Кърджалийците Пламен Стайков и Рафи Кадир спечелиха убедителна победа в рали „България", в класиране, валидно за националния шампионат.
Дни след оспорваното състезание навигаторът на екипажа Рафи Кадир се срещна с кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, за да сподели радостта от първото място.
„Участието ни в рали „България" се ограничи само в надпреварата за националния шампионат, поради ограничени финансови възможности. Въпреки това ние доказахме какво можем и заехме първото място. В 45-годишната история на рали „България", за първи път се случва кърджалийци да бъдат на най-високото стъпало и ние сме много горди от това", каза Рафи Кадир.
По време на разговора стана ясно, че от общо осемте състезателни отсечки, валидни за националния шампионат, екипажът им е повел в шест.
„Състезанието се проведе на територията на община Самоков от 18 до 20 юли, а в него участие взеха близо 20 екипажа. Ние участвахме само в първия ден в надпреварата за националния шампионат. Завършихме първата откриваща отсечка с аванс пред втория от 26,5 секунди, а до края преднината ни набъбна до 47,6 секунди. Всички запознати с автомобилният спорт бяха учудени от постигнатите от нас резултати, тъй като нашият автомобил не е от съответния клас, с който се състезаваха останалите участници в ралито" разказа още Рафи Кадир.
„Нашата победа се дължи не само на екипажа, но и на екипа, с който работим. Затова искам да изкажа голямата си благодарност към Вълко Стайков - сърцето на нашия отбор и на механика Стефан Хубчев, както и на всички наши фенове. Защото когато няма приятели, с които да споделиш радостта от победата, просто няма смисъл от нея.", каза Рафи.
Той сподели, че въпреки трудностите продължават да доказват, че Кърджали има едни от най-добрите състезатели в автомобилния спорт и не скри мечтата си градът да бъде домакин на състезания от такъв тип.
Инж. Азис поздрави шампионите за победата и заяви, че кърджалийци могат само да се гордеят с победите на тима. За в бъдеще би могло да се помисли и върху възможността тук да се провеждат етапи от състезанията, стига да има практически условия за това, коментира още кметът. Вече имаме първите стъпки с провеждането на офроуд състезанието „4х4".
Срещата продължи в непринуден разговор, в който Рафи Кадир даде и няколко специални съвета за майсторско управление на джип на кмета инж. Хасан Азис.
Победата в националния шампионат на 45-тото издание на рали „България" е втори успех за сезона за екипажа "Евроком рали тим" Пламен Стайков и Рафи Кадир с "Мицубиши Лансър Ево 9" след рали "Варна".
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/7/14 17:08

    наистина бъдете все така добри и успешни. Хвала за вашия успех!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/7/14 17:31

    КМЕТЪТ АВТОБУСИ КАРА , ТЕ ТРЪГНАЛИ НА КОЛА ДА ГО УЧАТ ! АЗИС С АВТОБУС , ПРАВИ ДРИФТОВЕ !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/7/14 17:54

    Bravo i na dvamata ....samo napred.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/7/14 18:11

    Rafi dokaray kmeta v gorna gledka s djipa za off road 4ESTITO

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/7/14 21:57

    Bravo Rafi to toia aport ti e v kravta

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/7/14 21:57

    Uspehi I za napred

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/7/14 21:58

    Ot Gorna gledka se gordeem s sampion I depotat

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/7/14 01:20

    Стайков ти си голям тигър

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/7/14 07:26

    Gorna gledka ne stava za nishtuu

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/7/14 08:34

    21:58 кой е депутата от Горна Гледка?Рафи честита победа ,успехи и за напред на теб и Стайков,и да хванете депутата да Ви оправи улиците на Гледка и Горна Гледка ,че в момента само за офроуд стават.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен24/7/14 12:09

    Браво Рафи. Успехи занапред!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.