Бизнесменът Сафет Караулан загуби месокомбината си „Мусан". Предприятието край джебелското село Вълкович вече е собственост на бизнесмена Нурхан Ахмед.
Месокомбинат „Мусан" бе обявен за продан от частен съдебен изпълнител заради просрочени задължения.
Началната цена на предприятието бе 1.53 млн. лв., отделно за 510 хил. лв. се продават и машините му. Причината е дълг към Ти Би Ай банк (бивша "НЛБ София") от над 2 млн. лв., сочат документи от Търговския регистър. Обявената цена е доста по-ниска от пазарната оценка на имота, защото вече е правен неуспешен опит за продажбата му.
Размерът на наложения от банката запор е на стойност 1.42 млн. лв. и е върху дяловете на един от съдружниците – Сафет Караулан, сочи справка в Търговския регистър.
Пазарната оценка на „Мусан" е 2 550 000 лева, но на тази цена не беше намерен купувач, поясниха за 24rodopi.com оценители.
Двама бизнесмени се явиха на търга, който бе спечелен от Нурхан Ахмед, управител на фирма „Деведжи". Той даде 1 970 000 лева за сградата.
Предприятието e построено край Джебел през 2005 година. Месокомбинатът разполага с кланица, транжорна и месопреработка, проектирани и оборудвани спрямо изискванията на ЕС. Кланицата е с капацитет 80 броя едър рогат добитък на ден или 400 броя дребен рогат добитък.
Месопреработвателният цех е с капацитет 10 тона на ден с над 40 продукта в това число мляно месо, месни заготовки, малотрайни, трайни варено - пушени колбаси, саздърми, сурово-сушени колбаси и деликатеси от нераздробено месо, както и някои традиционни за страната, но позабравени продукти като овчата пастърма.
Това, което отличава „Мусан" от другите производители на меса и месни продукти е фактът, че край Джебел работят само и изключително с меса от едри и дребни преживни животни. В рецептите на продуктите не се използват свински примеси. По този начин се гарантира производството на „Хелал продукти".
Според обявата пазарната оценка на месокомбината е 2.55 млн. лв., от които по-голяма част е за сградите. Оценката на машините е отделна – тя е 680 хил. лв. Преди години за "Мусан" е имало друг запор върху дяловете на Караулан заради дълг към "Щрабаг". Той обаче е бил вдигнат през август 2010 г. след извънсъдебно споразумение. През април миналата година от софийските Централни хали също са наложили запор заради дълг на компанията, но той е бил за малко над 25 хил. лв.
"Мусан" беше една компаниите, чиито имена бяха в списък с общо 98 потенциални нарушители по САПАРД, които имаше опасност да връщат получените по програмата пари. Месокомбинатът в джебелското село Вълкович бе получил 1.7 млн. лв. субсидия.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

21 comments so far,Add yours

  1. БИГ БОС ЧЕСТИТО И ДА ТИ Е ХАИРЛИЯ !!! НЕКА НОВАТА ТИ ПРИДОБИВКА ДА ТИ ДОНЕСЕ МИЛИОНИ !!! ТИ ГО ЗАСЛУЖАВАШ. ИМАШ СЪРЦЕ КОЛКОТО РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. ДА СИ МИ ЗДРАВ И ЖИВ ТИ И ТВОЯТА ФАМИЛИЯ !!!
    ТИ СИ ЧОВЕК С ГЛАВНО Ч И МНОГО ГОЛЯМ МЪЖКАР , ЗА РАЗЛИКА ОТ ДРУГИ МИШКИ И МИЖИТУРКИ ОТ ГРАД ДЖЕБЕЛ /ХОРАТА ЗНАЯТ КОЙ ВИЗИРАМ/
    ЧЕСТИТО !!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/4/14 12:34

    Какво е хелал продукт???

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/4/14 13:01

    ХА СЕГА ДА СЕ ВИДИ , ДЕВЕДЖИТО ОТКЪДЕ ИМА МИЛИОНИ !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/4/14 14:25

    До 12:34 -"хелал"-арабска дума,означава "законно","разрешено"."Хелал продукт"-хранителен стандарт за всички мюсюлмани.Защо ми се струва,че знаеш,но провокираш:))

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/4/14 15:45

    Hora jivusti okolo bankata razpolagat sıs snimki, na koıto s evijda kak devedji dokarva sigurni poznati v bankata , te 'na zaem mu davat pari' za da ucastva v tırga.. tezi snimki sa mnogo vajni....

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/4/14 17:08

    тоя със снимките е ДЕБЕЛИЯТ КЯЗИМ от детския магазин отсреща,само с доноси се занимава лайнян чувал, друго не става от него .

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/4/14 17:34

    Нали се говори ,че този ДЕВЕДЖИ е закъсал за пари...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/4/14 18:36

    Този Деведжи от хората на ДПС-то ли е ??? 100% е иначе няма от къде да има толкова пари.

    ОтговорИзтриване
  9. horata samo zavijdat... bravo Deveci ti si edinstven..

    ОтговорИзтриване
  10. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/4/14 18:43

    samo zavijdate koyto go moje moje bravo toy e nomer edno samo taka...Deveji...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/4/14 19:15

    abe hora znaeteli tozi devedji ot kıde trıgna ot edin malık magazin,segaşniyat pensionerski klub,na 4oveka mu provırvya biznesa aaa i da ne zabravim 4e tozi 4ovek o6te na vremeto be6e na gurbet...za tova neka dane go zavijdate za6toto ne ot vseki moje da stane biznes men ako be6e taka az 6tyah dasım nay golemiya biznes men jivota mimina po gurbeti pak sım na gurbet taka 4e neka koyto moje uspeh mu jelayem.. ot zavist ni6to ne izliza.hayde ostanete s zdrave pozdravi ot Dania..

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/4/14 21:24

    До 13/4/14 12:34
    Хелал продукт е продукт месо от животни, добит без използването на съвременни технологии, като електрозашеметяване, упойване на животните в модифицирана газова среда и др. преди тяхното заколване! Животното се поваля насила на земята и се заколва като главата му трябва да сочи към Мека! Нехуманен начин за заколване на животни, но мюсюлманите предпочитат месо от животни заколени по-такъв начин! При евреите има кашер,който също е нехуманен начин за заколване на животни! При кашер, животното се държи в изправено положение, един от касапите с един голям сатър прерязва артериите в шията на животното, след което почва да плиска кръв, касапите оставят животното, той почва да търчи хаотично, като кръвта му изтича. Като му намалее кръвта, животното пада, въобще животното умира в агония!
    Надявам се да съм бил полезен с информацията!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен14/4/14 08:27

    А камили ще колятли?А камилска вълна ще чепкали?

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен14/4/14 09:27

    Относно: г-н ДЕВЕДЖИЕВ!!! От Гюмюрджина са изселени/сегашна Гърция/и са се заселили в Кърджали. С камилите е пренесъл багажа и парите, с които сега разполага хахахаха Абе, хора всеки да си гледа неговата къщурка, кво ви трябва, откъде са парите. Имал дал. Има банки... Може да е взел кредит...Вариантите са много. Не е длъжен да ни дава отчет. То на нас хората ни е дадено да гледаме в хорската паница...Като не ставаме за нищо, поне да замълчим...

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен14/4/14 11:22

    Allah devamini nasib etsin ! Ти заслужаваш , защото си човек с хората и не се правиш на голямото добро утро като някои други ,като този Сенай .

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен14/4/14 23:56

    Senay e nay opasnia covek v Djebel...Toy diktuva.Vnuk na agenta Fahri narkoopa.Sega sa zaedno s Tundjay.Te precakaha Kamilarya,splasiha go!

    ОтговорИзтриване
  18. Генчо пушката14/4/14 23:56

    Яша майка,хич да не ти пука.Заеби тез драскачи смели,кинти не видели.Цял ден чакий праскат и във гугле драскат.

    ОтговорИзтриване
  19. Генчо пушката15/4/14 00:06

    Когато цъфнат теменугите и бизнесът потръгне зле, селям кажи на мижитурките и гледай ти да си добре.

    ОтговорИзтриване
  20. За всички клюкари и мързеливци от форума , който има дупе има банки и не е задължително да си ДПС-ар , за да купиш нещо и да продължиш да го развиваш в правилната посока !?! Вие по цял ден пиете кафета и си точите зъбите с този и онзи. Стягайте задниците и купете и Вие !!! Банките са отворени за Бизнес.
    Нурхан е от смелите хора и РАБОТИ ЗДРАВО , А БАНКИТЕ ДАВАТ ПАРИ НА ТАКИВА ХОРА , НЕ КАТО НА ВАС КАФЕПИЕЩИ МЪРЗЕЛИВЦИ !!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  21. Функционира ли още месокомбинат Мусан

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.