Цялостно модернизиране на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев" и предлагане на качествена медицинска услуга са основните приоритети на община Момчилград в областта на здравеопазването. От месец насам тече усилен ремонт за подобряване на енергийната ефективност на лечебното заведение, който се реализира по проект на общината, одобрен за финансиране от Национален доверителен екофонд. След топлоизолирането на сградата и подмяната на дограмата, разходите за отопление през зимния сезон се очаква да намалеят наполовина.
Както е известно, в началото на 2012 г. общинската болница бе на крачка от обявяване на фалит след натрупани  близо половин милион дългове. Със събраните средства от организираните от общината благотворителни кампании, в които се включиха момчилградчани от цял свят, условията за пациентите на болницата ще бъдат значително подобрени. До месеци над 90% от болничните стаи ще разполагат със самостоятелни санитарни възли. За по-качествено изпълнение ремонтът на лечебното заведение се следи ежедневно от кмета Акиф Акиф.
Офанзивата на общинска управа относно модернизиране на болницата не спира дотук. Проведени са първи срещи със зам.-областния управител на Източна Македония и Тракия, с кмета на Комотини Георгиос Петридис, както и с директора на местната болница Костас Налбантис, който заедно с екипа си скоро посети администрацията в Момчилград.
Намеренията на ръководството на общината са подобряване на болничната инфраструктура чрез реализиране на общ трансграничен проект за насърчаване на сътрудничеството между двете здравни заведения. От българска страна е изразена готовност за съдействие за бърза и адекватна реакция при спешни случаи с фокус върху пътните инциденти на територията на Момчилград и Комотини след многократното увеличение на трафика през ГКПП „Маказа".
От друга страна Акиф Акиф е в очакване на добри вести от кмета на побратимената с Момчилград Голяма община Бурса Реджеп Алтепе, след като при визитата си в Турция за международната среща на момчилградчаните получи подкрепа за подмяна на апаратурата в родилното отделение. За да се запознае с инфраструктурата и ремонта на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев" преди седмица в Момчилград гостува зам.-кметът на турската община Абдуллах Карадаг.
Най-голямата тревога на общинското ръководство засега остава липсата на лекари, които масово напускат България и тенденцията се засилва.
„Именно към тази сфера трябва да насочим нашата политика, ако искаме да осигурим качествено здравеопазване в Момчилград. Да имаме готовността да подпомагаме студенти и кандидат-студенти по медицина, заявили желание да работят в МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев". Бъдещите медици могат да бъдат стимулирани с ежемесечни стипендии по време на обучението си", смята кметът Акиф Акиф.
Той е убеден, че за привличането на млади лекари в Момчилград, общинската болница трябва да предлага отлични условия за работа, като договор с НЗОК, стимулиращо възнаграждение, бонуси за високи лични постижения.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/4/14 11:58

    koga che prodadete bolnicata

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/4/14 12:17

    mmm..rezultata e nayave ot 25 godini vlastvane na DPS..Kasno e g-n Akif,mnogo kasno se setiha vashite,che do sega samo se kradeshe...no may veche ne ostana ot koi da se krade..veche si plashtame danatcite tuka v EVROPATA..:))

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/4/14 12:27

    когато жена ти е съгласна, тогава ще се продаде болницата

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/4/14 14:37

    Редакцията, журналистите, оправете си заглавието! Помагам - "Община Момчилград ще подпомага студенти по медицина, ако се върнат като лекари в местната болница" !!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/4/14 16:11

    Както се е изразил (24/4/14 12:17) по горе,вече наистина е много късно за жалост.
    Този месец още едно семейство мои познати напуснаха града в посока Дания.
    И едва ли ще спира потока към западна Европа.
    Това което прави Акиф в момента трябваше да се направи преди 15-20 години, а не всеки кмет да гледа да се нагушка.Жалко е но какво да се прави.
    Политиците ни докараха до това дередже...
    Остава ни едната надежда,че на този който ни наблюдава от небето ,един ден ще ги накаже.Амин

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/4/14 18:33

    bravo, Aki!
    na dobar pat si!
    zdrave, mir i kasmet!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/4/14 19:06

    Не знам откъде сте преписвали всички местни медии, но ако "След топлоизолирането на сградата и подмяната на дограмата, икономиите за отопление през зимния сезон се очаква да намалеят наполовина" - по-добре да не го бяха правили това саниране. Виж, ако разходите за отопление се намалят наполовина - тогава има смисъл занятието.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/4/14 10:27

    кой избра тоя цвят на болницата циганско

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен25/4/14 14:13

    гл.мед.сестра избра този цвят

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.