С открит урок на тема „Профилът на българския предприемач" деветокласници закриха участието на СОУ „Йордан Йовков" в Световната седмица по предприемачество.
Шест екипа от СИП, сформирани със задачата да направят профил на съвременния български предприемач, презентираха своите изследвания и наблюдения по темата. Първият екип, съставен от Гюлджан, Айсе и Баръщ, представи „Поведенческата теория за предприемачеството". Екипът на Александра, Венеция и Мирела разви темата „Предприемачеството в България". Образът на българския предприемач като статистика по показателите пол, възраст, образование, местоживеене, поведение и възможности за бизнес, очертаха екипите на Джансел, Айше, Октай, Хабил, Нурай и Доан. Върху причините за повишаването възрастта на предприемачите и съотношението между възрастовите групи разсъждаваха членовете на петия екип-Беркай, Леман и Ресмие. Особено силно впечатление на присъстващите в залата - директор, пом.-директор, класни ръководители, преподаватели и съученици, направи презентацията на Зеррин и Мариан. Двете момичета направиха преглед на развоя на предприемачеството в България до Втората световна война и се обърнаха към настоящето чрез въпроса дали е по-трудно да си предприемач в България в сравнение с другите страни. С финалния извод, че българските предприемачи са двигателите на икономическия растеж, че предприемачеството осигурява възможността всеки да постигне това, за което мечтае, йовковци бяха вдъхновени за сериозност и постоянство в подготовката си.
„Eдиници са тези, които могат да вземат нещата в свои ръце – такива хора са предприемачите! Наблюдавахме един изключително полезен урок и се надявам заедно да превърнем предприемаческата идея в мисия", изрази задоволството си от представянето на учениците директорът Нели Кюпрюджиева.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/11/14 15:09

    Нещо в това училище не е наред.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/11/14 16:58

    В това училище е ясна тенденцията да се търси нов път към мотивирането на децата да се подготвят за истинския живот, който ги очаква след училище

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/11/14 17:48

    Глупости.Мътят главите на децата.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/11/14 19:56

    Към 26/11/14 15:09-Май ти не си наред!?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/11/14 19:18

    коя е тази дето е най-вдясно ??? ще се запиша да уча там !!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/11/14 10:54

    ГОЛЯМАТА РАБОТА /ха-ха/ ...............Само лъжат децата ,че ще им издават английска диплома и че ще стават банкери като завършат!!! Като гледам бъчкано е с техни банкери/ ха-ха/

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.