Генералният консул на Република Турция в Пловдив Алпер Акташ официално встъпи в длъжност. Той пристига от турското посолства в Лондон, сменя досегашния генерален консул Шенер Джебеджи.
35-годишният дипломат Алпер Акташ е завър­шил Международни отношения в Близко­източния технически университет в Анка­ра, владее английски, френски и италианс­ки. Започва кариера­та си във Външно ми­нистерство, а от 2005 до 2007 година е трети секретар в По­солството на Турция в Багдад. След това е назначен за втори секретар в посолст­вото в Париж, а през 2010 г. се издига до първи секретар в Ко­лежа по отбрана на НАТО (Италия). Преди Лондон е ръководел Дирекцията за връзки с Ирак във Външно министерство в Анкара.

Послание на Генералния Консул на Република Турция в Пловдив г-н Алпер Акташ:
Уважаеми съграждани и сънародници,
Встъпих в длъжност като Генерален Консул на Република Турция в Пловдив на 11 септември 2014 г. Генералното ни Консулство, действащо от 1924 г. насам в Пловдив, което е едно от първите представителства в чужбина в историята на Републиката ни, се премества в сегашната си сграда през 1988 г. Административната ни сграда с модерна инфраструктура дава възможност да се предоставят консулски услуги с най-високо качество и по най-бързия начин подобаващо на гражданите ни.
Консулския окръг на Генералното ни Консулство, едно от най-близките от географска гледна точка до Турция, освен Пловдив обхваща Кърджали, Пазарджик, Хасково, Смолян, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново.
Отношенията между Турция и България се развиват с бързи темпове във всички сфери. Целта ни е да дадем своя принос за развитието на двустранните отношения и засилването на приятелските взаимоотношения между турския и българския народ в консулския ни окръг. С различни дейности в сферата на икономиката, търговията, науката, образованието, култура, изкуство и други се полагат усилия за представянето на държавата ни в България. Съгражданите и сънародниците ни, живеещи в България действат като важен мост в това отношение.
Насърчаването на икономически и търговски дейности на турски бизнесмени в консулския ни окръг, както и засилването на контактите за развитието на търговските и икономически отношения между двете страни ще продължава да бъде сред приоритетите ни.
От друга страна присъствието на студентите ни в консулския ни окръг прибавя допълнително измерение на отношенията ни.
Съгражданите ни, които са посланици на Турция и турската култура в обществото в което живеят, по същество са най-важният фактор допринасящ за поддържането и развитието на здравите и дълбоки отношения между страната ни и България. Активното им участие в икономическия, социалния и културния живот и успехът им във всяка сфера на живота са сред основните приоритетни цели на Генералното ни консулство.
Генералното ни Консулство с Вашата ценна подкрепа и принос ще продължи усилията си в развиването и укрепването на приятелството и сътрудничеството във всички сфери между държавата ни и консулския ни окръг.
По този повод лично от свое име и от името на персонала на Генералното ни Консулство Ви поднасям най-искрените си пожелания и уважения.
24rodopi.com
На снимката: Прощалното тържество, дадено от Шенер Джебеджи. Снимка за спомен с представителите на властта от регион Кърджали и общественици. Автор: Пресслужбата на Генералното консулство
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/9/14 13:27

    Пак питам,защо няма имамин на тази снимка?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/9/14 18:53

    Там няма ама в Парламента ще има!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/9/14 21:31

    Те са си добре мюсюлманите. Вижте облеклата им. Българите са вече мръсни, кирливи, клошари...те затова се борят всички да одят в парламента. Там е парата. А мюсюлманина не му дреме. Много добре стана за тях. Кеф ти Туркие-Туркие, кеф ти запада-запада, кеф ти Булгаристан-Булгаристан.. искаха да им изкарат очите, те им изписаха веждите. Питай Аллах, защо няма имамин на тази снимка??! глупост

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/9/14 09:00

    Инвестиции........

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/9/14 21:33

    инвестиции, отваряне на работни места...очакваме от вас и герб!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/9/14 06:53

    Реджеб от с. Лисиците щял да отваря работни места.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.