Това е Георги Василев. Обича да казва, че който иска нещо да промени, трябва да поеме отговорност. Георги Василев е българинът, чието име е безспорна марка в швейцарската банкова система. Днес Георги Василев води партията си „Република БГ" към най-високите нива на отговорност в българския политически живот.
Да, между партиите, които кандидатстват за доверието на избирателя, е и тази, чийто лидер е истински банкер, преуспял в система, която цени и спазва правилата. Днес Василев казва убедено, че знае какъв е ключът за спасението на КТБ. Банката, чиято съдба се люшка между решения, които се лансират от политици, задкулисни играчи и лобисти, имащи дейно участие в докарването й до сегашния й хал. Георги Василев е доказвал, че думата му тежи, и затова появата му на политическата сцена е натоварена с очаквания, включително в сферата, която познава най-добре, и която сега стряска сънищата не само на вложителите в КТБ.
Затова е естествено, че мнозина искат да знаят повече за житейския и професионалния път на швейцарския банкер.
Георги Василев е роден в Добрич през 1959 година.  Учил е в най-престижните университети, завършил е международно право, дипломация, финанси и политически науки. Стремежът към образование и знания го е водил през Москва до Виена и Женева. После започва завидната му кариера в швейцарските банки и специализацията в инвестиционните фондове.
Зад сухата визитка се крие истинската европейска мечта, която го завежда до върховете на бизнеса в най-прецизната система, която светът познава. Разбира се, заедно с реализацията на мечтата идва и не по-малко завидната лична независимост. Когато някой го пита кой стои зад политическия му проект, Георги Василев няма как да не отговаря с усмивка. Всъщност именно веруюто за личната отговорност го води в намерението да участва в българския политически живот. Иначе нещата са повече от прости. Женен е за българка, която също работи в Швейцария. Естествено му изглежда всяко лято да се връща с децата и семейството си в родината. И година след година преживява горчивината на разочарованията на сънародниците, все по-обезверени от корупцията, сбъркания преход, неуважението към талантливите. Така Георги Василев стига до личното решение да поеме отговорността. И вярва, че ще успее да накара институциите да заработят за гражданите, че има огромен потенциал 25-годишното лутане да свърши.
Сигурно мнозина ще потърсят аналози с пътя на заможните българи от Възраждането и следосвобожденската епоха. Преуспелите тогава се връщали в родината, търсейки как да допринесат за просперитета й. Още повече, че близките му знаят как една от любимите му книги е „Строителите на съвременна България" от Симеон Радев. Всъщност банкерът не е спирал да търси как да допринесе – с фонда на името на българския юрист Константин Кацаров, със сбирката си от произведения на български художници, с многобройните си дарения за различни каузи, и като създател на фонда за насърчаване на свободата на духа, и като учредител на фонд на името на Жорж Папазов. Днес той идва като черен лебед в политиката. Нали не можем да изброим случаи на кандидати за славата, които искат да дадат, а не да вземат? Георги Василев иска да даде. Това го прави неочаквано явление в нашата политика. Още повече, че край него се събраха още десетки успели професионалисти, никой от които не е помирисвал политика, но всички са запалени от същото възрожденско желание да допринесат.
Иначе банкерът е…капитан на яхта. Всяка година обикаля моретата заедно със семейството си, и казва, че който се оправя там, може да се справи с всяка буря. Чете много и постоянно – от поезия до професионални четива. Запален любител на музиката, пак в широкия диапазон от класиката до „Лед Цепелин" и „Дийп Пърпъл".
Защо Георги Василев зарязва уредения си живот на преуспял швейцарски банкер? Защото смята, че който иска нещо да промени, трябва да поеме отговорност…
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/9/14 13:22

    Стой си там, защо идваш да си цапаш ръцете с политика.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/9/14 13:29

    УСПЕХ !!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/9/14 13:44

    ...И година след година преживява горчивината на разочарованията на сънародниците, все по-обезверени от корупцията, объркания преход, НЕУВАЖЕНИЕ КЪМ ТАЛАНТЛИВИТЕ. Така ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ стига до личното решение да поеме отговорността ...РЕПУБЛИКА БГ...
    Ето Ви, един преуспял човек на запад. Да, ама те се хващат за ДПС,БСП,Герб...
    Като няма оправия плюл съм в тая орисия...
    Пишете си №... на бюлетината. Мисля, че беше № 25, но...
    Още се двоумим ... Новите партии нека си пишат № на бюлетината.
    Не гледаме телевизия...???
    В новите партии се явяват интересни личности-за сега ББЦ. Република БГ.
    Също искам да знам Георги Василев ли е кандидат за депутат от Кърджали?!!
    За ББЦ разбрахме от Смолян, Радка мисля че й беше името. Тя е кандидат за депутат от Кърджали...
    Успех на всички нови партии, а и от старите `````

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/9/14 14:03

    а дано,ама надали

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/9/14 14:05

    или е нечия пионка,или не знае къде се намира

    ОтговорИзтриване
  6. BG konsult30/9/14 20:08

    Aman ot portieri.
    Vav Balgaria niama grajdani, ima seliani.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/10/14 20:22

    Абе хора гласувайте си за който искате ,но кажа те какво са помогнали старите парти на народа да вярно построиха магистрали ама те не стават за ядене. Старите парти давали са се пари за блатворителност .Георги Василев направи дарение в БЧКА, Кажете ми някой др. парти да са давали пари за благотворитолност и благотворителни организации ?ИЛИ ДА СА СЪБИРАЛИ подписки за детски площадки ?Не нали?Докато Република БГ 1-Събира подписи за детски площадки в гр. Кърджали и +това даряват пари за благотворителност . Ако иматеповечеакал ще гласувате за тази партиа с номер №25, ако имате малко акал няма да гласувати за старите партии

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.