Само едно гише обслужва гражданите в „Пътна полиция – КАТ" в Кърджали и това вдигна адреналина на чакащите близо 50 човека. Един от тях, пристигнал тези дни от Германия и решил да отпише регистрацията на автомобила си, поиска да говори с шефа на КАТ в търсене на решение на проблема с „чакането цял ден за процедура, която в нормална държава ще приключи за минути".
„Хората си мълчат. Стискат зъби и си траят. Не е правилно после вкъщи да псуваш, а на място да посочиш кое е редно и кое неправилно. Служителките ми казаха да се кача на втория етаж и да разговарям с шефа на „Пътната полиция". Оказа се, че не знаят, че началникът е в отпуск.
Разговарях със заместника му, който любезно ми обясни как не можело да стане другояче. Не търсят решение на проблема, а ти обясняват защо е сложна ситуацията. Не можело да се променя начинът на работа, такива били правилата, трябвало да се чака и т.н., и т.н. Пред мен на опашката имаше жена, която чакаше от предния ден. Върнах се на опашката след разговора и се оказа, че 20 човека просто са си тръгнали, защото не могат да си позволят да загубят целия ден в чакане", заяви пред 24rodopi.com Нурикян Мехмедали.
Очаква се опашките да станат още по-големи през следващите дни. В момента от Западна Европа се връщат гурбетчиите ни, а вече тръгна и големият поток от Турция – изселници си идват за Рамазан Байрам.
На единственото работещо гише в „Пътна полиция – КАТ" се подготвят документите за регистрация на превозно средство; извършва се прекратяване на регистрация (бракуване); обработват се документи за спиране от движение; издават се удостоверения за превозни средства; издават се дубликати на регистрация на превозни средства.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

44 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/7/14 17:48

    Обслужват те ако са на кеф,такива са държавните служители в Кърджали!Мързел до дупка,после като ги уволнят реват че хора на ДПС вземали само на работа

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/7/14 17:56

    Нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено - най-вече в Полицията!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/7/14 18:04

    ЗАЩОТО ГИ МЪРЗИ ДА РАБОТЯТ !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/7/14 18:05

    От мързел , две не виждат !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/7/14 18:11

    Тези служителки там, колкото и пъти съм ходил все са нацупени, все са намръщени. На запад те обслужват като бял човек с усмивка на лице, при нас е обратното даже си виновен че си им създал работа на тези лелки. Като знаят, че е лято що не назначат друга служителка която да замества отпускарката, а се правят на дръж ми шапката. Малко се вкарайте в ред, не стига че се храните на гърба на нормалния данъкоплатец...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/7/14 18:32

    КМЕТЕ КОГА ШЕ ЗАПОЧНЕ СТОЕЖА НА МЕТРОТО НАЙ ПОСЛЕ В ТОЗИ ГРАД

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/7/14 18:40

    Мизерия.В Европа получаваме табелите по пощата.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/7/14 18:55

    Защо ни занимавате с измислени проблеми? Имало хора, които искат за три дни да си решат проблемите отлагани във времето и всички, като овце-Юруш на кайсиите!
    Защо не пита началника на КАТ-а кога да идеш при него! Бил в отпуск, пък някой си не знаел? Той на теб, персонално ли ще отговаря?
    -Ами, ако са като теб 100 или 200, кога ще работи.......?
    И в този ред на мисли-Защо няма вода?
    -Редакцията е виновна, че не поднесла информация по въпроса! Така ли е? Така е!

    А, да няма цензура, относно горния ми коментар, че не го публикувахте? Да питам ли, кой нарушава Кодекса на журналиста м-м-м?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/7/14 19:09

    Само младото момче Мишо обслужва хората както трябва, да ги сменят всичките с млади кадри!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен21/7/14 19:12

    до анонимния от 17,56
    Абе тъпак, да не би кадрите на дпс да са по добри. Иди и виж как е в общината, виж как е в нап - пълно безхамерие, липса на професионализъм. дори не говорят официалния български език.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен21/7/14 19:12

    до анонимния от 17,56
    Абе тъпак, да не би кадрите на дпс да са по добри. Иди и виж как е в общината, виж как е в нап - пълно безхамерие, липса на професионализъм. дори не говорят официалния български език.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен21/7/14 19:47

    Много сте изнежени, това не са много хора, ще чакате ако ви се налага даже повече!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен21/7/14 20:01

    Уважаеми анонимен от 19.12.
    Ще си позволя, да ти отговоря в твоя стил, дано ме разбереш правилно, понеже, ти започна с квалификациите.
    Тъпак, е на майка ти хлапето, което е изпикала някъде, пък не е имала време да образова. Тази дума "безхамерие", кой даскал ти я наби в квадратната кратунка?

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен21/7/14 20:18

    БАХТИ СКАПАНАТА ДЪРЖАВА. ОПАШКИ ПРЕД ПАСПОРТНА, ОПАШКИ В КАТ... И ЗА КАКВО? ЗА АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ КЪМ ГРАЖДАНИТЕ. НИЕ СМЕ ЦИГАНИТЕ НА ЕВРОПА (НЕКА БРАТЯТА РОМИ ДА НЕ СЕ ОБИДЯТ).

    ОтговорИзтриване
  15. Аптикадир21/7/14 20:31

    19:12 Някой ДПС кадър ти го е турил май.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен21/7/14 21:26

    18:55 шефа естественно , че ще обявява кога е в отпуск и ще приема хора ката мене. Защото плащам данъци и защото е шеф за да развива публичните услуги с развитието на технологиите. Ти си пълен галфон който си заслужава скапаните политици и служители. От 12 до 14 часа главното гише почива над 50 човека от страх мълчат . Шефа на КАТ се крие с оправдание , че е в отпуска. . А ти си дай адресчето и се прави на отворен пред мен ако ти стиска. Всички граждани на Кърджали и областта , не се страхувойте поне докато плащате данъците си и изисквайте от боклуците в кат да си свършат работата. Стига сте коленичили ...

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен21/7/14 22:31

    Уважаеми 21.26!
    И на теб ще отговоря в стила ти.
    Кой не плаща данъци, шефа на КАТ ли? Защо си мислиш, че ти му плащаш заплатата, а не си я заработва? Човека е държавен служител и предлага това, което му е изработил под формата на закон избраната от теб КРАТУНКА, набедена за народен представител. Човека просто прилага закона, съгласно вменените му права и задължения.
    Това, че на туристи като теб не им изнася и считат, че някой им е длъжен, се дължи на медицината-Забранено е да се ОБРАЗУВАТ ГЪНКИ ПО МОЗЪЧНАТА КОРА С ФИЗИЧЕСКА НАМЕСА! При теб конкретно, липсват много етапи на въздействие, но хубавото е, че не ти липсва желание за това! Бъди здрав и щастлив! Другото, ако не дойде скоро, ще те намери някой ден!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен21/7/14 22:55

    Всичко се прави нарочно и с цел...ЗАЩО...защото 90% са турци и глеьат да им създадат пречки ..това е новата тактика на българина

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен21/7/14 22:59

    Някой да е видял българин да се труди..нема и нема да има за в бъдеще и после турци,роми,бежанци им са виновни на българина

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен21/7/14 23:17

    КАТ е най-тъпанарската структура в Кърджали- правят ми фиш, отивам и си го плащам още същия ден в избраната от мен банка- след 2 месеца отивам в идиотския КАТ Кърджали, за да проверя дали имам неплатени глоби- излиза че този фиш не съм си го бил платил- изкарвам документа (платежното) от банката в която съм го платил и го показвам на тъпата патка на втория етаж, за доказателство че съм го платил, и я моля да направи отметка в тяхната програма, че фиша е платен- отговаря ми, моля ви се, че тя не можела да влезе в програмата...и какво следва- познайте?- че трябва отново да платя тази глоба- абсолютни боклуци са. И на касата самодоволните касиерки праскат най-високите комисиони на банката, ако сте обърнали внимание.....
    ха сега админа и да не публикува тревожните истини!!!

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен21/7/14 23:17

    АМИ ЕДНА БЛОКАДА НА КАТ , И ЩЕ СИ СЕДНАТ НА ЗАДНИЦИТЕ ЗА ДА РАБОТЯТ !
    ЕГАТИ НАДУВКИТЕ , ЕГАТИ САМОЧУВСТВИЕТО КУХО !

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен21/7/14 23:38

    То в КАТ едни манекенки са ги събрали , но не случайни ! Деведжиев , направи нещо !

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен21/7/14 23:50

    ТО ВСИЧКИ В КАТ И ПОЛИЦИЯ СЕ ИМАТ ЗА ШЕРИФИ ! ТО ЕДНО САМОЧУВСТВИЕ , ТО ЕДНИ ЧАЛЪМИ ! АЙ СИКТИР !

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен21/7/14 23:56

    В КАТ работят българи,турци,българомохамеданки...Не обиждайте на християни. Не всички са мърльовци, ама не им се дава възможност, а и да им се даде на вторият месец ще направят така, че да те изгонят. За много работи сме осведомени, но истината за нас е най-добре Терминал - 2. С всеки изминал ден нещата вървят на зле. Много от християните, а и всички останали си купуват жилища в друг град, друга държава. Така е. Малка държава 25 г. само крадене на пари. В ДЗИ през соца имахме детски застраховки. В 1999 г., като отидохме взехме нищожна сума..,то не бяха долари-3 хил.лева, то не беше ергенски данък, спестяванията ни изчезнаха незнайно къде, лихвоточки още не сме ги получили, а държавата си играе с народа ..., вноска за коли, КТБ...,безработица...

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен22/7/14 02:40

    Pravyat se na vajni pik sa tipiii tipiiii ...smenete giiiii dayte pit na mladejtaaaa te sa oste ot tatovo vremeee za tova sa nekadirniii i nyamat haberr ot vremetoooooo.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен22/7/14 08:18

    Бюрокрация голяма в КАТ-Кърджали в една демократична държава така не се обслужва!През летния период,когато началника излезе в отпуск трябва някой да го замества,нали така господа началници?

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен22/7/14 08:31

    Който не си върши работата трябва да освободи мястото!Младите търсят работа имат желание да работят,но пенсионерите са заели местата и намръщени,намръщени стоят и нервират гражданите,докога така???

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен22/7/14 09:36

    cqlata ni darjava e takava,maikata mu e 4akane.4aka6 za pasport,4aka6 v bolnicata,4aka6 v ob6tinata,4aka6 v dana4noto,pensionnoto,v magazina i kade li ne drugade.zatova bulgarite kato idat v evropata se butat vapreki 4e pred tqh ima 2 du6i.prosto navik ,vseki gleda da izprevari drugiq.i nakraq mu idva reda no toi pak 4aka,zagubenqci

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен22/7/14 09:44

    жената вкасата на сибанк казвам здравейте тя ме гледа кат душманин колко пъти съм ходил все така тъпа патка си аз ако бях началник или директор дасега половината служители ще бяха дициплинарно уволнени ние сме клиент трябва да се усмихнат уважение клиента винаги прав.Ходи в чужбина да видиш обслужване особено в турция питат с какво можем да бъдем полезни,сядаш в кафе питат като си поръчаме като го изпием нущо друго желаетели това е но маде ин България така проклета държава и народ

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен22/7/14 10:32

    А що не пишете че бирата у заведенията липсва.Аз пия само Радлер С МАГДАНОЗ никъде няма напишете редакциятА ЗА ПРОБЛЕМА

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен22/7/14 11:17

    ТО НАЧАЛНИКА Е ПОСТОЯННО В ОТПУСКА !

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен22/7/14 12:23

    Искам да отговоря на тези, които работят в чужбина. "Не всичко, което хвърчи се яде"! Като дойдат в бг, всичко им се вижда наопаки, защо това легло е такова...и като постоят няколко месеца свикват с обстановката. Не всичко на запад е ок. Разликата е огромна, но и парите са огромни. Следващото, което ми направи впечатление относно християните. Ще ви кажа следното: Родените след 1984 г. не правят разлика между християни, мюсюлмани, ...Не е нужно взаимно да се обиждаме. Има една истина и тя е. Младите искат едно и то е да имат работа, семейства, деца... А останалите нека помислят над написаното. В МВР,КАТ работят жени, които децата им са навън. Вадят пари...аферим...Те са добре, не им завиждам. А разликата е тази, че много млади тръгват сами за терминал-2 и нищо не могат да спестят, защото нямат лели заминали през 1989 г. служители на дс. Спят в тях не дават пари за квартира, ядене и пр. Може би сте прави, че християните са мързеливи, а турци, помаци работливи. Аз го виждам, че е така. Но вината не е в мен, а в бай Тошо. Навремето изгони всички бг в града, научиха се да стоят на стол, а сега иди ги върни на село. Това продължава и сега. Всички от селата дойдоха в града...А гражданите ги гонят на запад. Политиците мили хора. В тях е ножа, в тях е и хляба. А на всички нас обк.хора много здраве,щастие и късмет си пожелаваме...

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен22/7/14 17:34

    Не съм изселник,през комунистическо си беше същото,поне тогава си беше чистичко,сега пак се налага да ходя в КАТ,никаква промяна!По западните филми гледам всички служители в една зала,тук при нас всеки служител си има отделна стаичка,че как няма да те гледа от високо,все едно при султана влизаш и да се пенсионира защо да не продължава да работи докато изкуфее!РЕФОРМИ,ГОСПОДА ,РЕФОРМИ!!!

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен22/7/14 21:03

    ..izobsto ne moga da razbera tezi nyakolko 4oveka koito zastitavat slujitelite v KAT..mnogo e yasno 4e ne sa izlizali izvan Bilgariya i nyamat osnova za sravnenie...ili pik sa blizki s nyakoi ot tyah...da i az rabotya na zapad,i povyarvayte mi dopredi 4-5 godini i az misleh taka-.,,.ami ako tryabva ste 4akame-mnogo sa zaeti horata...i se 4uvstvah nyakak si vinovno 4e i az im sizdavam oste rabota na tiya ,,Horiza,, a znaete li vsistnost kak e redno da bide..-da otides 12 minuti predi kraya na rabotnoto vreme,i da popitas dali ima vreme dasi izkaram reg.nomer..i otsresta da ti otgovoryat,,Razbira se-zapovyadayte bonboni...ako jelayete imame i kafe...i si vzimate nomerata 2 minuti predi kraya na rabotnoto vreme..posrestat i vi izprastat s usmivka i,,do skoro vijdane..i vseki pit otivam na tova myasto s jelanie...A pri nas te posrestat 4isto prosto kato poredniya,, dosadnik,,istinite sa nyakolko:1.4e bilgarite sa nay mirzelivite hora v tzyala Evropa..2.4e bilgarite sa edni ot nakradlivite ..i 3.42 bilgarite sa nay kompleksiranite hora v Evropa...jalko za tyah..nie turtzite vsyakak ste se opravim...

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен22/7/14 21:59

    Като не ви харесва може да си регистрирате МПС в страна от ЕС и да си подновите свидетелствата там, кьдето живеете, но не ви отьрва. Врьщате се в Бьлгария да си издавате документи по евтино и все роптаете..Да бяхте дошли април или маи тогава нямаше опашки. Аз тогава нямах никакъв проблем.

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен23/7/14 08:09

    Do edin sa bokluci

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен23/7/14 08:44

    Абе будала 21:59 ако си вадим номерата там тук кой ще им плаща? Егати тъпанара .

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен23/7/14 09:03

    До 21 59:На кореняка да казваш"Като не ви харесва..."що за мислене?!

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен23/7/14 09:51

    Kade ste vijdali umen politsayi

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен23/7/14 12:26

    23/7/14 09:51, Idi na zapad...ne mozhem da pravim sravnenie sas zapad, zashtoto sme bili 45 g v sotsa...shte gi stignem evropeitsite no ne sega i vednaga...ima vrema, izka se tarpenie. vapreki, che te shte sa s godini napred ot nas, izlisho e da se sravniavame s tiah. anadanmu anonimen...

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен23/7/14 14:17

    prsta bilgarska dirjava horata idvat da davat pari vas vi mirsi da gi vzimate ganyovtsi prosti da se radvate ce idvat horata ot evrova i ostavyat tuk paritesi neblagodarni i nekadirni ganovtsi umirayte ot zavist turtsite rabotyat mogat vie nemojete a se percite ce dirjavata e vasa yaste si go gladnitsi

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен24/7/14 23:14

    ОТ 20 ДО 50 ЛЕВА /зависи от опашката / И СИ ПРЪВ НА РЕДА./ ЗАД КАНАЛА / ВСИЧКИ ЗНАЕМ КАК СТАВА .....

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен4/4/15 23:00

    Butnete malko "gushtercheya de"... ;-)

    ОтговорИзтриване
  44. Анонимен27/11/17 13:44

    До 14:17 абе я недей да обиждаш, че сме били проста държава! Как не те е срам да говориш глупости бе? Ей такива отворени най - ме драЗнят! Първо се научи да пишеш, после да обиждаш!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.