Post A Comment:
3 comments so far,Add yours
Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.
24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK
Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.
Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения. 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK
Винаги така е било,производителите са изклатени отвсякъде,те са крепостните.Печелят всички останали по веригата,а тя е безконечна.Потребителите реват!
ОтговорИзтриванеА защо не пишете как става така, че в големите вериги магазини , агнешкото месо е между 11 и 12 лв? Нека направим една проста сметка : Фермата продава на едро да кажем на 4 лв живо тегло. Транспорта от фермата до кланицата също се заплаща. Коли се и се почиства агнето. В кланицата килограм трупно месо излиза над 9 лв. Правят се също предкланнични и следкланнични прегледи. Те също се заплащат. Транспорта от кланицата до веригата магазини също се заплаща. Веригата магазин си начислява ДДС върху стоката. Магазина има поне 1-1,50 лв на килограм надценка. Е, тогава питам АЗ , как е възможно килограм агнешко месо да е между 11 и 12 лв. , като само при тази проста сметка килограм трупно месо в магазина излиза над 14 лв????
ОтговорИзтриванеКак ли? Виж сега: Фирма "Шенел" купува животното почти безплатно. То е или умряло, или болно. Ако е живо все още, го доубива без да го коли, защото иначе кръвта ще изтече и ще загубят от килограми. След това дава мъничко на корумпираните ветеринари Георги Грозев или Георги Тенев, за да сложат печатите и ето ти цена 12 лв. по търговската мрежа! Честит Великден и да ви сладко!
ОтговорИзтриване