Сумата била поискана от семейство от Кърджали, комшиите бият тревога за злоупотреби
 
10 евро такса за ползване на чадър и два шезлонга била поискана от семейство от Кърджали, което често почивало на плажовете в крайбрежието на Комотини. Вече има постъпила тяхна жалба в Общината в Комотини, съобщават местните медии.
Ще припомним, че най-посещаваните от кърджалийци бийч барове са в района на село Фанари. За разлика от България, където чадър и два шезлонга излизат 18 лева на ден на ползвателите им, в Гърция пари не се взимат, като собствениците на бийч баровете разчитат на оборот от плажуващите. Както вече 24rodopi.com писа, заради многото туристи, идвайки откъм Маказа с хладилни чанти и нежеланието им дори да пият кафе, под чадърите на плажа се появиха предупредителни табелки, че е желателно ползващите чадър и шезлонги да направят поръчки поне за по 3 евро на човек. Така срещу платено едно фрапе, туристът получава сламен чадър, шезлонг и масичка..
В публикация на гръцка медия се отбелязва, че новоназначен сервитьор поискал 10 евро такса от кърджалийското семейство на плажа. Нашенци обаче знаели правилата за ползване на чадър и шезлонги и отказали да платят. Малко след тях на съседен чадър се била настанила жена, от която сервитьорът не поискал никаква такса. На реакцията им, защо тя не е обект на таксуване, той отговорил: „Тя е гъркиня и често е наш клиент".
Според гръцките колеги ако това изнудване започне да се прилага по отношение на българите по плажовете на Комотини, последните със сигурност ще предпочетат да ходят до Авдира, Керамоти и дори Кавала, което пък ще убие туризмът по крайбрежието на Комотини още в зародиш.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

31 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/8/14 09:21

    Te balgarite 6te idat na more i ni6to nqma da pohar4at i moje da vzemat nqkoi lev da si imat za vra6tane ,pari nqma na more 6te hodqt

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/8/14 09:50

    Няма да плачат за нас. Ходим с хладилни чанти, не им правим оборот, а само оставяме тонове боклуци след себе си. Такива туристи на никой не са притрябвали.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аптикадир25/8/14 12:21

      Изяждате една хладилна чанта храна със зимнина и ЗАРТ, ЗАРТ разтоварваме товара зад храстите и после хоп в морето и ни лук ял, ни лук мирисал, а ? Ей с простащината си се разчухме и по Гърция.

      Изтриване
  3. Анонимен24/8/14 09:56

    Прави са си хората да поискат пари, не стига че ви дават да го ползвате цял ден с поръчка от 3 евро, Идете на българското черноморие и платете по 18 лв.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/8/14 11:11

    Тепърва гръкът прилага нашенския манталитет!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/8/14 11:15

    Tova sa nachi balgarski zemi...,no minalo zaminalo...otnosno gartsite. pravi sa si. bezplaten obiad iskat, no nema be hora. vseki raboti za pari. koito my se vijda skapo da ne hodi. az iskam da otida da vidia kade e poden bacha mi, da razbera dali grobovete na pradedite sachestvyvat, no niamam tay finansova vazmojnost. uoito ima pari da hodi, d koito niama da si stoi v kachi...bai ganu v nov bariant...triabva, a i predpolagam, sh oshte she se vdigat zenite. za nas sa mnogo parite, no za tiahnia standart sa malko. r za tiah triabva da ostane chast ot pechalbata...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/8/14 11:44

    e mamamu stara i tova more stego oserat bilgarite,nyama takiv narod drug takiv

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/8/14 12:07

    Родопи - граматиката к'во пра'им??

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/8/14 12:22

    abe nie sme si cigani debaaa..piyte po edno frape pone be mamka mu

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/8/14 13:25

    по долни,грозни мързеливи от тези византийци няма.търтеи не се научиха въобще да работят а само да просят.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен24/8/14 13:53

    Ще платя 20лв за нашето море, но поне ще е по-добре от фанари и останалите кенефи на които ходят тукашните селяни, да се тагнат във фейса, че в "чужбина" на "почивка" ходили.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен24/8/14 13:58

    do 13.25:
    migar si mislite stabilnite senki (ot darvo i metal) palmovi chadari i novichkite zdravichki moderni shezlongi i shatri ot nebeto sa padnali i sa se stroili krai kristalnata chista morska voda?!
    migar si mislite dushovete s sladka voda na plaja i te sa skoknali ot nebeto specialno za Vas i Vashite nujdi da se poizplaknete ot vodata na ardenskoto Vi Ogledalo?!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен24/8/14 14:25

    Tsiganina kadeto i da otide si e tsiganin.na bg i edin chuval pari da mu da dadesh pak si e tsiganin .v fanari 100 protsenta sa bulgari ,prostotiata i mizeriata lixat ot vsiakade. bezplatno shte iadat i piat i tova e.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен24/8/14 14:58

    Tr ne sa po-stoka

    ОтговорИзтриване
  14. 11:15,тази азбука в зоопарка ли я научи???Ай,претенции,претенции,ама поне пишете на български БЕ!!!Или и ти си като 12:22,който се смята за сиганин.

    ОтговорИзтриване
  15. кърджалиец24/8/14 16:49

    За гърците,които пазаруват в България -цените вместо в лева да са в евро.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен24/8/14 17:27

    Фанари е пълен със турчуля от кърджалийските села-така че това се отнася за простите турчуля от кърджалийските села

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аптикадир25/8/14 12:25

      Простак такъв.Изяждаш една хладилна храна чанта със зимнина и после ЗАРТ, ЗАРТ разтоварваш товара пред смахнатите погледи на гърците и обвиняваш други хора.Простак с простак.

      Изтриване
  17. Анонимен25/8/14 08:43

    И Аз така мисля като 17.27,нито едно БГ семейство не съм видяла на Фанари...

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен25/8/14 10:05

    Аз ходя на не толкова известни плажове и е страхотно.Не виждам нищо лошо човек да си ходи с плажната чанта,след като не им ползва шезлонгите.Гърците са същите като нас-тарикати и ако мине номера с тези 10 евро пак ще го пробват.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен25/8/14 10:27

    Някой малоумник реши да се направи на интересен с тази лъжлива и подвеждаща новина и вече е национална сензация в повечето медии. Снимката за минималната консумация от 3 евро е факт, но такса от 10 евро никой не е въвеждал. Стига простотии, щото такива има в изобилие и на Фанари и на Керамоти. Бях свидетел как българско семейство миналото лято на плажа на Керамоти извади цяла тенджара с макарони или някаква подобна манджа и най-безцеремонно започна плюскането. Гърците не са цвете, но на български плаж това няма как да се случи, да не говорим - 8-10 лв. чадър, още толкова за шезлонг и още толкова за някакво си шалте. Проблемът на северните гръцки плажове е съвсем друг - неразработени достатъчно просто защото до вчера там основният контингент са били местните "пингвнини". 21 век е абсурдна гледка на плажа на Фанари дебел, мазен и космат турчин, пльоснат в морето, а до него забулена и зачулена кадъна /туркиня или помакиня/ в едно с всичките фусти и шалвари и забратки също цопната във водата. Та тия там са по-зле и от дивия Анадол, да не говорим, че ако ги заговориш на български и гледат лошо. Минах през 2 гюмюрджински села - днешното Ясмос, преди Ясъ кьой и Пандросо, някога Дерекьой. И помен няма от това, че някога са били български, същото е и с Мароня. Заговориш ли някой очевадно помак на български и те пита "За златото ли дойдохте ?". Така че, явно много години трябва да минат за да се осъзнаят хората и от двете страни на границата що е то съвременен туризъм и що е то Европа.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен25/8/14 10:43

    за златото дойдохме да е=а вашта мама...Взехте ни къщите , земята, добитъка , инвентара...и сега като можем пак да ходим най-близо до нашето си тракийско море, ще трябва да ви плащаме 10 евро ли ...боклуци гръцки долни малаки с малаките , тарикати мръсни. Ще си плюскам ако ще да е и макарони и свински пържоли където си поискам ...забрана за ядене ли има да ви и мамицата долна византийска

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И после в близките храсти ЗАРТ, ЗАРТ и после хоп в морето, ни лук ял ни лук мирисал, а ?

      Изтриване
  21. Анонимен25/8/14 11:52

    ние християните-тракийци сме с пъти по-работливи от гърците. младите ходят далеч от Комотини, въпреки, че нашите деде там са погребани. Казват ми следното. Сядаме в ресторанта и сервитьорката не Й пука, стои си на столчета... Мързеливи са си, въпреки че имаме в Комотини роднини..трети братовчеди. Те старите умряха през соца и леля Евдокия(Бог да я прости) не можа да отиде на погребението на родителите си. Получи покана след три месеца, че са починали..Жалко, много жалко, че не мога да отида да видя гробовете...Оставиха ме без работа, сега и децата ни..Добре, че ххххххх няколко пъти ходи, а племеннницата ми от Бургас всяка година ходят по 20 дена на почивка. ХХХХХХ ми разказва. Страхотно било. Ходил до с.Чадърли, Чобанкьой, от където са родителите ми, баща ми е роден в с.Чадърли, Гюмюрджинско, интересно му било да види и с.Сачанли... ХХХХ е от село Сачанли...Много работи зная от него, а младите си знаят тяхното, да се изкъпят в бяло море, плуват..., да видят нещо...някоя мацка. Казва ми, че имало много чужденци, където ходили те. Доста е далече от Кърджали на 200 км, но ми казват, че си заслужава...А за парите проблем нямаме, 7 евро за кораб, 3 евро да влезеш, в ресторанта за нашия стандарт е доста скъпо, но някои от тях работят на запад и сравнение не правят. Доколкото разбрах бирата струвала 3 евро в заведението, шофьор е и не пие...питам го за някои работи и ми разказва...Както казва съпругът ми каква е тази работа. Родителите ми са родени в с. Сачанли, Гърция, а сега вместо нас други да ходят да нашите земииииии най-вече чорбаджи генчо хахаха, то за нас не е за смях, а е за плач...политика объркваща... защо???защго???защо???са ни прогонили, за да ни казват селяните, че сме гелмета, цял живот сме били мачкани от тях, въпреки че с пъти сме повече от тях. Родили по две деца и толкоз. Нашите тракийци са раждали по 6-7-9 деца и затова сме голям род, но измряха много от тях. От тракийците имаме-известни лекари, адвокати, певци, преводачи по гръцки език(на баба ми брат ми се е заселил в София през 1923 г. и е преподавал гръцки език...)......................немам думи, но дразканиците ми са излишни. Като си пееш, Пенкеле, кой ли те чува.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен25/8/14 11:54

    do 10.43:
    koi Vi spira da si hapvate kakvoto si iskate? kato idete na bulgar bar, restaurant, bistro hrana i napitki ot doma si li nosite hrana i napitki za konsumacia v bara, restauranta, bistroto?
    na plajovete ima mnogo prazni svobodni mesta i kato da si nosite sobstveni stolove, masi, chadari, shezlongi, hrana i napitki da si napravite sobstven mobilen plajen picnic - restaurant, a kato ste tolkova dobri i velikodushni hora i da nosite i davate i za drugite hora gratis masi, stolove, shezlongi, chadari, ta da ima kade da si konsumirat donesenata ot doma im produkcia :-)

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен25/8/14 13:28

    Сметка за пари правят помаците, тракийците ходят на налеч, защото там не им харесва. Било само българи-помаци, а по-нататък имало много чужденци и било с пъти по-хубаво и чисто. А за помаците. Луд умора няма-ходят на държавна работа в града, на село работят чушки...и от там на Бяло море с чантите...Те треперят за стотинката. Една стотинка я делят на две хахаха така си е, защо да дават пари ххх, не стига, че ползват чужди земи, а и пари да дават, а за мръсотията, която оставят след себе си...,та защо да чистят, умората си оказва влияние, а и възпитанието им липсва, прост, по-прост, най-прост...това са те. Дойдоха и града ни замърсиха. Хвърлят наляво и надясно боклука...Ще се научат, но време им трябва. А и апелирам към някои от тях...работят в магазини, като влезеш много миришат бееее, закашлях се, като си помислих, повръща ми се, извинявайте, но това е истината, много миришат, вярно е работят много, но и много им е гадна миризмата, то миризма хубава няма. Сега да не вземат да слагат Rexsona, Dove, che stava po-losho...@@@

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен25/8/14 17:06

    13.28 яла най-накрая да те оправя та да мирясаш

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен25/8/14 17:38

    Яла съм Чесън, тогава се пише Яла, а когато искаш да извикаш даден човек се пише ЕЛАААААААААА анадънму шинди Много прости хора пишат във форумите. Не е лошо да отидат някои на частни уроци по български език и литература. От големите градове ви се смеят, а това се чете от BTV журналистите?? Неграмотници, а претенциите им са големи. Самочувствие без всякакво покритие...Имат пари, но празни глави и това някои хора го одобряват. Предпочитам и двете да ги имат. Едното без другото не може.

    ОтговорИзтриване
  26. АТАКИСТ26/8/14 00:02

    ЗААААААААРТ !

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен26/8/14 09:56

    25/8/14 11:54 ами аз точно там сядам на плажа, не на шезлонгите...не ме кефят цените в заведенията им...Е И ? да не си ям сандвичи от вкъщи ли ? Събирам си боклука и го изхвърлям в кошчетата . Всичко точно нали...Като знаят стандарта на БГ хората защо не намалят цените да им върви оборота и на нас да ни отърва ? Боли ги оная работа за нас... Отърва им само на тях като дойдат тук в Кауфланд и на бензиностанциите с евро а ? Ами по същата логика за гърци тук цените да направим не в лева а в евро ? Тогава знаеш ли кой ще купи нещо ? Абсолютно никой...Танто за кукуриго !!!???

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.