Кметовете на Кърджали, Момчиград и Кирково се срещнаха днес с вицепремиера Даниела Бобева във връзка с реализирането на проекта за изграждане на „Междусистемна газова връзка Гърция – България" и обезщетяването на собствениците на имоти, попадащи в трасето на връзката.
На последното заседание на Общинския съвет Кърджали бе отложено съгласуването на окончателния Подробен устройствен план – парцеларен план за елементите на техническата инфраструктура за изграждане на „Междусистемна газова връзка Гърция – България", заради подадените 36 възражения от собствениците на имоти. Отлагане на съгласуването бе направено и в общините Кирково и Момчилград.
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис уточни, че на територията на община Кърджали проектът обхваща терени от землищата на 16 села и град Кърджали. Трасето на територията на общината е с дължина 31,378 км., с начало на българска територия в близост до прохода „Маказа". Засегнати са 648 имота с обща площ от 905 дка, като близо 30 процента са собственост на държавата, общината и обществени организации.
„По време на срещата с вицепремиера Даниела Бобева обсъдихме всички възможности за удовлетворяване на възраженията. По наше предложение заместник-министър председателят по икономическите въпроси се съгласи в края на тази седмица, на 25 юли (петък) да бъде проведена нова среща, на която да присъстват общински съветници и собственици на имоти, направили възражения. Ще настояваме за удовлетворяване на исканията им", категоричен бе инж. Хасан Азис.
И тримата кметове - Хасан Азис, Акиф Акиф и Сали Рамадан, са изразили позиция, че реализирането на проекта е от голямо значение за населението в пограничните райони и че той на всяка цена трябва да се случи.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Стар кърджалиец23/7/14 11:15

    Благодаря на кметовете Азис , Акиф и Рамадан за позицията пред министър Бобева по казуса за газовата връзка Гърция -- България !!! Имате нашата поддръжка не само за този справедлив казус , но и винаги когато така аргументирано защитавате интересите на хората !!! Ще Ви подкрепим и в петък на срещата с министърката , ако има такава .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/7/14 13:03

    Урааааааа Оставката най-после я имаме хахаха

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.