За седемнадесет области за 26 октомври – неделя,  е обявен оранжев код за вятър и сняг. Възможни са локални, внезапни наводнения, съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите (МОСВ).
По данни и прогнози на НИМХ, в седемнадесет области за утре е обявен оранжев код. За областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен и Смолян той е за вятър и сняг.
За областите Сливен, Ямбол, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Пловдив и Пазарджик е за дъжд и вятър. Очакват се значителни валежи с количества на места до 40-50 л/кв.м. Ще бъде ветровито със скорост на вятъра 15-20 м/сек. и пулсации до 25 м/сек.
В събота Арда, Върбица и притоците им повишиха нивата си.
През следващите 24 часа, вследствие на измерените и прогнозираните количества валежи от дъжд, значителни повишения се очакват в целия басейн на Арда.
Предвид динамичната метеорологична обстановка, както и действието на нарушители на естествения режим на реките, съществува риск от локални, внезапни наводнения.
Оранжевият код означава, че времето е опасно. Прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. Бъдете много внимателни и се информирайте подробно и често за метеорологичната обстановка. Съобразявайте се с неизбежните рискове и следвайте всички съвети на компетентните органи.
24rodopi.com
На снимките:
Както вече 24rodopi.com писа и показа камион закъса в гьола пред "Кауфланд" и "Билла", но пък конкуренцията от "Лидъл" може да се похвали с още по-голямо "дъждовно езеро";
Кръговото кръстовище пред автогарата в Кърджали;
Пожарникари отводняват къща в квартал "Студен кладенец" в съботния ден
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/10/14 09:03

    АДМИНА, ЗАЩО няма коментари под тази публикация! Много ли са критични!? Какво като сравняваме Кърджали с Венеция. Хеййй, ще ти свършат "гумичките" от търкане :) ))))) .....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.