Асен Славов отново е директор на училището в село Припек, реши състав на Окръжния съд в Кърджали.
Заповедта за уволнението му бе потвърдена от съда в Момчилград, за което 24rodopi.com писа, но Славов обжалва решението.
Славов твърди, че благодарение на него в Припек има средно училище и не се налага децата от средния курс за пътуват до Джебел.
Създаването на гимназията стана след намесата на тогавашния президент Георги Първанов. На 7 юли 2009 г. със заповед на министъра на образованието основното училище се трансформира в СОУ "Паисий Хилендарски", а Асен Славов бе назначен за директор.
На 13 ноември 2013 г. той бе уволнен от образователното министерство. Безработен е до 13 май 2014 г.
 Съдът постанови СОУ"Паисий Хилендарски" да му изплати заплати за срока на неправомерното уволнение в размер на 5665 лева и 80 стотинки. Още 480 лева трябва да му бъдат приведени за направени съдебни разходи. Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.
24rodopi.com
Снимка: Георги Кулов
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/7/14 12:41

    Много да не се радва, че е важно последната инстанция-ВКС. Имало е много случаи. В КРС и КОС делата се печелят, а в ВКС се губят. Все пак въпросния господин да не губи надежда, но и да не разчита на спечелените дела...
    Стигам до следното заключение: за да има работа на адвокатите, съдиите се правят тези уволнения. Не си заслужава човек да води дела, това са губене на време, здравословни проблеми и пр. Каква е гаранцията, че след като те възстановят няма пак да те уволнят. 99% няма гаранция, а 1% е в полза на спечелилия!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/7/14 12:43

    Zorlen guzeluk olmaz Asencho! Nasila hubost ne stava v prevod!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/7/14 13:07

    НАГЛЕЦ! Този как не го е срам?!!! Ако не беше Боян Шиков, заради когото президента тогава Георги Първанов се задейства и направи всичко възможно по закон, за да остане училището, до сега припекчани да са забравили, че са имали средно училище! Ама то човек трябва и в лъжите си да има мяра, че хората не само в Припек все още са живи и здрави и помнят!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен31/7/14 13:53

    На есен всичко ще си дойде на място.дпс ибсп кадрите да се стягат чакаме възмездие.

    ОтговорИзтриване
  5. Бай Кольо31/7/14 14:36

    Този на снимката по-скоро мяса на чобанин, отколкото на Директор на училище.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/7/14 18:50

    TOZI GOSPODIN NE E LI ONZI SLAVOV KOITO IMASE NAI AKTIVNO UCASTIE VAV VAZRODITELNIYA PROZES,OSOBENO BESHE DEEN I BEZJALOSTEN PRI PREIMENUVANETO NA NASELENITO NA SELATA LEBED,USTRA,JELADOVO I DR.
    NE E LI ONZI KOITO BESE S CERNIYA KAPITAN ATANASOV,S KOGOTO SI PRAVIHA KEFA NA GARBA NA BEZZASTITNITE HORA PREZ 1989 ,SAEDNO ,,BESEHA I KOLEHA,, 1985-1989. NE , MAY NE E TOI AAA....NARODA E KAZAL-VALKA KOZINATA SI MENI ,NRAVITE NE,,

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен31/7/14 19:31

    Rezil za Pripek

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен31/7/14 19:38

    АЗ ПОЗНАВАМ ТОЗИ ЧОВЕК И НАИСТИНА Е СВЕСТЕН ,ЗАСТАВАМ ЗАД НЕГО,СТИГА СТЕ ГО ЧЕРНЕЛИ .ТО НА ВАС УГОДИЯ НЯМА ,СТИГАТЕ СТЕ ХУЛИЛИ ХОРАТА КОИТО ВИ УЧАТ.ПОСЛЕ О ВАС НЯКОЙ СТАВАТ АДВОКАТИ.ЛЕКАРИ ИНЖЕНЕРИ С КУПЕНИ ДИПЛОМИ АМА ИМЕТО НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ НАПИШЕТЕ ПРАВИЛНО ,А В СЪДЕБНАТА ЗАЛА ГОВОРИТЕ РАЗВАЛЕН БЪЛГАРСКИ Е ТОВА Е ЩОТО ИСКАТЕ ДА ВИ УЧАТ ТУРСКИ ДАСКАЛИ ,НЕ ЗАЦЕПВАТЕ ЛИ ???? НЕ БЪРКАЙТЕ ПОЛИТИЦИТЕ С ДАСКАЛИТЕ ПРОСТАЦИИИИИ

    ОтговорИзтриване
  9. Салимехмед31/7/14 20:03

    ПРОСТАК !

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен31/7/14 21:28

    СЕЗГИН САЛИМЕХМЕД ДА НЕ СИ ТИ ТОВА

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен31/7/14 23:34

    Единственото българеещо се село в община Джебел. Българите от Кърджали сме с вас братя ахрияни от Припек! Дано всичко се нареди в полза на припекчани!А ДПС, ДПС да внимава, защото и техните активисти вече им нямат много вяра. ..и въпреки всичко България ще пребъде..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.