Политиците в Кърджали са „средна хубост", „орта будала", „златна среда в партиите си". Доказват го вече 25 години. Особено в ситуации, които са кризисни, и в които умният политик би се напрегнал малко да излезе от рамката „Аз съществувам, защото се крия под абревиатурата на партията си" и да се издейства поне две благи народни определения. Да се издигне в очите на хората, както се казва още.
Проблемът с водата в Кърджали от 23 юли до 23 август беше като подаден „златен пас" за умните „слуги на народа". Те вкупом се юрнаха да правят политика от мътността на водата. Направиха го първосигнално, за да демонстрират загриженост, но реално проспаха мига за „удар в десятката". Нямаше я реакцията относно сметките за консумираната вода в този кризисен период. Т. е. вместо да плащат скъпа питейна вода, след като не са я използвали за пиене и готвене, жителите на Кърджали, Момчилград и още 35 населени места са в правото си да платят два пъти по-ниската битова вода.
За това има специална Наредба, която всеки един чиновник в МРРБ може да я цитира, а министърът да приеме, че „Кърджалийската водна криза" напълно отговаря на условията – времетраене на кризата, годност на водата и т. н., за да се прибегне към двойното орязване на сметките. Кърджалийци са ползвали вода не за питейно-битови нужди, а за промишлени - това е истината. Наредбата позволява да бъдат коригирани сметките на кърджалийци и момчилградчани.
Лошото е, нямаше кой да поиска това от старото правителство, все още никой не го е поискал и от служебния кабинет.
Време все още има.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/8/14 14:21

    Никой , никой не може да излезе на глава с червения баши бозук. Затова вън от ВиК всички червени калинки, напъпли се с годините там. Гниди!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/8/14 14:21

    Аз изобщо няма да я платя - нито дори като битова!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/8/14 15:27

    ВиК е една крадлива банда-фирма кояго само надписва и краде нароа..в с Комунига от години водата е промишлена и не става за пиене ( този водопровод дето е от реката) но всеки месец се плаща солени сметки като че ли е питейна...всички органи си траят и мълчат и всеки гледа да прецака бедните хора...нека сега преди изборите да дойдат от общината и от ВиК и какво ще обяснят на хората....???

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/8/14 15:28

    Сике сике ще платиш ако не днеска то утре в Бг така е направена системата да ти и смучат и кръфчицата

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/8/14 15:48

    Имам един въпрос-не зная каква е водата в момента но откакто я обявяха годна за пиене пръстите на ръцете започнаха да ми гъбясват дори и от едно миене ръце.Какъв ли препарат ползват тези мишки ВиК ?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/8/14 15:55

    shte plashtame li voda ili nqma da plashtame?zashtoto ako ne plashtash tekat lihvi.namen vaobshte nemi se plashta tazi mrasna voda.az sam si q platila v magasiniti.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/8/14 16:44

    Do 15:48 az sam sashtia .mnogo e gadno..no vodata vse oshte mirishe..

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/8/14 17:22

    miri6e6 ti, vzemi se izkapi, vodata si e extra

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/8/14 22:13

    Фикрет Сепетчи ?! Я я вас ис дас , вас ис дас ?!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен28/8/14 22:49

    До 28/8/14 15:27
    Ако водата в Комунига е промишлена, то с каква вода правят хляба?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен29/8/14 06:58

    аре ма цвето нали си чок отворена що не направиш така да платим по малко вода че благодарение на твоите назначения там водата хич не я бива ама така е то като назначи продавачки на сапуни в ВиК

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен29/8/14 11:14

    Редакцията, какво става с озонаторната станция? Много пари се платиха, водата беше превъзходна, сега ако се озонира няма да има нито ешерихия коли, нито нищо. Озона пречиства всичко, пак се оправят сметките на наши хора, и с тия химии ще ни предизвикат Алцхаймер

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.