След побоя над бивш кмет и скъсания акт за превишена скорост


Вътрешната проверка в Областната дирекция на МВР е с цел да се отвлече вниманието от инцидента в родопското село Гълъбово в изборната нощ. Това обяви народният представител от ДПС Мустафа Карадайъ. Както вече 24rodopi.com писа, шефът на полицията в Смолян е отстранен от длъжност заради Карадайъ. „Потресен съм от мълчанието и бездействието на компетентните органи и най-вече на министъра на вътрешните работи", заяви избраният за депутат от Смолянския район Мустафа Карадайъ след среща с пострадалото семейство Димитрови в село Гълъбово.
Припомняме, че инцидентът стана малко преди полунощ в нощта на вота. 29-годишният Румен Ф., заедно със свои авери, потроши заведение и наби семейство в селото в община Баните. Мъжът влетял в местната кръчма, счупил стол, след което повалил 52-годишния Живко Димитров, който е и бивш кмет на населеното място. Последвала канонада от юмруци и ритници. При намесата на съпругата на бития, разгневеният мъж ударил и нея в областта на лицето, посочиха от Областната дирекция на полицията в Смолян тогава. Според жената на ексуправника, нападението било в резултат на недоволството на младия мъж от получените резултати по време на вота.
Мустафа Карадайъ е категоричен, че вместо да се разследва наличието на престъпление в деянието на „групата партийни функционери", МВР подменя темата като на дневен ред поставя една вътрешна проверка, провокирана точно с цел отвличане на общественото внимание. „Вместо да се търсят и да се изправят пред съда престъпниците, вървят внушения за вътрешни нарушения. Вместо да си вършат работата, върви политическа чистка. Наблюдаваме един добре познат модел на подмяна на темите и ангажиране на вниманието на обществото с несъществени въпроси", категоричен е депутатът от ДПС Карадайъ. Според него се изнасят факти, които нямат нищо общо с действителността, правят се внушения и се манипулира общественото мнение, преди да приключи вътрешната проверка. Той смята още, че остава съмнението за предизвестен край. „По-важен остава въпросът защо не се работи по изясняване на обективната действителност по случая в село Гълъбово, общ. Баните?! Защо е отстранен ръководителят на дирекцията точно в този момент?! Може би, за да няма обективно разследване, за да не могат да бъдат уличени престъпленията и престъпниците и за да не може да бъдат изправени да отговарят пред съда?! А може би да бъде потулен този случай?!", коментира още депутатът от 42 – то Народно събрание.
Припомняме, че неговото име бе замесено във връзка с отстраняването на шефа на Областната дирекция на МВР в Смолян Евгений Василев. Според полицейски източници, именно Василев е скъсал собственоръчно акт, написан от патрулни полицаи на Карадайъ. По време на предизборната кампания в Смолян, водачът на листата на ДПС бил спрян с автомобила си за превишена скорост. Докато служителите на реда пишели акта на кандидата за депутат, Карадайъ потърсил съдействие по телефона от полицейския шеф, твърдят отлично запознати със случилото се. Малко по-късно на място пристигнал самият полицейски шеф и скъсал акта на Карадайъ.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/10/14 20:44

    kak ste kisa be .........kvo kato depotat..

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/10/14 21:15

    nerde Kardjali, nerde Smolian...neka si opravim nashata kashtichka i togava da mislim za sasedite ni...otvlichane na vnimanietOoooooo na horaTa

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/10/14 22:33

    Буратиноооо, изгоре ти подлогата

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/10/14 09:24

    Абе този турчин ли ще държи сметка и заради него махнали шефа на полицията. раазберете уважаеми управници.ДПС трябва да се поставят на това место на което ги набута Костов но всички да го правят а не продаажници-българи за да са на власт да се възползват от тази продажна турска ръка. да разберат веднъж завинаги че повече не са и няьма да са фактор в българското общество.да си е--- в турция на който не му изнася.това показаха изборите и внимавайте за последно уважаеми управници и продажиници

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/10/14 15:23

    дпс ни взе мвр-то

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.