И тази учебна година Езиковата гимназия в Кърджали не изневери на добрите си традиции и отбеляза с брилянтно карнавално парти празника Хелоуин - Деня на Вси Светии. Вещици, вампири, дяволчета, мумии, зомбита, скелети, русалки, пирати, персонажи от филми и комикси, както и други приказни герои се надпреварваха в състезанията за бързина, съобразителност, сръчност, смелост и знания.
Хелоуин е маскарад, който се провежда на 31 октомври в англоговорящите страни. Началото си води от келтския езически ритуал Самайн и съвпада с честването на католическия ден на Вси светии. По традиция децата носят страшни костюми, тиквени фенери и обикалят съседите си като искат бонбони и сладки с предупреждението, че ако не получат такива ще им „изиграят номер".
Събитието беше организирано от учителите по английски език в Гимназията, които преподават в осми клас.
По време на подготовката за празненството, учениците се запознаха с историята и традициите на древните келти. Това, от своя страна, обогати общата им култура и мотивира изучаването на английски език, владеенето на който е задължително за всеки самоуважаващ се млад човек. Учениците осъзнаха, че изучаването на чужд език не се състои само в лексиката и граматиката, но в изучаването на културата и нравите на съответната държава.
Мястото на събитието беше Актовата зала на училището, която се превърна в своеобразен моден подиум, по който дефилираха новоприетите ученици-някои малко срамежливо, а други доста по-самоуверено, облечени със страшни костюми, в които всеки един от тях беше вложил своите фантазиите, въображение и присъщият за възрастта ентусиазъм.
Актовата зала беше украсена с подходяща за случая декорация и рисунки на учениците-участници в карнавала. Темата на рисунките беше Хелоуин.
На партито бяха проведени атрактивни "хелоуински" игри: танцуващият стол, мумията, ядене на кисело мляко на сляпо, балансиране на пинг-понг с лъжица, количка, мистериозни кутии, ядене на ябълка, изплитане на мрежа и др.
Освен игрите, бяха проведени и състезания за най-майсторски издълбан тиквен фенер, най-атрактивен костюм, най-добър танцьор и най-впечатляваща тематична рисунка.
С невероятните си костюми, много настроение и музика, учениците се впускаха в забавните начинания с много ентусиазъм.
Организаторите раздадоха на всички присъстващи лакомства, а за победителите от игрите имаше и специални награди.
Празникът донесе много настроение и положителни емоции на присъстващите в залата.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/10/14 19:10

    Браво на учениците, щом е весело, нека празнуват.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/10/14 21:33

    АМЕРИКАНСКИ ГЛУПОСТИ!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/10/14 01:03

    To po princip v ezikovata si brodqt vampiri i ve6tici ma prosto na taq data ne ti se surdqt kat im go kaje6 :D

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен31/10/14 12:22

    към 31/10/14 01:03 - "По принцип" си много злобна, но поне не се излагай и научи българския език.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен31/10/14 14:59

    А БЕ , АЗ СЪМ ГОЛЯМА РАБОТА !!! НИЩО , ЧЕ СЪМ ЗАВЪРШИЛ ЕЗИКОВАТА !

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/10/14 15:11

    ТО В ЕЗИКОВАТА , И БЕЗ ТОВА , ДАСКАЛИЦИТЕ СА СИ , ЕДНИ ПЛАШИПОТАМИ !

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен31/10/14 18:36

    Ей съученици мои, не забравяйте,че ГПЧЕ винаги за журналистите е на преден план, Алеко Константинов или П. Славейков отдавна си мислят че са номер 1 ,емм нищо мисленето развива мозъка на човека но не променя истината, че в Родопите сме номер 1

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.