С нови съоръжения за игра и площадки ще се сдобият три детски заведения в Момчилград и в селата Равен и Нановица. Средствата са осигурени по националната кампания на Министерството на околната среда и водите „За чиста околна среда 2014". Проектните предложения са изготвени от Община Момчилград и детските градини, съобщиха от местната администрация.
В село Равен са си поставили за цел почистване, озеленяване и облагородяване на местната градина. От ръководството й смятат, че проектът ще допринесе за изграждане на екологична култура и опазване на околната среда. Детски кът, почистване, озеленяване и облагородяване на двора на ЦДГ „Пролет" е целта в Нановица. От ЦДГ "Щастливо детство" в Момчилград очакват реализацията на проекта да допринесе за приобщаване на децата към идеята за почистване и опазване на природата и затвърждаване на знанията им за разделното събиране на отпадъците.
По кампанията на МОСВ ще бъде благоустроен дворът на общинската МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев", като там ще бъде изграден специален кът за отдих на открито с беседка. Предвидено е още затревяване и засаждане на дръвчета, храсти и рози. Стойността на проекта е 8 364 лв.
Резултатът, който преследва кампанията „За чиста околна среда 2014" е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда. Идеята е да се повиши екологичното самосъзнание, да се формират позитивна нагласа към природата и да се затвърди желанието за опазване на околната среда.
Припомняме, че със собствени приходи Община Момчилград изгражда още девет детски площадки в селата Чуково, Постник, Птичар, Загорско, Лале, Синделци, Джелепско, Чайка и Неофит Бозвелиево.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/8/14 22:47

    А в Кърджали кога?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/8/14 08:07

    Кехайова ще каже

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/8/14 12:11

    Поздравления за новите проекти! Но тази ударопоглъщаща настилка (на снимката) трябва да е положена и около съоръженията, а не само под тях. Първо така ще отговаря на Наредбата за площадките за игра, и второ няма да изглежда толкова грозно и неестетически.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.