнали, че никой не мрази турците и Турция, а просто никой не харесва крадливата групировка наречена ДПС ? Който иска да идва да отваря завода, това е без значение, важното е да се създават работни места и да се дават нормални заплати, пък от това държавата печели от данъци и такси....Дали ще е Теклас от Турция или Грийт Уол от Китай няма съществена разлика, защото това са си частни компании и фирми... Какво сега, да кажем оо не искаме Грийт Уол в България, щото в Китай са комунисти и сигурно ще искат и ние да станем такива... Спрете с тази простотия, мислете различно, иначе ще бъдете вечни робове на етнически, псевдо патриотични и фанатични политически групи и субекти ;)

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/11/14 10:49

    Toq palqcho davutoglu da gleda parvo turciq a posle balgariq ne stiga che rabotnicite umirat v turciq i iskat taq skapana turska firma da ima poveche zavodi da mrat erdogan i davutoglu !

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/11/14 18:20

    A ot DPS nqma li da ima yazik abe bezstuy Davutoglu i Erdogan ne iskat depeseto

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/11/14 18:30

    VAN OT OT STRANATA NI TURTSI NIE ISKAME DA SEDIM GLADNI NE VI ISKAME OTIVAITE V RUMANIA NALI ZARADI VAS IKONOMI4ESKIA RAST NA RUMANIA E 3,8 NIE SME PATRIOTI

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен27/11/14 19:45

    Браво 9:22! За съжаление четем предимно злобарски коментари на комплексари, които не положили усилия поне граматиката да научат.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен27/11/14 19:50

    Redjep ot Lisicite ?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.