Мащабната антитерористична операция, която стартира днес в Пазарджик, се провежда паралелно от служители на ДАНС и МВР на територията на Смолян, Пловдив, Хасково и Харманли, съобщиха от прокуратурата. Операцията е срещу предполагаеми поддръжници на Ислямска държава. В Смолянско акции има в районите на Златоград, Рудозем и Мадан.
В нито една от 216-те джамии в Кърджалийско няма присъствие на агенти на ДАНС, твърдят местните духовници. Според тях няма проблем с разпространението на исляма в Кърджалийско.
Около 300 полицаи, жандармеристи и служители на ДАНС влязоха днес в квартал „Изток" в Пазарджик. Те арестуваха имама Ахмед Муса, като обвиненията са за подстрекаване към война. Проверявани са десетки обекти в ромския квартал.
Припомняме, че Ахмед Муса получи 4-годишна ефективна присъда за разпространение на радикален ислям. По делото тогава бяха обвинени общо 13 мюсюлмани, сред които главният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов и имамите на Рудозем и Мадан-Хайри Шерифов и Байрям Ушев.
В съобщение на прокуратурата се казва:
От 7 ч. на 25 ноември 2014 г. се провежда специализирана операция на прокурори, ДАНС и МВР в рамките на образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 108 ал. 1 от НК, а именно за проповядването на фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията обществен и държавен строй, както и по чл. 407 от НК - пропаганда за война. 
24rodopi.com
На снимката: Заради тази снимка и видео, на което се виждат мургави младежи с фланелки със знака на Ислямска държава, ДАНС атакува квартал „Токайто" в Пазарджик
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/11/14 13:31

    Pishete de umal4ahte se neshto i se oliahte. . .edinstvenoto hubavo e, 4e zasega iavno v Kurdjali imat akul mestni hodji i dano taka ostane.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/11/14 13:59

    Kажи на онези, които не повярват: “Ще бъдете поразени и събрани в Ада. И колко лоша постеля е той!” ( Ал Имран 12 )
    Искат да угасят светлината на Аллах със словата си, но Аллах приема единствено да засияе в пълнота Неговата светлина, дори неверниците да възненавиждат това. ( Ат-Тауба 32 )

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/11/14 14:04

    perpereskia mesut cengeto vItrev igrata razpitvayte nego .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/11/14 14:06

    nadiavam se che turcite sa dobri hora i niama da se podavat na provokacii kato mangalite ot pazardjik i drugite gradove

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/11/14 14:19

    До 14:06: То този проблем колкото засяга българите, толкова и турците. Радикалният ислям е заплаха за всички нормални хора в тази държава.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/11/14 14:25

    Ислямистите могат да зарибяват само бедни цигани в големите градове, никой истински мюсюлманин няма да се подведе по радикалния ислям. Иначе е прав 14.19 часа, той е заплаха за всички нормални хора по света дори, не само в нашата страна.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/11/14 15:55

    не само циганите, но и помаците, в смолянско и гоцеделчевско има такива муджехидини, че ще им завидят и в арабския свят

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/11/14 16:11

    “Умрете с яда си!” Аллах знае съкровеното в сърцата. ( AL Imran 119 )

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен25/11/14 16:39

    Прекален поп и на Богу не драго.Така и исламска терористическа организация трябва да има закони строги за такива деяния .Аз съм мюслюманин . Но за убийците на не винни хора не трябва да има толеранс.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен25/11/14 16:46

    13.59 I 16.11 VIE MAI STE OT BRATIATA NA IDIL ,AKO LI NE STE EDIN I SU6T BOLEN MOZUK

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен25/11/14 18:12

    Така наречените български мюсюлмани са светски и прогресивни хора. Този фанатизъм е присъщ за простите неуките и хората без изразена идентичност.
    Моите наблюдения са, че турците в България приемат религията си точно като мен (аз съм българин християнин) повече като традиция, семейна памет и обичай. Нещо което се е правело и чествало в семейството поколения назад. Аз вярвам че наистина има нещо и някой над нас, но мисля че това нещо няма нищо общо с това, което пише и в библията и в корана. Те са писани от хора повече с цел правила за подражание или също може да се кажа като наръчник за живота.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен25/11/14 20:37

    Я да си обръсна брадата че нашите много бъркат вратите..

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен26/11/14 01:18

    az si piya birata,mangalite da se trapaat v Siriq

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен27/11/14 19:14

    Няма такава религия като исляма който да има такава разновидност в което борбата срещу други хора с друга религия да бъде наречено свещена война (джихад) После защо се мразела тази религия, ами ето защо бе драги ми мюсюлмани

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.