Шефът на Областната дирекция на полицията в Смолян главен инспектор Евгений Василев е отстранен временно от длъжност. Срещу него е образувано дисциплинарно производство.
Една от причините служители на Инспектората на МВР да влязат в Областната дирекция на вътрешното ведомство пък била… шофиране с превишена скорост от страна на кандидат за народен представител по време на предизборната кампания, съобщават колегите от всекидневника „Родопи Смолян" и 24smolian.com от източници във вътрешното ведомство. В първия ден от новата седмица най-коментирана бе именно версията, че вече избраният за народен представител Мустафа Карадайъ се възползвал от близките си контакти с шефа на смолянската дирекция. Водачът на листата на ДПС по време на парламентарния вот на 5 октомври бил спрян за проверка от полицейски патрул. Когато служителите на реда започнали да пишат акт за превишена скорост, Карадайъ уведомил по телефона главен инспектор Василев. Шефът на дирекцията дошъл на място и скъсал акта на подчинените си, твърдят отлично запознати със случилото се. На опитите да се свържем по телефона с г-н Карадайъ, „ударихме на камък". И на двата редакционни телефона след позвъняване получихме СМС-и с текст „Пишете". Отговорихме от единия номер с въпроса дали е вярно, че главен инспектор Василев е скъсал акт за превишена скорост на негово име. До редакционното приключване на вестника, отговор от Мустафа Карадайъ не бе получен.
Само преди дни вътрешният министър във временното правителство Йордан Бакалов посочи Смолян сред дирекциите, от които не е доволен, оставайки „пасивни" по време на организацията на изборите.
„Варна, Пазарджик, Смолян не се справиха добре. Това означава, че за два месеца успях да мотивирам половината директори на областните дирекции на МВР да работят проактивно, а останалите – не", заяви Бакалов тогава. Той посочи, че там, където служители на вътрешното ведомство са си „затваряли очите", на практика са изпълнявали „други заповеди".
Изказването на министъра явно посочи, че той е недоволен от работата на началника на Областната дирекция на МВР в Смолян Евгений Василев.
Припомняме, че Василев наследи на поста комисар Кирил Хаджихристев, който стана зам.-министър на МВР в служебния кабинет.
Главен инспектор Василев беше назначен като началник на Областната дирекция на 23 юли т.г. от бившия вътрешен министър Цветлин Йовчев.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/10/14 22:45

    колко лева е един акт, че да се излагаме така като кифладжии, за един акт, ама ще видиш ти като кажа на татко

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/10/14 23:02

    Главният инспектор сигурно е бил назначен с протекциите на ДПС. Умникът Карадайъ вместо да си плати акта без да се излага, викнал ченгето, което явно се е чувствало длъжно да му скъса акта и ето сега ще му скъсат задника от проверки. А Карадайъ ще си го премести в другия крачол. Пумпалска му работа, да се излагат за 50-100 лева по най-тъпия начин.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/10/14 08:44

    Докато гласуваме на такива самозванци такава ще ни е живота в тази странна държава народа как си плаща глобата а той няма да плаща .Да иде в Германия да види там как ще плаща глобата си и даже хоро ще го накарат да играе там законите се спазват от всички не са направени само за редови граждани тези хора не са за депутати.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/10/14 10:41

    елате и вижте в крумовград как кара шофьора на патрулката киро горанов - направо лети по главната улица.въобще на спира на пешеходната пътека

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.