13 деца с увреждания и 6 младежи с умствена изостаналост вече повече от месец живеят в двата Центъра за настаняване от семеен тип и Защитеното жилище в Кърджали. Те се адаптират много добре, като се наблюдава развитие и напредък на умствените им възможности, съобщи ръководителят на проект „Дом за всяко дете – 2" Елисавета Кехайова.
До края на месец октомври предстои да бъдат настанени потребителите и на третия Център, намиращ се в кв."Гледка"в Кърджали. От 25 септември е уведомен договарящия орган по проекта за промяна на целевата група потребители в това него. Там ще бъдат настанени здрави деца и деца с леки увреждания и здравословни проблеми от Дом за деца лишени от родителски грижи в град Хасково. Подборът е извършен от РД"Социално подпомагане" – Хасково.
Продължава приема на деца и в останалите два Центъра и Защитеното жилище в Кърджали, съобщи още Елисавета Кехайова.
В понеделник изтече срокът за подаване на документи за попълване на свободните работни места в екипа по проект „Дом за всяко дете – 2". Те са за: психолог – 1 работно място; социален работник – 2 работни места и за медицински сестри – 2 работни места. Ръководителят на проекта - Елисавета Кехайова каза още, че към момента ръководителя на трите Центъра е временно изпълняващ длъжността и за мястото също се приемат документи.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/10/14 09:15

    Комарджийниците,в центъра на града,в жилищните сгради,за по-голямо удобство за комарджиите,децата,на края на града.Да не пречат...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/10/14 19:56

    А заплати кога ще имат хората

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.