Треньорът на националния отбор по волейбол Камило Плачи гостува в най-голямото кърджалийско училище СОУ „Петко Рачов Славейков". Сред гостите бяха волейболистът Владимир Николов, народният представител Милко Багдасаров и треньорът на волейболен клуб „Арда" Иван Халачев. След разходка из училището, се състоя среща между Камило Плачи и четирите волейболни отбора на „Славейков" . Тя се проведе като телевизионното шоу „Големият шлем" с водеща единадесетокласничката Галина Костадинова, която е и главен редактор на училищния вестник. Гостите на предаването имаха удоволствието да наблюдават интересния диалог между водещата и треньора на националите в импровизираното за целта студио.
Камило Плачи започна разговора на български език и сподели своите хубави впечатления както от България, така и от училището. В тази връзка изрази мнението си, че макар и по-известна, неговата професия е по-маловажна от тази на учителите, защото те са тези, които възпитават и изграждат като личности учениците си. Голямо удоволствие му доставя фразата „Българи юнаци", която според него изразява единството на народа ни.
Разговорът премина през спомените му как се е зародила любовта към волейбола в ранните му години, през интересните истории за спорта в неговото училище и стигна до големите обобщения за важните умения, които трябва да притежава един спортист. На молбата да направи кратко описание на всеки един от своите играчи, той отговори, че всеки един от тях е уникален и като спортист, и като човек.  Измежду тях обаче има момче, което му напомня за самия него. Той сподели, че те двамата си приличат по отношението си към волейбола, реакциите си по време на мач и положителната си нагласа в живота. „По темперамент българите са близки до италианците, затова обичам България!", не скри специалният гост.   
Една от младите волейболни надежди, разпределителят на отбора на „Славейков" Сонер Яшар зададе въпрос, свързан с поста си на игрището. Треньорът отговори, че не вярва в специални тайни, а в техниката като първо правило в спорта

Йоанна ДИМИТРОВА
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.