Трима души от Родопите са задържани при мащабната операция, която се проведе в четири области в страната срещу предполагаеми поддръжници на „Ислямска държава".
Агенти на ДАНС атакуваха във вторник обекти в Златоградско. Както първи колегите от 24smolain.com писаха, има задържани лица и иззета литература.
Арестувани са две духовни лица и жена, занимаваща се с търговия. И тримата са от златоградското село Старцево, разкриха за "Родопи Смолян" и 24smolain.com свидетели на акцията. За тях се смята, че са свързани с арестувания в Пазарджик имам Ахмед Муса. Жената била куриер на групата, която използвала магазина й. Тя пренасяла религиозни материали. Единият от мъжете пък е имам.
Акцията стартира рано сутринта в Пазарджик, Пловдив, Смолян, Асеновград и Хасково, обявиха от прокуратурата. Тя е съвместна със служители на ДАНС и МВР в рамките на образувано досъдебно производство за престъпления срещу държавата. Кърджалийски спецполицаи участваха в акциите в Пазарджик и Пловдив.
Около 300 полицаи, жандармеристи и служители на ДАНС влязоха в квартал „Изток" в Пазарджик. Те арестуваха имама Ахмед Муса, като обвиненията са за подстрекаване към война. Проверявани са десетки обекти в ромския квартал.
Припомняме, че Ахмед Муса получи ефективна присъда за разпространение на радикален ислям. По делото тогава бяха обвинени общо 13 мюсюлмани, сред които главният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов и имамите на Рудозем и Мадан-Хайри Шерифов и Байрям Ушев.
„Нямам информация за извършвани проверки. В момента не съм в Рудозем, пътувам. За първи път видях Ахмед Муса по време на делото в Окръжния съд в Пазарджик", заяви вчера Хайри Шерифов. Районният мюфтия Неджми Дъбов пък не бе открит за коментар. „Акцията е на прокуратура в Пазарджик, ние им осигуряваме съдействие", заявиха от Окръжна прокуратура-Смолян.
„До настоящия момент са извършени претърсвания на над 40 адреса и са иззети множество веществени доказателства", обявиха от Главна прокуратура.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/11/14 09:29

    Глупави помаци бетер цигани са.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/11/14 14:33

    Няма значение какви са помаци,турци или цигани щом са поддръжници на "ислямска държава" нямат работа в България. Не си заслужава да гният до живот в някой затвор на гърба на съвестните граждани, и остава само едно решение...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/11/14 16:02

    Bън от България

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.