Съдът в Момчилград осъди условно гръцки гражданин за трафик на 150 литра спирт през граничния пункт „Маказа – Нимфея".
Роденият в Ереван, Армения, А. С. М., който живее в Ксанти, бил задържан на 17 февруари т. г. от граничните полицаи на излизане от България с автомобил "Ситроен Пикасо". В багажника били открити 150 литра алкохол без акцизен бандерол.
Нарушителят е осъден на 3 месеца затвор, но с 3 години изпитателен срок.
Спиртът бил 97-градусов и бил разпределен в 15 пластмасови туби. Според съдебни експерти общата стойност на контрабандният алкохол, който е конфискуван, е 1641 лева. Освен осъдителната присъда нарушителят ще трябва да плати глоба в размер на 1641 лева и разноски по съдебното дело в размер на 445 лева.
Междувременно трима българи, на възраст 30, 25 и 18, са били арестувани при ГКПП "Маказа-Нифея" от полицията на гръцкия град Комотини  за нарушаване на тамошния закони за акцизите, съобщава „24 часа". При влизане в Гърция нашенците били спрени за проверка, при която в автомобилът им били открити 58 бутилки с алкохол и две пластмасови туби с 16 литра бензин. Българите не са успели да представят документи, че са платили такси на гръцката държава за вноса на акцизните стоки. Алкохолът и горивото са иззети, а срещу нарушителите се води разследване.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/11/14 15:32

    Нормални новини за страна като българия, не се учудих

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.