Единодушно общинските съветници в Кърджали гласуваха званието „Почетен гражданин на Кърджали" да бъде връчено посмъртно на Димчо Михалевски и Яшар Шабан.
„Имам чувството, че вратата всеки момент ще се отвори и през нея ще влезе Димчо, ще вземе думата и отново ще запомним неговото изказване. Когато кърджалийци разчитаха на него, той даваше всичко от себе си за Кърджали, независимо от кой край на България бе избран за народен представител. Кърджали беше всичко за него. Наричаха го „посланик на общините", но повече от всичко той бе посланик на Кърджали. Благодаря на Бог, че живях с този човек. Искам да се обърна към всички деца, да ги призова да имат силата да отстояват каузи. Защото ако не те почитат приживе, няма как да стане да те почитат посмъртно", заяви съпругата на Димчо Михалевски-Наталия, след като получи почетното звание от кмета Хасан Азис.
„Чувствам се горд от делата на баща ми. Благодаря за взетото решение, честит празник", заяви синът на Яшар Шабан-Айхан.
Таня Гогова и Пейчо Беляков получиха от кмета Хасан Азис почетен знак-„Златен герб на Кърджали" за своите постижения, съответно в спорта и развитието на българската космонавтика, предаде репортер на 24rodopi.com от сесията. „Златен герб на Кърджали" получиха посмъртно и професор Васко Василев и майсторът на спорта Динко Атанасов.
„Благодаря от името на майка ми и сестра ми. Приемам това признание, което е и от верните привърженици на волейбола, благодарение на които все още този спорт е №1. Искам да обърна вниманието на всички към развитието, както на тази игра, така и на масовия спорт", заяви при получаването на плакета синът на волейболната легенда Динко Атанасов-Виктор Атанасов, който е председател на Административния съд в Кърджали.
„21 октомври е ден на нашия спомен, ден за обединение, на
истинското човеколюбие. Благодарение на всичко това и на добрия ни комшулук, през годините ние сме успявали да преодолеем трудностите. Наше задължение пред бъдещите поколения е да продължим, това което сме започнали да градим", заяви на тържествената сесия на Общинския съвет кметът Хасан Азис. Той изброи всички проекти, които Общината е започнала и чрез които градът бележи своите бързи темпове на развитие. Основен акцент градоначалникът постави на реализацията на мащабния проект за воден цикъл и пречиствателна станция на Кърджали, подобряване състоянието на скалния град Перперикон, постиженията в социалната сфера в общината, изграждането на третия етап на парк „Арпезос-Север", ремонтите на учебни и детски заведения, рехабилитацията на водопроводната и уличната мрежа, проектът за изграждане на депото и др.
„Това е ден за равносметка. Ние трябва да се преборим с предизвикателствата за града ни. Затова и всички политици трябва да намерят общ тон за реализация на тези цели", заяви областният управител Бисер Николов.
„По-силно от всякога е нужно да ценим нашата независимост. Да почитаме миналото, да се учим от грешките и да не ги повтаряме. Наше задължение е да оставим след нас един по-добър град, който не да разделя, а да събира хората. Трябва ни повече взаимност и повече взискателност към делата", призова народният представител Цвета Караянчева.
„Нека да направим всичко по силите си за доизграждането на един по-хубав и проспериращ град. Искам от мое и от името на колегите ми да благодаря на кърджалийци за доверието, което получихме и да им обещая, че то ще бъде върнато с лихвите", заяви народният представител Мустафа Ахмед.
Официални гости на тържествената сесия на Общинския съвет освен депутати, бяха кметове от областта, както и делегации от побратимени общини. Поздравителен адрес за празника бе изпратен и от президента Росен Плевнелиев.
Както вече 24rodopi.com писа, кметът на Кърджали, председателят на Общинския съвет, областният управител, депутати, общински съветници, военни и граждани поднесоха венци и цветя пред паметника на генерал Васил Делов в града. С преклонени глави пред бюста на освободителя на Кърджали се даде старт на официалните чествания на празника на града-21 октомври.
Малко по-късно от централния булевард „България" започна и парадът в чест на Свободата, който премина през центъра и достигна до паметника на Освободителите.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/10/14 14:20

    kyde sa snimkite na Tanq Gogova i Peicho Belqkov

    ОтговорИзтриване
  2. бай Харалампи21/10/14 16:11

    А някой от Кърджали знае ли кой е Пандо Сидов? Той е български революционер, костурски войвода на Вътрешната македоно-одринска революционна организация. Ръководител и организатор е на революционната борба в костурския революционен район и е войвода в областта Корещата.Живее и умира в Кърджали.В града все още има негови роднини.Бил е депутат в 22 Народно събрание!Жалко, че вече е забравен!Жалко за всички нас!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/10/14 22:48

    ДЯДО МИ ВЕЛИ АКО БЕШЕ ЖИВ ЕДВА ЛИ ЩЕШЕ ДА СЕ ЗАРАДВА НА ТАЗИ ПАРОДИЯ НАРЕЧЕНА 'ОСВОБОЖДЕНИЕТО' НАКЪРДЖААЛИ. ОТ КОЯ ВЛАДТ Е ОСВОБОДЕН ТОЗИ ГРАД И ВЪОБЩЕ КЪМ ТАЗИДАТА 21.10.1913 НЯКОЙ ИСКАЛ ЛИ Е ТОВА ТАКА НАТЕЧЕНО ОСВОБОЖДЕНИЕ. СПЕЦИАЛНО ЗАКЪРДЖАЛИ ТО СИ Е ЗАВЛАДЯВАНЕ, НЕКА НАРИЧАМЕ НЕЩАТА С ИСТИНСКИТЕ ИМИМЕНА.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/10/14 01:03

    Честит празник на всички учители и ученици, които стояха повече от два часа прави на слънцето и чакаха да започне манифестацията!

    ОтговорИзтриване
  5. толерантен 'биричет22/10/14 09:56

    до Уважаемия 22:40
    Освобождение няма за сега! Така е,защото все още ДПС е на власт,и съществува такава етническа партия!
    г-л Делов е за почетен гражданин,но ДПС са против!

    ОтговорИзтриване
  6. 22.48!!!!!!!!22/10/14 18:12

    Добре, че дядо ти не е жив - щеше да се гътне от срам, като види колко си неграмотен. Крайно време е да се въведе тест за грамотност на пишещите графомани.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.