Общинският съвет в Кърджали гласува промени в наредбата за определяне на такса „Смет". Единодушно местният парламент гласува „За" предложението на кмета Хасан Азис. Според градоначалника най-точното отчитане на количеството на изхвърлени битови отпадъци е възможно когато съществува един ползвател на услугата в съответното домакинство.
„Занапред ние трябва да направим така, че такса „Смет" да бъде определяна на база количеството изхвърлени отпадъци, защото това ще бъде най-изгодно за гражданите", заяви от трибуната общинският съветник от ГЕРБ Огнян Иванов.
Припомняме, че Административният съд в Кърджали отмени решение на Общинския съвет за събирането на местни данъци и задължи разпоредителния орган до края на годината да смени методиката за определяне стойността на налозите.
Кърджалийският адвокат Димитър Димитров бе завел делото, посочвайки, че било неправилно да се изчисляват местните данъци на база данъчна оценка на жилището. Решението на Общинския съвет било гласувано на сесия на 29 май 2008 година. Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги на територията на община Кърджали била подкрепена от 38 общински съветници, от общо 41 по списък. На сесията в четвъртък измененията бяха подкрепени от същия брой общински съветници.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/10/14 13:30

    А сега да видим всички дето си дадоха адресните регистрации на разни в Търция за да вземат гражданство как ще си плащат такса смет.Има адреси в града на които има регистрирани че живеят 100 човека и повече.Така трябваше да стане отдавна,колкото души живеят в едно жилище толкова такса да се плаща.Браво!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/10/14 13:52

    Имаме жилище в Кърджали и наследствен в друг град. Плащаме данъци и в Кърджали и в град Х. Трябва да се процедира по същия начин за живеещите в Турция. Непрекъснато идват в Кърджали, а живеят в Турция. Не е ли редно след като ние си плащаме данъците в двата града(макар че не живеем в град Х и на годината отиваме един-два пъти да проверим, как е състоянието) и тези граждани с двойно гражданство-мюсюлманите да плащат и в България, своите данъци...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/10/14 14:24

    Аааа,можело значи! От тук нататък все ще ви е трудно,кмете :)

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/10/14 15:03

    Живеели,не живеели ...Турция...Гърция,Кърджали си остава един мръсен град.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/10/14 15:06

    Щом ДПС са го гласува ли значи са намерили вратичка.Кой ще гласува иначе в Турция за тях.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/10/14 15:11

    няма турци, няма българи, законите трябва да важат за всички граждани на БГ.
    Да ама не...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/10/14 16:09

    Елементарно е. Със съдействието на ГРАО за 1-2 месеца може да се изчисти къде колко души живеят и на тази база да се изчислява засега. И вече следващата стъпка е да се изчислява индивидуално на килограм. Защото може някои да са пълни мизерници и да хвърлят с десетки килограми боклуци а може други да си събират разделно отпадъци и да ползват мелница за отпадъци за битовите боклуци. Отделно общият боклук, който се депонира и за който се плащат такси на сметището е намалял с 20-30 процента и трябва да се мисли за намаляване на таксата като цяло. Да не говорим за фирмените имоти и офисите, където пък няма никакъв боклук почти.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/10/14 16:52

    Абсолютно точно, 15;06!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен30/10/14 18:09

    'Димитър ' има 6 апартамента и ще плаща само за един.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен30/10/14 20:25

    DO 13:52 smotan hristiyanin kakvo zna4enie ima religiyata 4e si pisal myusyulmani. Hayvanin takiv

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен31/10/14 12:19

    Хората, които живеят сами не трябва да плащат таксата в пълен размер. Тези, които имат повече от едно жилище, да плащат таксата само за жилището по постоянен адрес.
    Тези, които живеят под наем след като генерират смет, респективно да си плащат. Таксата де се заплаща само от данъкоплатците, които пребивават на територията на общината.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен31/10/14 12:25

    За по ефективно събиране таксата може да се обвърже с фактурите за питейна и битова вода, като се включи като отделно перо в сметките на ВиК и се събира пропорционално на количеството изразходвана вода например. Така таксата ще се заплаща само от реалните ползватели на услугата, тъй като ще има обвързаност с фактическо отчитане.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен31/10/14 12:54

    Като няма прокопсия плюл съм в тая орисия-Пейо Яворов!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен31/10/14 18:26

    Живея в квартал Гледка на улица Лиляна Димитрова кофата ми за боклук е изгнила а фирмата която чисти вместо да ми я смени ми го е обърнала с дъното нагоре .
    Сега като престъпник хвърлям си боклука в чужди кофи .
    Сменете ми кофатааааааааааааааааааааааааааааа.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.