Областната комисия „Военни паметници" разгледа на заседание днес предложенията на общините за  ремонт и възстановяване на военни паметници на територия на област Кърджали. Участниците в заседанието, водено от областния управител,  коментираха състоянието на всеки един паметник.
Беше прието положително становище за обновяване на паметната плоча на военния летец капитан Никола Банков в местността Изворите край Ардино, паметната плоча в с. Бял извор на загиналите войници по време на Втората световна война, паметника на загиналите във  Върбица войници и др.
Предложенията за целево финансиране  ще бъдат изпратени в Министерството на финансите, съобщиха от екипа на областния управител Бисер Николов. В обсъждането участваха Иво Антонов, гл. експерт в Министерството на отбраната, директорът на Регионалния исторически музей в Кърджали, подполковник Евгени Енчев, началник на Областния военен отдел, представители на общините.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/4/14 16:43

    Predlagame da se izdigne pametna ploca na Husein Hacigalipoglu deputat ot zemedelskata partiya predstavlyaval Krumovgradskata okoliya ot1919 do1924 godina i e ubit ot MOTO,koyto e doprinesil mnogo za obrazovanieto na Bilgarskite turci v Bilgariya prez tezi periodi

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/4/14 16:55

    А защо да не се възстанови и паметника на Георги Димитров в центъра на града?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/4/14 17:16

    Да не забрави червения башибозук и един паметник на руския окупатор да издигне.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/4/14 17:25

    MOTO da ne e makedonska odrinska trakiyska organizaciya koito sa grabili i ubivali turcite za da se izselyat ot rodnite im mesta

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/4/14 18:49

    PREDLAGAM DA SABORIM VSICHKI DJAMII I DA IZDIGNEM PAMETNICI NA BALGARSKI VOINICI

    ОтговорИзтриване
  6. Вуйна24/4/14 19:47

    18:49 Аз предлагам вече да ти кажем истината, че истинския ти баща е АМЕТ от с.Зимзелен !

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/4/14 20:09

    Знае ли кой е - КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА ?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/4/14 20:29

    18.49
    Джамиите нямат нищо общо.Не само българите са воювали в българската армия през войните..Защо реагираш така?Това са военни паметници!Тука няма българи ,турци,цигани и т.н.Има войници в БГ армия.-паметниците са за всички тях.Казва ти го един кореняк българин от Кърджали.Не провокирай!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/4/14 23:51

    Преди може да не е имало разделение на българи и турци но сега има

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен25/4/14 00:34

    18:49 az predlagam da izdignem jena ti na edin plo6tad i vseki koyto iska da ya pipne tuk i tam iiiiiiiihhuuuuuuuu.................

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен25/4/14 10:01

    24/4/14 16:55
    А защо да не се възстанови и паметника на Георги Димитров в центъра на града?

    Другарю комунист...Само защото си комунист по убеждение от майка си и баща ти ли или вярваш в тази идеология в чистия и не изкривен вид за който вероятно са мечтаели създателите и ? За съжаление комунизма не донесе нищо добро на България...чети задълбочено историята и ще разбереш защо...Или може би си и ти от тия партизанчета които сложиха началото на края на България през 45 г с така нареченото национализиране на частното имущество в ТКЗС-та ? Ами да другарю комунист, тази хайка безимотни мързели превзеха властта промивайки мозъците на още колцина шарлатани и опустошиха за поколения напред трудолюбиви и имотни хора които създаваха и градяха тази държава . А за недоволните и претендиращи срещу режима създадоха Държавна сигурност и избиваха по лагери без съд и присъда...На тези ли трябва да градим паметници господин комунист ? На другаря Георги Димитров ли ? Точно този който отрече Македония като част от България за която дадоха живота си хиляди хора ? Няма по достоен за бившия паметник на Г.Димитров да се сложи такъв на кап. Петко Войвода , а не да слагаме цветя на онзи малък бюст паметник пред Мтел който не отговаря по значимост на делата на този втори Левски за Родопите и Беломорска Тракия ! Другия може би най-достоен който трябва да има голям паметник е ген. Васил Делов донесъл освобождението на Кърджали от Османската империя ! Това са хора дали живота си за да съществуването ни до ден днешен а не такива псевдо патриоти - предатели на българския интерес и род !

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен25/4/14 20:11

    10.01
    За себе си вероятно си прав ,приятелю.Но,аз макар и смътно си спомням времената през комунизма.И не мисля,че нямаше нищо хубаво.Бях дете и играех спокойно по улиците на града ни.И родителите ми НИКОГА не са се притеснявали,че нещо може да ми се случи.А днес аз съм бодигард на децата ми .Връчвам ги в ръцете на учителката им и ги взимам от нейната ръка.Защото,ако ги пуснат сами да се прибират,не се знае дали ще се върнат.Вярно,сега съм в София,но това не променя нещата.Ето това бе едно от хубавите неща на комунизма-сигурността.А вероятно има и други хубави неща..Аз говоря само по лични спомени.Иначе относно Георги Димитров и Капитан Петко войвода си прав на 100%

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен28/4/14 16:43

    25/4/14 20:11 Съгласен съм с теб за сигурността...това беше едно от малкото позитивни неща и огромно по значение...Но сега при тази псевдо демокрация , бедност и разруха които царят няма как да е ...И то заради това че продължават да ни управляват сенките от миналото и ДС мутри и мафиоти , олигарси и какво ли не още безброй негативни неща в жалката ни и стенеща родина а от там и болшинството хора в нея...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.